Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

urzytkownik a dysk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

mam do was pytanie, mam 2 dyski na ktorych są systemy i ogolnie wszystko. one do danego komputera pasuja. lecz mam problem. czy da się ustawić tak by na dany dysk byl jeden użytkownik ?

chodzi mi tutaj o to że jak mam podpięty jeden dysk włacza się komp normalnie, ale by była możliwość "przejścia" tzn podpinając drugi dysk < takze z systemem itp> dało się poprostu przelogować? prosił bym was o odpowiedz i jak a nie pytać czmeu. dziekuje

;]

Opublikowano

Wez dokładnie opisz swój problem w bardziej zrozumiałym języku. To co napisałeś to jakieś bezskładne pierdolenie.

Nawet nie podałeś jakie systemy są na tych obu dyskach :/ .

Poza tym chodzi ci o mozliwosc menu bootloadera ? Innej mozliwosci nie ma .

jqeuR.png

Opublikowano

tzn cos takiego:

1. dysk który ma na sb system pasujacy do kompa + sterowniki itp i inne rzeczy

2. drugi dysk ktory ma takze na sb system ktory pasuje do kompa+ sterowniki itp i inne rzeczy

chodzi mi o to czy dało by się zrobić jakies tzw "przejscie" miedzy nimi? ze np mam wlaczony dysk 1. podpinam 2 i mam opcje przelogowania sie i wlaczenia drugiego systemu < oczywiscie ten pierwszy zostal by wylogowany>

;]

Opublikowano

Też za chuj nie moge skapować ocb.Może przy uruchamianiu kompa uruchom bootloader(zapomnialem jak to sie nazywalo xD) i wybierz z którego dysku ma startować.

@edt nie da się.

Opublikowano

Nie da sie bo to 2 systemy obce z roznymi ID a dyski maja różne UUID. Przelogowanie jest tylko dla uzytkownikow jednego systemu.

Jedynie pozostaje ci menu bootloadera a to jest resetowanie kompa ;).

Ogólnie nie rozumiem jednego. Po chuj ci 2 dyski zew. z systemami ? Nie lepiej bylo zrobic maszyny wirtualne ?

jqeuR.png

Opublikowano

urzytkownik czy użytkownik? Weź się zastanów a potem pisz posty :)

nie wprowadziłeś ani jednej ciekawej pomocnej mi wiadomości do tematu i twoj post powinien byc uznany jako SPAM!

PS. dziekuje za odpowiedz. szkoda. a chodzilo mi tutaj o to ze w szkole na komputerach szkolnych chcialem miec wlasny system itp jedynie na ich sprzęcie

;]