Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ban za em2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka! mam pytanko w sprawie Easymetina mam zamiar go kupić na 30dni ale chce żeby mi służył do dropienia itemków a nie do grania główną postacią ale wiem ze mogę dostać bana jak będę się logował na jednym komputerze a czy jak zaloguje się na innym ale na tym samym internecie (play) to mogę dostać bana na główną?

Opublikowano

właśnie nie wiem bo niby to jest mobilny internet to nie powinno ale wole nie ryzykować;p

a znacie jakieś metody żeby tego uniknąć?

Opublikowano (edytowane)

Też potwierdzam że na ip nie banują bo weźmy taką osiedlówke na której jest jedno zewnętrzne ip, musiało by dostać Bana parę niewinnych osób ;)

Edytowane przez kaczorro
Opublikowano

Też potwierdzam że na ip nie banują bo weźmy taką osiedlówke na której jest jedno zewnętrzne ip, musiało by dostać Bana parę niewinnych osób ;)

Właśnie, np. ja mieszkam w małym miasteczku, gdzie 60% osób posiadających internet ma to samo ip.

Z czego 40% to metinczycy (true). Więc czemu niewinni mają dostać bana za czyjegoś bota?

za ip nie banują. Za jednego emaila na pewno (banują) , natomiast nie wiem jak z handlem. Lepiej nie handlowac, tylko wyrzucac itemek i podnosci :P.

Opublikowano

Mogę Cię zapewnić że na PL nie banują na IP. Nigdy się z czymś takim nie spotkałem, nigdy o tym nie słyszałem etc.

Jeżeli konta są na jednym e-mail to ban będzie na wszystkie konta na tym e-mail ; )

Na pl banuja po IP :) moje 6 kont zostalo zbanowanych po IP przez jakiegos debila co gral na hackach z mojej miejscowoci bo wszyscy mamy to samo ip...

Opublikowano

Endymion ja przerzucałem małże z fb na główną postać (wywalałem) i dostałem bana za fb a następnie na główną postać za powiązanie z fb. :)

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Jeśli HS wykryje hacka to banowana jest tylko postac na ktorej owy cheat wykryło. Natomiast jeśli za banowanie wezmie się GM to już jest przechlapane.

Np. wraz z fb zbanowali mi shopy i postać która nigdy nie miała do czynienia z tym fb(tak mi sie bynajmniej wydaje). Oczywiście na całe szczęście nie zbanowali mi najważniejszych kilku postaci :)

Mam router i dziele łacze w domu m.in. z bratem. Mój brat ma też kilka postaci a bana nie dostał na żadnej wiec obstawiam że lecą po IP i pewnie jakimś ID komputera(być może MAC) . Możliwe że każdemu odpalonemu okienku metina jest przydzielane jakieś ID i zapisywane na serwie a jeśli ktoś loguje się kilkoma postaciami w tym samym oknie to powiązanie już jest. Są to spekulacje i jestem jedynie pewien co do IP a czym się kierują przy dokładniejszym określaniu to tylko wiedza jedynie GM. Oczywiście chciałbym też wiedzieć ponieważ może to uratować kilka kont przed banem.

Potrzebujesz czegoś? Może to mam zobacz -
Filmy Seriale Gry Aplikacje Książki

Opublikowano (edytowane)

up. O czym ty pierdolisz? W mysql jest zapisywane ip z jakiego sie ostatnio laczyla postac, a nie jakies id... Takie cos to ew moglo by byc w hs ale jak blokujesz to lej na to sikiem przerywanym.

Oczywiście że wykrywają po IP ale jeszcze musi być jakaś inna informacja, jakieś powiązanie np. identyfikator który odróżnia każdy komputer ponieważ moj brat nie dostal bana choć mamy takie samo IP.

edit: oczywiście HS miałem zablokowanego

Edytowane przez Harcos

Potrzebujesz czegoś? Może to mam zobacz -
Filmy Seriale Gry Aplikacje Książki

Opublikowano

Ja sotałem bana za fb a potem za 3 godz zalogowałem się na główną i 8kkk posżło się walić ;) banują po ip

"W czas wojny potrzebujemy kogoś nowego, komu możemy zaufać, kto poprowadzi ludzi jak jakiś święty. "

"Nie oceniaj mnie, jeśli mnie nie znasz."

"Toczę walkę przez cały czas z czymś innym. Czasem z samym sobą. Są we mnie dwie osobowości - jedna chce żyć w spokoju, druga nie podda się, dopóki nie odzyska wolności. "

Moje Tuty:

Wallhack

FISHBOT,BLOK CPU,OBEJŚCIA

Opublikowano (edytowane)

Ja łowie w skałach ;)

Bo parę miejsc w skałach jest takich , że da się swobodnie poruszac - wystarczy poszukac teleportem na modzie :)

A co do przekładania itemów to wywalac i podnosic 2 kontem , w żadnym razie nie Handlowac , bo jak was złapią na FB , to głównie konto powiążą i też na nim ban , ja miech temu dostalem bana na fb ;)

Konto główne nie :P

Zrobiłem nowe , wbiłem 30 lv na 2 nowych charach i boce ^^

Zarobek nieziemski :)

A co do blokad na ip ...

Jak ustawiasz po 5-10 FB czy cos(przykład) to wtedy blokują ip tych fb ..

Wiem coś o tym ..

Ja jeszcze nigdy bana za fb na koncie głównym nie dostałem , a boce od roku :) hehe

Wystarczy uważac ,

Pozdrawiam Zarax

Edytowane przez Zarax
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...