Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Death Front - Co i jak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka ! Nie mam co robić, po zbanowaniu mojego 235 lvla na Elite Dekaron odebrało mi chęci do wszystkiego :D Ale już gram od nowa Alokenem. Ostatnio pewien użytkownik napisał temat co to jest ten DF i o co w nim chodzi. Odpowiedziałem mu i postawił plusik, więc pomyślałem że zrobię taki poradnik. Proszę tego źle nie zinterpretować, nie robię tego dla +, głównie z nudów :D Poradnik jest dla serwerów prywatnych. A więc zaczynam !

Aby uczestniczyć w Death Froncie trzeba najpierw dojść na odpowiednią mapkę. Idziemy do Braiken Castle, następnie North Ares po czym do Chain Of Fire. Tam na środku mapy będzie NPC, który sprzedaje mapy do wstępu na DF. Obrazek z zaznaczeniem NPC ( niedokładnie ):

chainoffire.jpg

Kupujemy u niego mapkę na swój lvl np. 120-154 i idziemy z nią do swojego NPC od mapek np. jeśli kupiliśmy Duke MAP to idziemy do Duke Commander. Teraz wypada znaleźć PT. Niech nie będą to niskie lvle np. gdy jest DF od 120-154 to żeby były 135+ bo najprościej mówiąc nie dacie rady. Gdy pojawi się napis Youre IN albo Youre OUT ( przyjmie PT bądź odrzuci ) to w zależności czy przyjęło wchodzimy na DF ( klikamy na NPC i dajemy [Entering] Entrance czy coś w tym stylu. Jesteśmy na DF. Czekamy aż 2 minutowe oczekiwanie dobiegnie końca i... START !

Pierw przyjdzie nam się zmierzyć z jaszczurkami, nie są wymagającymi przeciwnikami, poradzimy sobie nawet jeśli 3-4 rzucą się na nas. Potem zaliczamy poszczególne " Supply Depots ", jest to coś w stylu punktów kontrolnych. Wygląda to tak:

supplydepot.jpg

Bijemy mobki dalej, zaliczamy te supply depots i w końcu dochodzimy do długiego mostu. Lepiej tam się pierwszemu nie pchać, bardzo dużo potworków na których łatwo dednąć. Gdy już ktoś z naszą pomocą je ubije, pojawia się boss. Ja mam jedną zasadę: Kategorycznie trzymać się z daleka. Boss potrafi uderzeniem zjechać połowę HP, czasem wykonuję 2 uderzenia na raz. Po ubiciu bossa oznaczonego na obrazku żółtą kropką wchodzimy na coś w rodzaju koła. W między czasie idziemy na boki zaznaczone na obrazku czerwonymi kropkami i ubijamy tam mini-bossy z których dropią Argaty czy tam Dile ( zależy od serva ). Teraz obrazek o którym mowa:

20071115011346061.jpg

Teraz przechodzimy przez długą drogę, jest tam masa potworków do ubicia i trzeba się pilnować. Wchodzimy przez coś w rodzaju bramy i mamy duży placyk i kilka rozgałęzień. W rozgałęzieniach są mini-bossy które trzeba ubić, wszystko zaznaczone na obrazku:

placykirozgazienia.jpg

Teraz wracamy. Wchodzimy przez wrota do komnaty bossa. Pierw pojawią się potworki, po chwili boss. Może on dednąć nas na 1 uderzenie, w zależności od statów i ekwipunku. Ja się na niego nie pcham. Po ubiciu bossa jest PvP między każdym PT, które PT wygra PvP wygrywa też DF lecz ja całego nigdy nie przeszedłem :D

Edytowane przez TrueFaith