Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Combat Arms] Combat Arms Abilities

bartosz13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wstęp : Abilities to umiejętności które wykorzystujemy podczas gry .

Większość z nich działa automatycznie , niektóre trzeba aktywować .

Większość pomaga tylko nam , niektóre działają dla dobra całego teamu .

I. Umiejętności dla wszystkich rodzajów postaci :

1.Umiejętności za zdobyte poziomy :

a ) Pitcher 00Cmv-b8c4f113-5b87-4e12-85e1-5256deb540a3.jpg

b ) Specter 00Cmv-16ce6efd-3ceb-4a87-9cee-cfbbaf9d198a.jpg

c ) Resourceful 00Cmv-fbaa789e-619e-4338-9f76-d198ba811e33.jpg

d ) Awareness UyutQ.jpg

e ) Victory Lap 00Cmv-9caf66d6-7398-43e6-b112-98fbcdc65af4.jpg

f ) Steady Hand 00Cmv-4c8f7b3e-5317-475f-a53b-0b21c9769ad7.jpg

a ) Pitcher - Możemy mocniej rzucać granatem .Gdy chcemy wyrzucić granat pokazuje nam się czerwony pasek biała kreska na nim oznacza siłę z jaką wcześniej rzucaliśmy granat .

b ) Specter - Poruszamy się bezszelestnie . Umiejętność nie działa gdy używamy sprintu .

c ) Resourceful - gdy zabijesz przeciwnika jest szansa że wyleci z niego apteczka , mały zestaw amunicji lub duży zestaw amunicji . Po dziesięciu sekundach paczki które wyleciały stają się widoczne dla wszystkich .

d ) Awareness- Słyszymy gdy przeciwnik się podkrada . Umiejętność zużywa SP (stamina points ) .

e ) Victory Lap - Po zrobieniu multikilla biegamy szybciej nie zużywając SP umiejętność trwa jakąś chwile ale gdy zrobimy ultrakilla umiejętność się odnowi i tak dalej i tak dalej . Umiejętność znika po śmierci .

f ) Steady Hand - Innymi słowy SILNA RĘKA lub WSTRZYMANIE ODDECHU . Umiejętność ta aktywuje się gdy użyjemy celownika od snajperki , umiejętność ta "pożera" SP . Dzięki temu celownik (ręka) podczas celowania się nie rusza , celujemy w jeden punkt aż do wyczerpania SP .

2.Umiejętności dostępny z zadań ( Daily Jobs ) :

a ) Parting Gift 2.jpg

b ) Spoils of War3.jpg

c ) Opportunist4.jpg

d ) Relentless5.jpg

a ) Parting Gift - Po smierci wypada z nas odbezpieczony granat.

b ) Spoils of War - Za kazdego zabitego wroga dostajemy 10 GP ( w 1 meczu zalicza do 10 wrogów, czyli w 1 meczu można za 10 zabic zarobic dodatkowe 100GP)

c ) Opportunist - Z kolesia po zabiciu wypadają wszystkie bronie jakie miał przy sobie, a nie tylko ta z której korzystał w czasie śmierci.

d ) Relentless - Szybszy respawn.

II . Umiejętności dla speców ( Codename )

1. Są to umiejętności dostępne za GP oraz NX , umiejętności działają na korzyść całego teamu( drużyny )

2. Cennik

1337354757-U358219.jpg

3.Opis

a ) War Cry nJzA1.jpg

b ) Eagle Eye y4qu3.jpg

c ) Warlord e4PLe.jpg

a ) War Cry - Zwiększa "ducha walki" twojego zespołu. Po potężnym krzyku, ty i twoi sojusznicy nie będzieci tracić Staminy przez określony czas .

b ) Eagle Eye - Zwiększa skupienie i koncentrację twojego zespołu. Poprawia ona celność, twoją i twoich sojuszników. Efekt ten nie zależy od dokładnośći danej broni .

c ) Warlord - "Instaluje" Warlord'a, dzięki któremu twoi sojusznicy mogą odnowić swoje zapasy amunicji dla podstawowych i dodatkoych broni. Warlord może zostać zniszczone zarówno przez twoich przeciwników, jak i sojuszników .

III. Umiejętności dla Assasinów

1.Dostępne za GP i NX , działają tylko dla dobra twojego Assasina

2.Opis

a ) Caution caution.png

b ) Inner Focus inner_focus2.png

a ) Caution - nad minami i hornetami przeciwników pojawiają się czerwone strzałki tak abyśmy w byli w stanie je zauważyć .

b ) Inner Focus - gdy mamy mało HP używamy tej umiejętności do całkowitego odnowienia życia , Inner Focus zużywa całość SP(po użyciu SP się nie odnawia)

IV. Założenie umiejętności

Wchodzimy do MY CHARACTER następnie szukamy " Abilites " znajdującego się obok Function , klikamy i wybieramy umiejętności pasujące do naszego trybu gry , każdy wybiera to co lubi .

V.Inne

Funkcje Abilities można wyłączyć jeżeli jesteśmy moderatorem rooma .

VI. Video poradnik jak używać umiejętności

Steam: Worst

W CA od 19.07.2009

Na MPC od 16.08.2009

Opublikowano

No no no super tylko nie ten dział ..:)

Estetyczna w miarę praca gj.

Dziękuje :D

dlatego proszę o przeniesienie bo zanim się skapnąłem że zły dział to byłem już w połowie :D Zbyt leniwy jestem żeby pisać od nowa lub kopiować przenosić xD

W CA od 19.07.2009

Na MPC od 16.08.2009

Opublikowano

+ za rozpisanie tego.

PS. Wkradł ci się mały błąd w screenach, umiejętności 1 i 6 mają takie same screeny, 1 powinna mieć inny.

Opublikowano

+ za rozpisanie tego.

PS. Wkradł ci się mały błąd w screenach, umiejętności 1 i 6 mają takie same screeny, 1 powinna mieć inny.

Dzięki za info :D Poprawione :D + dla Ciebie za pomoc

W CA od 19.07.2009

Na MPC od 16.08.2009

Opublikowano

Poradnik w 100 % zrobiony przeze mnie dla MPC Forum . Zakaz kopiowania bez zgody autora.

I tak prędzej czy później jakieś zera z metinowych for skopiują tego tuta ;).

Fajny ten victory lap, bo np można rushowac, wybic kilku i potem uciec (np na kill creacku, schowac się do wagonu)

Opublikowano

+ za poradnik lepiej sie nie dało tego rozpisać.

ta umiejka z apteczkami + Latajacy granat ;d + Umiejka z celownikiem i sieka :)) dla mnie to skradanie i slyszenie to lipa : d

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

+ za poradnik lepiej sie nie dało tego rozpisać.

ta umiejka z apteczkami + Latajacy granat ;d + Umiejka z celownikiem i sieka :)) dla mnie to skradanie i slyszenie to lipa : d

Powiem co,że jeżeli masz dobre głośniki to bardzo fajnie słychać jak ktoś się porusza.

Najlepiej można to było zaobserwować podczas Clan War.

Przez takie coś ludzie płakali,że hacker..

Dzięki tej umiejętności bd nie zauważalny .

9368_gold.png

Opublikowano

NA cw skradania używam no ale "ucha" już nie poniewaz rozmawiam z clanem na ts albo słucham Paktofoniki czy czego kolwiek ; )

umiejętnośc ze scope bardzo mi sie podoba po wlaczeniu scope w mojej snipie (Obecnie trg-41) Celownik sie wogole nie rusza przez co o wiele lepiej sie celuje.Umiejetność z apteczkami sie przydaje dość czesto mam to szczescie ją wylosować .

Dobrze ze mozna to wylaczyc w poszczegolnych pokojach.Myślałem ze bedzie gorzej ale skille nie sa jakies Big pomocne. np. Mocny rzut czasem bardziej przeszkadza poniewaz jestesmy przyzwyczajeni do rzucania granatów bez tego skilla :O

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

• 4 miesiące temu...
Specjalista
Opublikowano

Abilites można stosować podczas CW (clan war - wojna klanowa ) oprócz Steady Hand oraz Pitcher .

yyy a to czemu? są zablokowane, bo jakoś grałem cw to ich używałem :P

pomogłem? wejdź tu i kliknij: pajacyk.pl

jak nie to też kliknij

Moderatorze!

Codziennie z głodu ginie jeden troll, nie bądź obojętny i już dziś nakarm trolla warnem :)

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżam ponieważ poradnik został zaktualizowany , wszystkie błędy proszę zgłaszać na PW lub w komentarzach

W CA od 19.07.2009

Na MPC od 16.08.2009

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mogę prosić o aktualizacje :D

• Procesor: Intel Core i5-3570K /3.4GHz, 6MB, LGA 1155, BOX

• Karta Graficzna: Sapphire Radeon HD7850 2GB DDR5 /256bit/ DVI/HDMI/mDP

Płyta Główna : MSI Z77A-G4 5 /intel Z77, LGA 1155

RAM: A-Data 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 Gaming

Zasilacz: bequiet! PurePower L8 530W

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Spoko,

Ogólnie rzecz biorąc to można było się wszystkiego domyśleć po rysunkach i nazwach xD

Ale poradnik spoczko . :ninja:

1390144171-U592769.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Combat Arms] Combat Arms Abilities

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...