Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wypracowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dopiero się wakacje skończyły i na powitanie Wypracowanie z J.Polskiego ;/ Więc proszę o pomoc w napisaniu tego wypracowania temat: "Czy Warto Chodzić Do Szkoły", 200 słów. Prosiłbym o nie przysyłanie gotowców z serwisów typu www.ściąga.pl ani nic takiego, poniewarz moja nauczycielka sprawdza na internecie gotowce. Proszę o pomoc w nagrodę dam 5 w profilu, pozytywny komentarz i limit +/- .

Opublikowano

Forma tego jaka ma być?

Nie wiem czy dobrze kumam ale zadajesz sobie pytanie czyli rozprawka.

[AKAPIT] Tematem mojego wypracowania będzie pytanie czy warto chodzić do szkoły? Wielu z nas nie raz musiało zadawać sobie te pytanie. Ja natomiast mogę zgodzić się z tą hipotezą.

[AKAPIT] Moim pierwszym argumentem na poparcie hipotezy jest to że w szkole uczymy się. Jak każdy wie z mądrego powiedzenia "ucz się ucz, bo nauka to do potęgi klucz" bez wiedzy w dzisiejszych czasach jesteśmy nikim. Moim drugim argumentem jest to że w szkole poznajemy nowych kolegów i koleżanki, zdobywamy przyjaciół, a także możemy odnaleźć w niej swoją drugą połówkę. Często bywa że więzy z lat szkolnych przetrwają nawet do dorosłego życia. Moim trzecim argumentem jest to że w szkole nie tylko uczymy się przedmiotów humanistycznych czy ścisłych, ale także dostajemy lekcję życia. Szkoła pozwala nam na usamodzielnienie się i przełamanie barier.

[AKAPIT] Myślę że moja wyżej wymieniona argumentacja jest wstanie potwierdzić hipotezę "czy warto chodzić do szkoły". Według mnie warto chodzić do szkoły, co udowodniłem w argumentach.

Jest ok 140 wyrazów, coś sobie dopiszesz bo ja już nie miałem pomysłu.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...