Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dopiero zaczynam, a z toturiala tego sie nie dowiedziałem. Niech nikt nie mowi, żebym zajrzal na f1, bo jest po angielsku, a ja tak dobrze jego nie znam, by sie uczyc. Chodzi o to, że np. mam skrypt, że otwiera notatnik, pisze cos w nim, i wysiwetla okienko "czy zapisac" i teraz nie wiem co zrobic, by nacisnelo "Zapisz" lub "nie zapisuj" itd. I druga sprawa. Np. robie Msgboxa 1 i wyswietla sie OK i Cancel. Chciałbym zrobić, żeby po nacisnieciu OK, pojawialo sie cos innego, a po Cancel co innego. Probowałem juz wiele kombinacji, ale mi nie wyszlo. Jbc te skrypty nie są przydatne, ale po prostu narazie trenuje.

Opublikowano

Mam 16lat, znam dosyc dobrze język angielski, ale nie aż tak, żeby sie uczyć z tego poradnika. Swoje teorie możesz zachować dla siebie i wgl nic nie odpisywac, jeśli nie masz zamiaru pomóc.

Opublikowano

Skoro nie znasz się na angielskim na tyle, aby zajrzeć i nauczyć się czegoś z helpa, to najpierw zabierz się za nauke angielskiego bo w programowaniu to jest podstawa.

Opublikowano

Dobra, wyczytowałem już z helpa, to co potrzebowałem. Jednak, to nie jest az takie trudne, jak myślałem. Moja wiedza z anielskiego wystarcza ;p. thx.

Hm, jednego nie umiem. Chce żeby wcisnęło F10, po przez komende Send("{F10}"), ale to nie działa..

Opublikowano (edytowane)

ControlSend( i co dalej? Bo jest tytul i text, niewiadomo po co, jeśli ja chce, żeby po prostu nacisnelo pewien przycisk.. Chce zrobić tak, że jak pojawia sie jakiś komunikat, to żeby np. automatycznie wcisnelo enter.

Edytowane przez swiistakk
  • Dodaj nową pozycję...