Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Dział Magicka

Dział Magicka  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jeste? za utworzeniem dzia?u "Magicka" ?

• Tak
      2
    • Nie
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

proponuję zrobienie działu o grze Magicka.

Dlaczego?

Jest to gra hack'n'slash, może nawet takie mmo. Gra jest bardzo fajna, ale trzeba mieć partnera albo i partnerów do wspólnego grania. Można było by się zgadać na skype'ie i razem pograć.

Są do niej też cheaty itd. (ja nie używam :D) No, nie wiem, z tego co wiem nie wiele użytkowników gra w tą grę, kosztuję ona 50zł mam ją od tygodnia i wciąga po godzinie gry.

Jest to tylko sugestia więc... głosujcie.

Magicka

Klasyczny hack-and-slash, w którym wcielamy się w rolę młodych adeptów sztuki magicznej. Bierzemy udział w krucjacie przeciwko złemu czarnoksiężnikowi.

Magicka jest konwencjonalnym hack-and-slashem autorstwa Arrowhead Game Studios, opartym na mitologii nordyckiej. Produkcja została wydana za pośrednictwem serwisów dystrybucji cyfrowej (Steam, Xbox Live Arcade). Wcielamy się w młodego maga i bierzemy udział w krucjacie przeciwko złemu czarnoksiężnikowi, który przy pomocy wykreowanych monstrów stara się opanować spokojne i poukładane dotąd uniwersum Magicki. Główny wątek podzielony został na jedenaście rozbudowanych misji.

Jednym z najistotniejszych elementów dzieła Arrowhead Game Studios są starcia z wrogami. Z uwagi na fakt, że wcielamy się tu w rolę maga, walczymy przede wszystkim przy użyciu magicznych zaklęć i czarów. Dostęp do nich uzyskujemy nie tylko poprzez naukę, ale i łączenie różnych elementów i przedmiotów pozyskiwanych w miarę eksploracji świata. Całość została przyprawiona szczyptą wysokiej klasy humoru.

Magicka oferuje możliwość przeżycia głównej przygody nie tylko w trybie dla pojedynczego gracza, ale i kooperacji, w której mogą wziąć udział w sumie nawet cztery osoby. Rywalizacja w zespole jest zdecydowanie ciekawsza od samodzielnych zmagań – przede wszystkim z uwagi na konieczność stosowania efektywnej taktyki. Przykładem może tu być użycie czaru odpowiedzialnego za powstanie kamiennego kręgu, chroniącego bohaterów przed zakusami wrogów, podczas gdy reszta graczy eliminuje ich z bezpiecznej odległości.

W produkcji szwedzkiego studia można się ponadto natknąć na inne tryby rozgrywki. Jest wśród nich opcja Challenge, składająca się z różnorakich wyzwań, które można zaliczać samodzielnie, jak i ze wsparciem przyjaciół.

Opublikowano

Czy ja wiem... Płatne gry, mają słabą aktywność na forum, ewt. Wow, popularna gra / = abomament.

Neutral, z przechylnością na tak. ;]

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Weteran
Opublikowano

Fajna gra, grałem w nią długimi tygodniami, ale niestety w Polsce mało kto ją zna.

Grę można kupić za ok 25 zł, ewentualnie można korzystać z pirackiej wersji (czego oczywiście nie popieram).

A co do stworzenia działu to raczej jestem na nie, ponieważ o czym mieliśmy by tam pisać? Jak przejść któryś tam epizod? Gra jest bardzo prosta w dodatku ma własne forum(nawet po polsku), trudno żeby ten dział cieszył się popularnością.

W dodatku to nie jest mmo, tryb wieloosobowy składa się z tych elementów co tryb jednej osoby(tryb przygody itp.) + ma tryb pvp(w którym chodzi tylko o to, aby zabić innych graczy).

Opublikowano

Mało znana, ale poczekajmy na wypowiedzi ważniejszych osób na forum.

Ja jestem oficjalnie na tak

Może da radę rozwinąć.

OndteAw.png

Opublikowano

Fajna gra, grałem w nią długimi tygodniami, ale niestety w Polsce mało kto ją zna.

Grę można kupić za ok 25 zł, ewentualnie można korzystać z pirackiej wersji (czego oczywiście nie popieram).

A co do stworzenia działu to raczej jestem na nie, ponieważ o czym mieliśmy by tam pisać? Jak przejść któryś tam epizod? Gra jest bardzo prosta w dodatku ma własne forum(nawet po polsku), trudno żeby ten dział cieszył się popularnością.

W dodatku to nie jest mmo, tryb wieloosobowy składa się z tych elementów co tryb jednej osoby(tryb przygody itp.) + ma tryb pvp(w którym chodzi tylko o to, aby zabić innych graczy).

Patrz:

To jest ukryta treść, proszę

Ta sama sytuacja, single, z możliwością multi.

Terraria również jest płatna, również mały ruch w dziale, ale są HACKI.

Z tą grą podobna sytuacja. Dlatego jestem na tak.

Opublikowano

up@ Ale Terrarie spiracisz, natomiast Magick'i nie. (:

Jak wspomniałem, nie.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

• Dodaj nową pozycję...