Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Serwer 24/7] [No-Hamachi] Serwer Plemion

God_war

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Polski Serwer Plemion 24/7

Wstęp

Czemu postanowiłem postawić takowy serwer ? Na necie jest pełno różnych serwerów, nie które 2 dni stoją, inne 5godzin, inne za szybkie, i szybko się nudzą.

Serwer ten postanowiłem poświęcić graczą którzy lubią serwery w których liczy się umiejętność gry, a nie kto pierwszy wystartuję ten wygrywa !

No to tyle ;) więcej nie bd pisał, bo i tak tego nie czyta większość, a mógł bym poemat napisać ;p

Informacje o Sprzęcie

Posiadamy serwer vps, nie jest on z najwyższej pułki, lecz myślę że sprosta wymaganą, oto parametry:

Procesor: 2GH/s

Ram: 1 GB - Nie liczy się w serwerach, duże nałożenie idzie na Procesor.

Łączę: 100mb/s

Adres Serwera

To jest ukryta treść, proszę

W wkrótce zostanie dodana jakaś domena.

Szybkość

Szybkość serwera wynosi 360x, będą sondy do głosowania czy zwiększać prędkość czy zmieszać, na razie taka wystarczy, myślę nad zmniejszaniem prędkości co np 1dzień do max 50x, no zobaczymy.

Rekrutacja na GM

Zamknięta, gdy bd taka potrzeba na pewno się dowiecie o tym ;)

Mowa Końcowa

Zapraszam do wspólnej zabawy ! Szkoła to czas żałoby ;) Ale z naszym serweram na pewno uśmiechnie ci się buzia ;p

Edytowane przez God_war
Opublikowano (edytowane)

daje serwerowi 3-5 dni ;) jak każdy inny xD

@edit

I do tego te wioski po 7k pkt =.-

@edit 2

Do tego większość budynków na start zerznięta z mojego serwera =.- tak samo jak raty ja mam 350 a on 360 =.-

Edytowane przez Danny1470

Witaj u Jinx! :)

Opublikowano (edytowane)

Przepraszam czy ty oskarżasz mnie ? Jaki masz dowód że wcześniej nie pracowałem nad tym serwerem ?

I nie dawaj 3-5 dni, bo ja nie stawiam na domówce, tak więc nawet jak mi się znudzi, to bd stał, bo mam serwer vps, i nie bd miał co z nim zrobić ...

Pozdrawiam.

PS: Prędzej twojemu daje, zatkanie łącza domowego jest bardzo szybkie, bo nie stety taka jest szczera prawda, przy 20 użytkownikach łącze się zatka i co wtedy ?

2 sytuacja, brak łącza przez usługodawcę, czasami 2 dni może trzymać, jak zgłosisz to bo np: Sobota i Niedziela

3. Sytuacja brak prądu i serwer nie 24 ehh, rozumiem, chcesz własny serwer ale nie oskarżaj kogoś o kradzież ok ? Bo pracowałem nad serwerem 3 dni by go odpalić na linuxie, a ustawienia serwera proponował mi kolega, który kiedyś miał 2 serwer zaraz po Only_Head_Shot (przepraszam jeśli coś pokręciłem) więc proszę nie uważaj się za lepszego jeśli mam kogoś kto ma za pomocnika kto stawiał serwer na nie w 100% gotowych plikach, i miały pełno błędów i umiał je poprawić.

PS: Wcześniej serwer nie pamiętam jaki, ten co grałem na nim miał raty 350, więc od kogo ty ściągasz ??

Edit: A uplemiona on na początku miał 350, lub zbliżone do nich ... I co kto od kogo ściąga. (Mam na myśli start serwera 350, wtedy miał bo grałem na nim)

Edit_2: Naucz się składać zdania, bo chyba do szkoły nie chodziłeś, każdy edit zaczynasz od "I do tego" lub "Do tego"....

Edytowane przez God_war
Opublikowano (edytowane)

Łatwo jest ;) Lecz trzeba skomplikować pliki lub zainstalować Wine + biblioteki

A i zabezpieczenia, to podstawa ;p

PS: I trzeba mieć też lekkie pojęcie na temat działania tego systemu i jego "toku myślenia" bo nie jest on aż tak intuicyjny jak rodzina Windows. Choć mogą inni twierdzić inaczej ;)

Edytowane przez God_war
Opublikowano (edytowane)

człowieku co ty w ogóle do mnie mówisz =.- mam internet z UPC od przeszło 5 lat i przez te 5 lat nie miałem internetu tylko 2 godziny, zatkane łącze ? miałem serwer metina 2 grało około 50 osób nic nie było, serwer plemion ? grało 15 kolegów nic nie było więc jak się nie znasz to zamknij du** i się nie odzywaj, co do ściągania nie grałem na innych privach więc nie wiem jaka jest na nich szybkość i po prostu dałem taką jaka była według mnie odpowiednia ;) tak samo z budynkami na start ;)

Opublikowano

To po co się kłócimy ? Róbmy to co lubimy, czy to ważne co i jak, gdzie i kiedy ?

Po prostu, ty postawiłeś taki ja swój, i zrobiliśmy to bo lubimy, ale gadanie kto komu co zwinął jest nie na miejscu ;)

Życzę powodzenia, na prawdę, powinno być coraz więcej dobrych polskich serwerów, miejmy nadzieje że tak będzie ;)

Opublikowano

Przepraszam czy ty oskarżasz mnie ? Jaki masz dowód że wcześniej nie pracowałem nad tym serwerem ?

I nie dawaj 3-5 dni, bo ja nie stawiam na domówce, tak więc nawet jak mi się znudzi, to bd stał, bo mam serwer vps, i nie bd miał co z nim zrobić ...

Pozdrawiam.

PS: Prędzej twojemu daje, zatkanie łącza domowego jest bardzo szybkie, bo nie stety taka jest szczera prawda, przy 20 użytkownikach łącze się zatka i co wtedy ?

2 sytuacja, brak łącza przez usługodawcę, czasami 2 dni może trzymać, jak zgłosisz to bo np: Sobota i Niedziela

3. Sytuacja brak prądu i serwer nie 24 ehh, rozumiem, chcesz własny serwer ale nie oskarżaj kogoś o kradzież ok ? Bo pracowałem nad serwerem 3 dni by go odpalić na linuxie, a ustawienia serwera proponował mi kolega, który kiedyś miał 2 serwer zaraz po Only_Head_Shot (przepraszam jeśli coś pokręciłem) więc proszę nie uważaj się za lepszego jeśli mam kogoś kto ma za pomocnika kto stawiał serwer na nie w 100% gotowych plikach, i miały pełno błędów i umiał je poprawić.

PS: Wcześniej serwer nie pamiętam jaki, ten co grałem na nim miał raty 350, więc od kogo ty ściągasz ??

Edit: A uplemiona on na początku miał 350, lub zbliżone do nich ... I co kto od kogo ściąga. (Mam na myśli start serwera 350, wtedy miał bo grałem na nim)

Edit_2: Naucz się składać zdania, bo chyba do szkoły nie chodziłeś, każdy edit zaczynasz od "I do tego" lub "Do tego"....

Tak sie sklada ze pierwszy serwer plemion mialem ja a potem piesx potem dlugo dlugo nic a potem ohs na tym forum.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Evonis:Ninja95PL

Opublikowano

Administrator vps odebrał nam ip ;/ Powód: Złe zastosowanie ip !

Przykro mi ;( Ale sprzedaje tego vps, i kończę z tym, ehh a miało być tak pięknie .

Opublikowano (edytowane)

dawałem serwerowi 3-5 dni a tu pada tego samego dnia ... mówiłem

Opublikowano

ja mam serwer Hamachi bardzo zbliżony do tego więc jak chcecie pograć to zapraszam :) WayPlemiona na MPC jest prezentacja

Opublikowano

1. Up ^ To nie jest reklama twojego serwera tylko jego , więc nie promuj go tutaj lecz w swoim temacie.

2. Serwer może dopracowują i dlatego go zamknęli

3. Jeżeli dalej się tak będziecie kłócić to się zastanawiam czy wydawać kolejny silnik do plemion, 2x lepszy niż aktualnie, skoro takie spory i w dodatku się podpisujecie że odgapiacie , silnik dałem dla wszystkich i każdy może go edytować jak mu się żyźnie podoba bez głupich komentarzy, nawet jeżeli będą podobne, zresztą wszystkie są podobne, tylko nazwy pozmieniane ... ;] ...

4. Przepraszam i Dziękuję za przeczytanie mojej krótkiej krytyki .. Pozdrawiam !

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...