Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Jak stworzyć grę bez znajomości programowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy sposób:

1wchodzimy na www.mojamafia.pl

2.klikamy stwórz grę

3.ustawiamy opcje gry

4.gramy

Drugi sposób:

1Wchodzimy na makemmo.com

2klikamy zakładam grę

3zarządzamy grą(wybieramy tematykę,dodajemy misje,przedmioty, itp)

4gramy

3Sposób(bardzomało popularny):

1.wchodzimy na mafiagra.pl

2.rejestrujemy się

3.zarządzamy grą lub poprostu gramy

dobrytom.jpg
Opublikowano

A nie lepiej pouczyć się PHP, MySQL i HTML i stworzyć grę taką jaką się chce (zakładając że chcemy założyć grę przeglądarkową). Nie ma przeszkód żeby się nauczyć programowania, liczą się chęci.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dodaj w tytule 'w którą nikt nie będzie grał bo jest kolejnym klonem jakiejś tam gry o mafii'

Na takiej grze raczej nie zarobisz, a o to przecież chodzi ;]]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wszyscy macie rację lepiej jest się nauczyć programowania(tez tera się uczę od jakiś 2 tyg bo zrozumiałem)ale ten tut jest dla osób które nie znają programowania i już usuwam te,,:)''

Bo to są czyste gotowce i Krycha1996 ma racje one nie są super ale lepsze nisz nic dla osób które marzą aby być adminem w swojej grze.

Oraz proszę nie minusować bo się mało rozpisałem bo pisząc tutka miałem mało czasu :angry:

dobrytom.jpg
Opublikowano

@up

+4u

Najlepiej pościągać kilka silników, jakiś fajny lay i tworzyć grę "kawałeczkami" ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

@up

masz rację bo lepsza gra ci wyjdzie wgrywając pliki na serwer niż powyzszymi sposobami

TUT ma za zadanie pokazać graczom jak stworzyć grę bez znajomości programowania (czyli w jak najprostszy sposób, a niektórzy nie umieją nawet wgrać plików na serwer)

a jeśli się umie wgrac silnik na serwer to polecam

Xnova

Vallheru

oraz silniki za które trzeba zapłacić

dobrytom.jpg
Opublikowano

@up

Link w code!

xNova - zbugowana w c**j

Vallheru - nie użyłem i nie słyszałem o nim dobrych opinii.

Jak ktoś chce założyć grę kosmiczną to z darmowych polecam Nebule...

Opublikowano

@up

ciągle zapominam żeby było w code(już to zmieniłem)(a tak właściwie to wykasowałem cały link żeby nie reklamować)

dobrytom.jpg
Opublikowano

MakeMMO.com padło. Gdzieś czytałem, że mieli problemy z prawem, ale ile w tym prawdy to nie wiem.

Opublikowano

tutek przydatny dla zielonych nie popieram gotowców lepiej nauczyć się php i stworzyć coś samemu

Opublikowano

@Maxxik - popieram cię. Ja miałem taką historię z PHP :

1. Ojciec (informatyk też tworzy strony) dał mi formularz rejestracji i logowania.

2. Nauczyłem się jak to edytować i dowiedziałem dlaczego tak a nie inaczej

3. ROBIMY GRĘ ! :D. Seryjnie. I nawet szybko się uczę bo pół roku temu zaczynałem uczyć się HTML'a

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A nie lepiej pouczyć się PHP, MySQL i HTML i stworzyć grę taką jaką się chce (zakładając że chcemy założyć grę przeglądarkową). Nie ma przeszkód żeby się nauczyć programowania, liczą się chęci.

Zgadzam się nie ma problemu ja jawy,php,html wszystko to tutki z neta darmowe a zeby udoskonalić hmm chęci? moze tak to nazwe lub umiejętności to udoskonalam je w szkole z informatykiem wystarczą chęci nic wiecej...

• 1 rok później...
Opublikowano

jak dla mnie to jest to słabe a nawet bardzo słabe bo jak można zrobić dobrą grę bez znajomości programowania :P jak ograniczasz się do jakiegoś kreatora to jesteś zmuszony do ograniczenia się do funkcji jakie on oferuje :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

4 up @ Pól roku ?

Jak ktoś chce to już raczkować może po 2-3 dniach do tygodnia.

Ja osobiście po 5 dniach nauki juz potrafiłem zrobić w miarę bezpieczną rejestracje z formularzem i jakimś podstawowym layoutem i mini system klas :P

@topic po co korzystać z takiego shitu ? nie dość że nikt nie będzie grał grę z tego generatora to jeszcze

nie ma możliwości ew. rozwoju itp.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...