Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy w dobrym dziale zalozylem temat, ale mam pewien problem i jednoczesnie pytanie. Czy jest jakas bliblioteka do autoita obslugujaca assemblera ? Chodzi mi o to, ze programem Ollydbg znalazlem odnosnik do wykonywanej funkcji, dziala to na zasadzie, iz ubijam potworka i dostaje jakas tam ilosc punktow w assemblerze wyglada to tak : ADD EDX, (wartosc punktow, w tym przypadku 2000) 7D0. Chcialbym wyciagnac jakos do autoita ta wartosc i zmieniac programowo moim edytorkiem ktorego napisze. Czy da sie ? Jak sie da, to gdzie tego szukac ?

Opublikowano

nie, ale jak widać nie chciało ci się zacząć od przeglądnięcia skryptów do autoita, poszukaj tematów o nomadmemory albo odczycie pamięci

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz. Z tego co ja sie orientuje, a nie moge sie jakas wielka wiedza pochwalic, nomadmemory sluzy do obslugi pointerow z ce, co wiaze ze soba szukanie miltipointera dla tej akurat wartosci co ja szukam, czego niestety ja nie zrobie nawet z tutorialem bo mi jakies pierdoly wychodza. Potrzebuje czegos co obsluzy mnemoniki i wartosci assemblera a nomad chyba tego nie potrafi.

• Dodaj nową pozycję...