Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem (Hamachi)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Spotykam się z nieciekawym problemem. Otóż od jakiegoś czasu gramy ze znajomymi na serwerze postawionym przeze mnie na Hamachi. Wszystko było super, praktycznie zerowe lagi, skuteczne zapisy naszych postępów. Jednak dzisiaj po skończeniu, wyszedłem z gry i coś mnie naszło by wpisać komendę /save- all (może to nie istotne, ale szukam błędu gdzie się da). Przy następnej próbie odpalenia serwera konsola lekko mówiąc się zawiesza, a wejść do Minecraft'a nie można -ciągły proces logowania, aż wyrzucenie.

Jak objawia się ten błąd? Otóż gdy odpalam konsolę widzę początkowe, standardowe linijki, a w miejscu gdzie powinno nastąpić ładowanie mapy (zazwyczaj do 100% szybciej, lub wolniej) widać to:

beztytuuybr.png

Konsola przestaje reagować na wszystko. Przypuszczam, że jest to problem z mapą, a w zasadzie jej załadowaniem. Próbowałem założyć inny, odrębny świat i serwer śmiga, aż miło. Próbowałem również pogrzebać w plikach serwerowych i mapy, jednak bez skutecznie.

Proszę o pomoc, tym bardziej, że jestem bardzo, ale to bardzo początkującym użytkownikiem Minecraft'a, a co dopiero serwera.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Opublikowano

Konsola przestaje reagować na wszystko. Przypuszczam, że jest to problem z mapą, a w zasadzie jej załadowaniem. Próbowałem założyć inny, odrębny świat i serwer śmiga, aż miło. Próbowałem również pogrzebać w plikach serwerowych i mapy, jednak bez skutecznie.

Proszę o pomoc, tym bardziej, że jestem bardzo, ale to bardzo początkującym użytkownikiem Minecraft'a, a co dopiero serwera.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Jeżeli zależy Ci na mapce, to odzyskaj ją MCEditem. Skoro inna mapka działa i serwer chodzi bez zarzutu to musi być wina tej.

y5r5.png

Opublikowano

Yyyy... Radzę ci nie odpalać przez minecraft_server.exe. Ściągnij to:

To jest ukryta treść, proszę

Skan nie daje bo z oficjalnej strony.

Potem:

1) stwórz nowy dokument

2) wklej do niego to:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui

3) zapisz jako

4) w nazwie wpisz startserwer.bat

5) wybierz wszystkie rozszerzenia

6) naciśnij zapisz

7) odpalaj tym plikiem ;p

8) normalnie przekopiuj swoją mapę.

Nie wiem czemu ale u mnie to działa. Niby wszystko jest to samo ale ram jest inaczej przydzielany. Na serwer.exe mam niesamowite lagi i prawie się nie da grać na trochę wygenerowanej mapie, a na .jar wszystko śmiga na nawet bardzo dużej mapie ;)

Jak nie pomoże spróbuj po kolei to: :D

To jest ukryta treść, proszę