Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFORMACJA] Co do update 1.8

Mączka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@@@@@@@@@@@@@

OMG!!!!!!!!! NIE DAWAJCIE TEGO CO DALI JUŻ WCZEŚNIEJ!!!!!!!!!!!!!

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Na oficjalnym forum Minecrafta pisze, że stare seedy będą generowały zupełnie inny świat niż dotychczas. Tu macie ten temat :

http://www.minecraftforum.net/topic/582239-release-dates-18-faq-all-known-content-and-more/

Pisze też że będą żelazne płotki i jakieś bramy z płotków.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Jeżeli mogę wtrącić się w temat to co do powyższego filmu to grzyby rosną pod drzewami. A jak widać na filmie to mają tam dużo światła. A w 1.7.3 to nie przejdzie bo grzyby znikają.

Opublikowano

Do tego NPC nie będzie w 1.8, tylko w 1.9.. Dopiero.

Jens podzielił się tą informacją przez portal reddit. Wioski, które się pojawią w 1.8 będą prawdopodobnie zamieszkane dopiero po pojawieniu się postaci NPC w wersji 1.9.

Tę decyzję argumentuje brakiem zaczętych jakichkolwiek prac nad Non-player character. Mojang nie może przez to powiedzieć cokolwiek na temat ich zachowań, wyglądu czy też działań (jak np. budowa domków).

Opublikowano

Ja jak grałem spodkałem na ok. 15 poziomie od bedrocka czy jakos tak szyby kopalniane (opuszczone) były tam tory i łuki z drewna na których wistały pajęczyny też wisiały tam skrzynki w powietrzu ( w jednej znalazłem 4 nasiona melona)

//nie umieszczamy gifow w sygnach

Opublikowano

Mam pytanie mam te 1.8 ta jagby bete jej i tu moje pytanie czy jak wyjdzie 1.8 odrazu zmieni sie i nie bedzie pisalo 1.8 pre lese czy jakos tak tylko minecraft beta 1.8 czy bede musial usunac te pliki co do mc wgralem zeby 1.8 dzialalo wytlumaczcie mi to.

mcsygna.jpg
Opublikowano

jak uzyc komendy fly w creative?

Jak jesteś w trybie creativ to bierzesz tak jak by podwójny skok (2xSPACE) i masz latanie

8dcad97e414b32a2971cba1.png
Opublikowano

Znalazlem skrzynke i tak jak mowil xbox360x sa tam pajeczyny i jakies szyby. Tory, sa. A w skrzyni znalazlem chleb, nasionka melona, i 2 diamenty... i 3 Spawnery

Gdy zardzewieje, jego ostrze się stępi,

A gdy go nieumiejętnie dzierżysz sam sobie zadajesz rany.

Tak... Honor jest w swej naturze

Niezwykle podobny do miecza.

Klik.

Opublikowano

Notch powiedział o bardzo ciekawej zmianie, jaką wprowadził w zachowaniu zwierząt w wersji 1.8. Zazwyczaj zachowywały się one dość głupio, chodziły i rozglądały się bez sensu niezależnie od tego co się dzieje. Kiedy je atakowaliśmy, to tak jakby nic się nie stało. Teraz kiedy uderzymy zwierze, to zacznie ono uciekać. Kiedy w grze pojawiły się wilki, to lepiej wykonano ich zachowanie, zaatakowane zwierze zwracało się przeciwko nam. Oczywiście taka świnia czy krowa nie może nam nic zrobić, więc będzie uciekać gdzie się da, to w końcu naturalne zachowanie takiego zwierzęcia. Wprowadzony sprint pozwoli nam dogonić takiego świniaka bez problemu. Planowane jest dodanie większej ilości interakcji z mobami, ale trzeba je lepiej poznać.

Przez pewien okres czasu, Notch sporo pracował też nad biomami. Dostał mnóstwo odpowiedzi na temat bagnistego obszaru, co można by tam zmienić by był bardziej bagnisty. Większość pomysłów była dość prosta do edycji więc najprawdopodobniej mokradła będą wyglądać lepiej.

Wspomniał również, że pracuje w tym tygodniu nad jakimś sekretnym projektem, o którym nie chce nic mówić. I nie jest on związany z Minecraft, ciekawe co on tam szykuje…

Listę tematów znajdziecie na moim profilu :)
4fun
Czemu mam tyle - ? Bo je zbierałem! Teraz zbieram "Lubię to!"
Click ;D
Proszę o zdjęcie 10%

Opublikowano

Notch,owi wyszły super góry 20110910093833.png

jeżeli chodzi o zmianę pór z dnia na noc i z nocy na dzień (f6 f7 ) to oznacza że łóżko się już nie przyda , i nawet podoba mi się ta opcja , łóżko miało wiele bugów

Jeżeli chodzi o sprint to naciska się 2X chód w przód , a latanie 2X SPACJA NA TRYBIE CREATIVE

podoba mi się wersja 1.8 ale jest dziwne zjawisko podczas gdy enderman Cię atakuje , atakują cię wtedy wszyskie które znajdują się koło niego

nie wiem czy to jest normalne

edit

20110910100529.th.png

20110910100459.th.png

20110910100415.th.png

20110910100345.th.png

20110910100335.th.png

20110910100315.th.png

20110910100246.th.png

20110910100019.th.png

20110910095802.th.png

screen z opuszczonych kopalni , wygląda to zarąbiście ale jest bardzo wielkie , 10 minut przez to szedłem

jak znajdę coś nowego to będą nowe screeny

Opublikowano

Na tym servie nie da sie grać sa mega lagi ( chodzi o fps i każdy je ma .... ) Nie wiem czy to błąd tej wersji czy co .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...