Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Kupno PaySafeCard na Allegro

Madry12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Postawiłem napisać ten poradnik specjalnie dedykowany dla osób które mają problemy z kupnem kart PaySafeCard, głównie z tego że w ich rejonie nie ma punktów sprzedaży tych kart. Ci którzy chcą to kupić to wiedzą po co one są potrzebne. Służą głównie do płatności w grach online i innych serwisach internetowych. Przypatrzymy się teraz nad kupnem PSC 20 zł. Skorzystamy z serwisu allegro. Wymagane jest konto na tym serwisie! Jeżeli nie posiadasz konta na alllegro możesz też zakupić bez rejestacji ale:

Cytat z serwisu Allegro.pl

Kupisz bez rejestracji, kiedy Twoje pieniądze dotrą na konto Sprzedawcy w Płacę z Allegro.

Możesz zapłacić z konta w bankach: ING, Inteligo, iPKO, mBank, Bank Pekao S. A., MultiBank, BZ WBK, Nordea.

1. W wyszukiwarce allegro wpisujemy frazę PaySafeCard. Zostaniemy przeniesieni na stronę:

http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=paysafecard

2. Wybieramy aukcje PAYSAFECARD KOD 20ZŁ TRANSAKCJA W 15 MIN. .

3. Zapoznajmy się z treścią aukcji.

• Kody zostają wysyłanie gdy sprzedawca otrzyma od nas pieniądze
  • Pracują od godziny 6.00 do 17.00
  • Kody zostaną wysłanie na twój aktualny adres e-mail konta Allegro w ciągu 15 minut
  • Jeżeli chcesz by kod został przysłany na inny adres e-mail:

email.JPG
  • Gdy zapłacisz np. przelewem i po dwóch dniach nie zostanie wysłany kod nie martw się! Na twój adres e-mail konta allegro zostanie wysłane potwierdzenie dostarczenia przelewu! Dopiero po tym potwierdzeniu sprzedawca wysyła kod
  • Przesyłka elektroniczna. Oczywiście 0 zł
  • Za kartę płacisz 22 zł, ale wartość pieniężna na karcie wynosi 20 zł. 2 zł idzie do sprzedającego by coś zarobił.

4. Gdy już zapoznałeś się z treścią aukcji, przewijamy stronę do góry i klikamy Kup teraz. Możemy oczywiście wpisać ilość sztuk ile chcemy kupić.

5. Gdy się jeszcze nie zalogowaliśmy zostaniemy poproszeni o logowanie do systemu Allegro. Gdy nie mamy konta możemy też kupić naciskając Kup bez rejestracji

6. Klikamy potem Dalej, płacę itp.

7a. Jeśli wybraliśmy Sposób płatności przelewem zostaniemy przekierowani na stronę 2pay czy e-pay (nie pamiętam do końca). Przewijamy trochę w dół i klikamy przycisk Wzór przelewu. Wzór możemy wydrukować lub przepisać to na własną kartkę.

7b. Jeśli wybraliśmy Sposób płatności Płatność z Allegro to jak pamiętam zostajemy przekierowani na stronę swojego banku i tam dokonujemy resztę czynności.

8. Jeśli wybrałeś inny sposób płatności niż przelew możesz ten punkt ominąć. Idziemy na pocztę (jeśli mamy konto w banku to do banku by szybciej doszedł). Na poczcie dajemy tą karteczkę. Pani coś tam pisze, księguje. Dajesz 22 zł i 2.50 zł dla urzędu. Aaaa... Zaraz się pojawią pytania, przelew w banku? Przecież można zapłacić z Płacę z Allegro. Ja jakoś Banku Spółdzielczego w systemie Płace z Allegro nie widzę.

9. Na twój adres e-mail konta Allegro dojdzie potwierdzenie dostarczenia pieniędzy do sprzedającego. Czas kiedy otrzymamy to potwierdzenie zależy od tego czy są strajki itp. Z Płace z Allegro potwierdzenie otrzymamy szybciutko.

10. Na twój adres e-mail konta Allegro lub na inny wybrany adres sprzedawca wysyła kod/kody PaySafeCard. Wspomina też o jakiej są wartości oraz dziękuje za zakupy. Oczywiście wysyła gdy do niego dojdą pieniądze. To nie jest żaden osób.

Stan konta danej karty możemy sprawdzić pod tym linkiem:

http://www.paysafecard.com/pl/odczyt-stanu-konta/?gclid=CNjA_fPezagCFUQOfAodyj-AgA

Jeżeli kupiliśmy kartę o wartości 20 zł oczywiście piszemy do Ivana lub do kogoś innego z KBota na skype. Tutorial jak kupić licencje do kbota znajduje się na na naszym forum w dziale DarkOrbit > Tutoriale.

Ja miałem w tym problem że ekspedientka w sklepie nie widziała co to PaySafeCard mimo iż przed kasą pisało że można kupić PaySafeCard, UKash itp. Ale nie! Ja pojadę do innej miejscowości i tam sprawdzę czy można kupić.

Pozdrawiam, Madry12.

Jeżeli ktoś uważa że ten tutorial jest zbyteczny niech lepiej nic nie pisze. Wiem że niektórym osobą się to przyda. Lepiej kupić PaySafeCard samemu niż prosić kogoś z mpc o kupno w zamian doładowania Orange 25 zł.

Opublikowano

@up kupią. Mogą zapłacić przez przelew pocztowy chyba że jestem zacofany i teraz do przelewu potrzeba konto. Mój znajomy wszystkie płatności za prąd itp. płaci przelewem pocztowym i nie potrzebuje konta bankowego.

Opublikowano

po co przez allegro idziesz do bylejakiego kiosku i kupujesz xD:D

chociaz niewiem czy wszedzie tak jest u mnie ostatni nigdzie nie moznabylo dostac PSC dopiero od jakis 2 tyg jest dostepne:D

1319559475-U373267.pngkbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

@up właśnie nie do byle jakiego kiosku. W Polsce PSC nie jest tak dostępne jak w innych krajach, chyba że w dużych miastach, co prawda u mnie też są spore miasta ale nie takie jak Warszawa czy Poznań. W Polsce to mało osób wie co to paysafecard, na pewno więcej osób wie co to nk.

Opublikowano

po co przez allegro idziesz do bylejakiego kiosku i kupujesz xD:D

chociaz niewiem czy wszedzie tak jest u mnie ostatni nigdzie nie moznabylo dostac PSC dopiero od jakis 2 tyg jest dostepne:D

W mojej okolicy w żadnym kiosku nie ma

Opublikowano

no to np. jesli chcesz psc to po co placic 25zl za doladowanie z orange piszesz do mnie na gg lub priv kupujesz 2 doladowania po 10zl z plusa xD:D a ja ci daje PSC za 20zl ;]

i wychodzi na to samo jak bys kupywal PSC :D

EDIT@ Chociaz nie zawsze moge kupic te PSC ;]

1319559475-U373267.pngkbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

@up ten tutorial głownie dla osób które nie mają konta bankowego oraz kont m.in. na dotpay czy paypal a do takich jest potrzebne karta kredytowa więc...?

Opublikowano

u mnie niema Paysafecard (był sklep w którym można było kupywać paysafecard , ale zlikwidowali sklep) , kupuję Paysafecard przez allegro , chociaż nie jestem pełnoletni i niemam konta w banku . Kupuję przez allegro (wkoncu mam konto na allegro konto Junior) biorę dane do przelewu , idę do Banku Zachodniego WBK (Nie wymagają 18lat , aby zrobić przelew) wypełniam , płacę i na drugi dzień już gość ma kasę na swoim koncie :D . Ja tak kupuję , jest mi wygodnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...