Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Złoto

oban19

Złoto  

151 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto si? kupowa? z?oto ?

• Tak
      40
    • Tak, ale tylko na premium
      47
    • Nie, da si? gra? bez niego
      58
    • Nie gram w WoT
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielu graczy zapewne zastanawia się co można zrobić ze złotem. Postanowiłem wam to trochę rozjaśnić.

Zapraszam także do głosowania w ankiecie ;)

Zdobywanie złota:

Na serwerze EU jedynym sposobem jest zakupienie go.

Aktualny przelicznik to(najmniej opłacalny)

1500 = € 6.95 (Euro)

Na co możemy wydać złoto:

Czołgi premium

Za złoto (czytaj. zło :D) możemy kupić czołgi premium. Są tanie w eksplatacji. Nie są to jednak potężne czołgi, są słabsze od tych dostępnych za kredyty. Służą głównie do zdobywania kredytów i doświadczani, które można skonwertować na wolne doświadczenie(więcej niżej)

Amunicja premium(Złote pestki)

Amunicja premium ma lepsze statystyki względem tej darmowej

Materiały eksploatacyjne

Lepsze od tych darmowych (np. zestaw naprawczy premium naprawia wszystkie moduły)

Wymiana złota na kredyty

Co tu tłumaczyć ? Wymiana złota na kredyty . Chyba najmniej opłacalna rzecz.

Aktualny przelicznik

1 złota= 400 kredek

Wymiana zwykłego doświadczenia na wolne

Gracz z czołgiem elitarnym może wymienić doświadczenie zdobyte tym czołgiem na wolne doświadczenie (wolnego doświadczenia można użyć w dowolnym czołgu)

Aktualny przelicznik

1 złota= 25 exp

Większy garaż

Płacąc 300 złota można dokupić miejsce w garażu.

Szkolenie załogi

Za 200 złota można wyszkolić jednego członka załogi do 100 %

Większy barak

Wydając 300 złota można powiększyć barak o 16 slotów.

Własny klan

Za 2500 złota można stworzyć własny klany. Drogo, ale warto :D

Konto premium

Chyba najważniejsza rzecz jaką możemy kupić za złoto, Konto premium nie jest tanie (według mnie ) jeden miesiąc premium kosztuje około 40 złota. Co otrzymamy w zamian ?

50 % więcej doświadczenia z bitwy

50% więcej kredytów z bitwy

Możliwość tworzenia plutonów(od nie dawna, można tworzyć pluton za darmo dla 2 osóB)

Czysty piękny garaż (można zdobyć za darmo pewnym sposobem

http://www.mpcforum.pl/topic/436091-minituthangar-premium-za-darmo/

Ja osobiście uważam, że da się grać bez złota, jednak jest to trudne. Nie są to może wielkie ograniczenia jednak nie miło jest widzieć jak ktoś 50 % szybciej od nas zdobywa czołg X tieru i nie umie nim grać, bo jeździł tylko czołgiem premium i ma małe doświadczenie w grze. Nie lubię takich typków którzy naśmiewają się z graczy nie strzelających złotymi pestkami i nie otrzymujących 50 tyś kredek za bitwę.

Piszcie swoje opinie o złocie i głosujcie w ankiecie ;)

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

ale mozna kupic za PLN złoto

Premium jak dla mnie pomocne co robie z złotem podam przydład

Jak przechodziłem z IS-3 na IS-4 wymieniłem expa tyle aby można było wykupić all moduły oprucz IS-7

Wydaje tez na Złote pestki jak są Klanowki ale na zwykłych bitwach tez mam w zapasie od 3-5 pestek

Bez premium da sie grac ale nie 8/9/10 tierem nie zawsze wychodzi się na + a z Premium tak wiec jak lubicie walic po 1k bitem Arta albo czołgami 5/6 tieru to proszę bardzo

jak dla mnie po tam ide w lepsze czołgi aby nimi się nawalać a nie jako wystawka w Garażu.

jak na premce stuka sie ok 50k za dobra bitwę a bez np masz 24k do tego Amunicja w moim przypadku jedna pestka 1k + tam naprawa.

Wiec jeśli ktoś mówi ze gra bez premium i ma mausa to nabił to nisko tierowymi czołgami .

Wiem to bo Kolegia gra bez Premium i sam mowi ze nawet Tiger II nie zarabia na siebie

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Bez premium da sie grac ale nie 8/9/10 tierem nie zawsze wychodzi się na +

Tu się w 100 % zgadzam, bez premki prawie zawsze jest się na minusie, trzeba mięć jakiś czołg do zarabiania

jak dla mnie po tam ide w lepsze czołgi aby nimi się nawalać a nie jako wystawka w Garażu.

A co ? Myślisz, że inni nimi pole orzą ? Każdy, chyba chce mieć dobry czołg i czuć jego moc.

1335991896-U274919.png

Opublikowano

jest jakiś tut jak kupować kartą pay safecard i powiecie mi na ile golda starczy mi 20 zł.A i od którego czołga grając w USA powinnem zacząć myśleć o premium gram czołgami typu Art-Czołgami ciężkimi (teraz mam T1 Heavy ^^) - i zaczynam niszczycielami

Edit:Co lepiej wybrać euro czy BGP

"...przeważnie zachowuje się rozważnie ... "

Opublikowano

@Up

Wchodzisz na stronę:

https://game.worldoftanks.eu/payment/?payment_lang=pl

I wybierasz jedną z dostępnych opcji:

• playspn

• Billing partner

• dotpay(można kupić w PLN

Kupowanie w EUR i BGN nie różni się chyba niczym. Nie wiem czy da się kupować paysafecard

1335991896-U274919.png

Opublikowano

Osobiście kupiłem pare razy , dlaczego ? nie mogłem zarobić na czołg np 6milionow ,

Kupuje zloto przelewem

I moje zdanie jest takie :

NIE DA SIE GRAĆ BEZ ZŁOTO NA 8/9/10 TIERZE !

To moje zdanie , gram od 3 dnia opublikowania wota / closed beta tez :P

Opublikowano

Osobiście kupiłem pare razy , dlaczego ? nie mogłem zarobić na czołg np 6milionow ,

Kupuje zloto przelewem

I moje zdanie jest takie :

NIE DA SIE GRAĆ BEZ ZŁOTO NA 8/9/10 TIERZE !

To moje zdanie , gram od 3 dnia opublikowania wota / closed beta tez :P

Da się grać bez złota tak do 8 tieru (wystarczy umieć), a potem trzeba sobie zrobić czołg do zarabiana kredek.

Proszę także wszystkich aby, nie pisali, że się nie da, bo da się, chociaż jest to trudna sztuka i zależy od całego Teamu :/

1335991896-U274919.png

Opublikowano

@UP

Poprawione.

A co do tematu to udało mi się wygrzmocić 20 k przy stracie 10k na IS czyli 7 tier spokojnie, bez premki przejdzie ;)

1335991896-U274919.png

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżam aby wszyscy widzieli i nie było bezsensownych tematów co zrobić ze złotem.

po pierwsze temat stary i nie aktualny.

Po drugie nie możesz odświeżać nie swoich tematów

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ale temat zaaktualizować i się na prawdę przyda. Według mnie refresh korzystny, choć służyło to nabiciu posta:)

Na serwerze EU jedynym sposobem jest zakupienie go.

Można jeszcze wygrać;) Btw. "Na serwerze EU" - a na innych (US, RU) można jakoś inaczej zdobyć? Nie wszyscy Polacy grają na serwerze europejskim:)

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...