Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań odnośnie PS3.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Planuję sobie kupić PS3 i chciałbym abyście mi trochę pomogli z uzupełnieniem informacji na temat konsoli.

1. Jaką wersje najlepiej wybrać (slim czy coś innego) i ile gb.

2. Za ilę kupię ps3 + całe okablowanie + 2 kontrolery(nie move) + gra Little Big Planet 2

3. Jakie wejścia powinien mieć telewizor?

4. Czy da radę podłączyć konsolę do internetu livebox tp 6mb (internet podłączony jest do dwóch komputerów).

5. Czy jeżeli podłączę konsolę do internetu to czy będą dodatkowe opłaty?

Dam + lub -

Edytowane przez KickAssPL
Opublikowano

1. Slim ma więcej gb na dysku, ale ta pierwsza wersja ma wejścia na karte typu microsd (nie do dodatkowej pamięci bo pare giga to mało do ps3, tylko aby otwierać zdjęcia itp)

2.Ktoś inny odpowie

3.Ja polecam hdmi, ale może być euro czy też zwykłe av jak to się zwie nie wiem...

4.Tak wystarczy podłączyć kablem lub bezprzewodowo tak jak do komputera.

5.Nie będzie żadnych dodatkowych opłat ;)

Opublikowano

2. PS3 Kupisz za okolo 1300 zl z 1 joystickiem dualshock, drugi bedzie cie kosztował 200 zł, ale jak chcesz zwykłe joysticki usb pod pc też działają . A co do ceny Little Big Planet 2 nie wiem na allegro musisz popatrzeć.

Opublikowano (edytowane)

Właśnie wszedłem na Rtv Euro Agd i PS3 slim 320gb + 1 kontroler + Little Big Planet 2 za 1299zł.

Opublikowano

Jak chcesz wifi poprostu kup router zwykły do 150 zł np. TPLINK lub neo zamów :) możesz też podłanczać przez kabel ethernet ;p

c63705931138247248.jpg
Opublikowano (edytowane)

Kabel eternet mam przy komputerze. A ten jakby pendrive do laptopa jest podłączony i nie wiem czy da radę w inny sposób podłączyć bez kupowania routera.

Opublikowano

1. Jaką wersje najlepiej wybrać (slim czy coś innego) i ile gb.

2. Za ilę kupię ps3 + całe okablowanie + 2 kontrolery(nie move) + gra Little Big Planet 2

3. Jakie wejścia powinien mieć telewizor?

4. Czy da radę podłączyć konsolę do internetu livebox tp 6mb (internet podłączony jest do dwóch komputerów).

1. slim, ile GB ? to zależy jeżeli będziesz kupował gry z ps store to 320 gb, jeśli będziesz kupował pudełkowe to spokojnie starczy ci 160 GB

2. Teraz ps3 podobno tanieje więc do 1200zł kupisz

3. Może mieć 3 bylejakie albo chociaz jedno z tych : CHINCHE, EURO, COMPONENT, oraz HDMI ( HDMI tylko do tych LCD LED I PLAZMA telewizorów ) do normalnych CRT ( kineskop ) może być Euro, Chinche lub Component ( go masz w zestawie )

4. Jeśli masz router to dajesz bezprzewodowa siec wpisujesz swoja nazwe albo dajesz automat. wyszukiwanie, wpisujesz klucz WPA i masz neta :], jeżeli masz modem to wystarczy podłączyć go kablem ethernet z konosolą PS3 i dajesz w opcjach połączenie przewodowe i automat. ci ustawia wszystko.

5.Nieee korzystanie na ps3 z inrernetu jest w pelni darmowe chyba że chcesz kupić jakąś grę na PS Store to wtedy musisz zaplacic poprzez karte kredytową lub kupujesz ( klucz ) wpisujesz go i masz na koncie PSN kwotę.

RMCF

Opublikowano (edytowane)

Login12345 nie wiem czy cie dobrze zrozumiałem ale ja to tak rozumiem. Jak będę miał PS3 i w opcjach wybiorę automat to mi wyszuka internet ,wpiszę hasło do neta i już będę miał internet w konsoli. Dobrze to rozumiem czy nie?? I będzie on bezpośrednio z modemu czy muszę mieć router

Opublikowano

Ale ty chyba nie czytałeś moich wcześniejszych postów. Kabel jest podłączony do komputera a adapter wi fi jest w laptopie. Ale też zauważyłem że ps3 ma wbudowane wifi i można chyba bez niczego podłączyć.

Opublikowano

Odpowiedź:

Jest jedna gra w której trzeba płacić za MP - to jest jedna z SOCOM czy jakoś tak...

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Ok masz + ale nadal mam pytanie co do internetu czy mogę bez wkładania adaptera wifi albo kabla ethernet połączyć się z internetem.

Opublikowano

Sorry za double post ale chcę napisać że temat jest do zamknięcia ponieważ postanowiłem kupić router i dać wam spokój. Dzięki wszystkim za pomoc. Dostaliście albo po + albo po -.