Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Phenom Ii 720 Be.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem nowej skrzynki (procek jak w nazwie, Evga GTX 260, 4gb OCZ cl 4 reaper). Procka jak na razie podkręciłem do 3222 MHz (x3 phenom). Czy dla tej karty (GTX 260, 896 mb/446bit) to wystarczające OC? Może dacie jakieś porady? Korzystając z okazji, jakie fajne gry polecilibyście na ten rig?:P

xddddn.jpg

Opublikowano

O ile się nie myle to na BOX'owym chłodzeniu 3.2-3.4 to bezpieczny pułap. Imo dla takiej karty powinien wystarczyć, ale zależy do czego będziesz chciał to wykorzystać : )

Opublikowano
Korzystając z okazji, jakie fajne gry polecilibyście na ten rig?

Gta4 skoro masz takiego kompa. :) napisz jakiego typu lubisz gry ;]

Opublikowano

Nie chcę za bardzo podkręcać bo 3.4 = napięcie 1.4 (maksymalne bezpieczne dla tego proca). No cóż, ja chcę żeby on pare latek pożył więc zostawie jak jest :). Gta 4... Kupować? Kasy nie mam już po kupnie kompa. ściągać? 13gb...chyba że byłoby dużo seedów (transfer 200kb/s+ conajmniej.).

Lubię wszystko prócz shotterów i ścigałek:) Tj. przygodówki zręcznościowe ( zaliczam tutaj GTA, jak inaczej nazwiecie tą grę?), RPG (Oblivion<3) itp. Wszystko prócz ścigałek i shooterów (shottery= cod 2, niby fabuła ale i tak ogranicza sie do zabijania, fallout 3 to dla mnie Rpg :]). No coz fallout 3 moze..

Aha, moja karta ladnie wspolgra z PhysX. Widzialem wiele filmikow na jutubie gdzie kolesie robili rozne eksperymenty z tym systemem i to wygladalo jak piaskownica. Tzn. koles sobie ustawil plotek i go rozwalil jakimis kulkami, albo zrobil wierze i w nia strzelil. Tzn szukam rowniez takiego sandboxa do PhysX. Bardzo duzy + jesli ktos da mi namiary na taki programik :)