Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Zmiana ilości straconego expa po śmierci lub wyłączenie tej opcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema. Dziś przeszukując game w nieco innym celu, znalazłem to. Jest to dif na zmianę ilości traconych % po zabiciu i wybraniu opcji rozpocznij tutaj. Standardowo liczba min, bo o nią chodzi wynosi 8%. Nie słyszałem jednak, żeby ktoś stracił tyle punktów, w końcu to liczba minimalna, maxem może być np. 2, a zależy to od levela naszej postaci.

Dif na wyłączenie utraty % expa po śmierci [GAME 2019]:

To jest ukryta treść, proszę

Dif na zmianę utraty % ze standardowych 8 na 6% [GAME 2019]:

Wytłumaczę jak możecie dodać swoją ilość %. 00 35 0C w gejmie = 0C 35 00 w normalnym hexie (zasada odwrotności bajtów) = 800000 w dec - to są standardowe 8%. Ja chciałem dać 6%, więc w kalkulatorze Windows w dec wpisałem 600000, przeniosłem się na hex i otrzymałem wynik 9 27 C0, wyglądało jakby bajt był niepełny, w takich sytuacjach z przodu trzeba dodać 0. Mamy już więc 09 27 C0, zasada kolejności bajtów nakazuje nam je odwrócić, czyli mamy C0 27 09 i w takiej tez kolejności wpisujemy w game =)

Dif na wyłączenie utraty % expa po śmierci [GAME 1875]:

Dif na zmianę utraty % ze standardowych 8 na 6% [GAME 1875]:

Dif na wyłączenie utraty % expa po śmierci [GAME 2089]:

Dif na zmianę utraty % ze standardowych 8 na 6% [GAME 2089]:

Source:

Liczę na 5*, plusiki, zdjęcia %% i talony na benzynę, bo trochę pracy było :D Pozdrawiam serdecznie, adriank1410.

Edytowane przez adriank™.
Opublikowano

Fajny dif przyda mi się napewno. Łap + :P

Przypadkiem nie zrobiłbyś difa na game2089 w którym co kulkę dawało by pkty do statusu? Bo mam zbugowane to.

Z góry dzięki :P

logoopm.png

Opublikowano

Fajny dif przyda mi się napewno. Łap + :P

Przypadkiem nie zrobiłbyś difa na game2089 w którym co kulkę dawało by pkty do statusu? Bo mam zbugowane to.

Z góry dzięki :P

Szczerze to niezbyt lubię grzebać w 2089, przez to że jest skompresowana funkcje są strasznie przemieszane lub w ogóle ich nie ma xD

Opublikowano

Diff jak dla mnie nie przydatny, ale ponieważ jako jedyny zrobiłeś diffa na 3 różne wersje game łap ode mnie mój limit + i 5. Oby więcej takich ;)

Opublikowano

Diff jak dla mnie nie przydatny, ale ponieważ jako jedyny zrobiłeś diffa na 3 różne wersje game łap ode mnie mój limit + i 5. Oby więcej takich ;)

Spoko, dzięki =) A dif moze sie przydac na serwery roznych typów, zeby nie tracic expa po smierci - np na straszny hard :D