Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Doświadczenie

oban19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu wena twórcza (2 tuty jednego dnia smile.gif).

Wielu graczy (zapewne) zastanawia się za co można dostać doświadczenie. Postanowiłem wam to trochę rozjaśnić

Doświadczenie otrzymujesz za:

• Za wykrycie czołgu przeciwnika.
  • Za krytyczne uszkodzenia czołgu przeciwnika.
  • Za uszkodzenie wrogiego czołgu
  • Za wygraną bitwę: +50%
  • Za uszkodzenia które zadała twoja drużyna.(Cały team dostaje)
  • Za aktywność w bitwie. Strzelanie z bliskiej odległości i pozostawanie w zasięgu ostrzału wroga.
  • Za przejmowanie bazy przeciwnika. Proporcjonalne do czasu przebywanie w wrogiej bazie.

Dodatkowo można zdobyć bonusowe doświadczenie za:

• Za wykrycie TD(niszczyciela)
  • Za przetrwanie bitwy.
  • Za wykrycie przeciwnika który strzela do twoich sojuszników
  • Za zniszczenie czołgu przeciwnika. Różnica poziomu czołgów jest brana pod uwagę.
  • Za zrestartowanie pasku czasu podczas przejmowania przez wrogów bazy. Proporcjonalne do procent zabranego HP wroga.
  • Od uszkodzeń zadanych przez team przeciwnikom wykrytym przez nas.(Crisp)

Nie dostajesz doświadczenia za:

• Za rykoszety i strzały bez penetracji.
  • Za uszkodzenia czołgu sojusznika (odejmowane są kredyty)(jeśli nie jest to kolega z plutonu lub członek kompanii)
  • Za zabicie sojusznika (odejmowane są kredyty)(jeśli nie jest to kolega z plutonu lub członek kompanii)
  • Za remis obie drużyny tracą po -50% doświadczenia z bitwy
  • Za przegraną drużyna traci -50% doświadczenia z bitwy
  • Za otrzymanie uszkodzeń.

Czegoś ci brakuje albo znalazłeś błąd ? Napisz o tym tu !

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

Za uszkodzenie i zabicie sojusznika traci się kasę, ale tylko jeśli nie jest to kolega z plutonu lub członek kompanii.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

No w sumie wszystko ładnie opisane, nic dodać nic ująć. Dla nowicjuszy niezły poradnik.

S a t i l i o n - E d i t i o n

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Za rykoszety i strzały bez penetracji.

Ale strzałem bez penetracji też można kogoś nieźle uszkodzić, poza tym to zaprzecza temu:

Za uszkodzenie wrogiego czołgu

:)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano
Rykoszet oznacza, że pociski się odbija, czyli nie zadaje obrażeń. Chyba logiczne ?

Tak, ale bez penetracji rozwalam np czołgiem KW Tigery 2 i jakoś zadaje im obrażenia i dostaje expa, więc pomyśl ziomek :)

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Tak, ale bez penetracji rozwalam np czołgiem KW Tigery 2 i jakoś zadaje im obrażenia i dostaje expa, więc pomyśl ziomek :)

No żeby zadać obrażenia, musi pocisk wbić się w pancerz tego Tigera, więc penetrujesz go. Nabojem bez penetracji, nie przebiłbyś loltraktora.

Opublikowano

W nazwie napisałeś że to jest tutorial, a tak naprawdę nim nie jest -.-"

Zresztą zdarte z oficjalnego forum wota, widziałem to już jakieś 3-5 miechów temu

Znowu wena twórcza (2 tuty jednego dnia ).

Zaprawdę wena twa jest niezmierna skoro ograniczasz się jedynie do przepisywania z innych forów

Opublikowano

W nazwie napisałeś że to jest tutorial, a tak naprawdę nim nie jest -.-"

Zresztą zdarte z oficjalnego forum wota, widziałem to już jakieś 3-5 miechów temu

Zaprawdę wena twa jest niezmierna skoro ograniczasz się jedynie do przepisywania z innych forów

Daj link z forum WoT'a, jak taki mądry jesteś.

Opublikowano

Ależ proszę http://forum.worldoftanks.com/

#Edit

Jeśli naprwdę Cie interesuje ten post o którym mówie poszukaj sobie napewno go znajdziesz, w zasadzie mnie on już nie interesuje.

Tak apropo to nie chce mi się go szukać specjalnie dla Cb, więc masz tu 1 link z google post z 2010r http://world-of-tank....php?f=26&t=105

Opublikowano

Ależ proszę http://forum.worldoftanks.com/

#Edit

Jeśli naprwdę Cie interesuje ten post o którym mówie poszukaj sobie napewno go znajdziesz, w zasadzie mnie on już nie interesuje.

Tak apropo to nie chce mi się go szukać specjalnie dla Cb, więc masz tu 1 link z google post z 2010r http://world-of-tank....php?f=26&t=105

Phaha, za idiote mnie wziąłeś dawając link do samego forum WoT'a? Miał być link do tego tutoriala. ;)

Tak wgl, skąd wiesz, że on sam tego nie zrobił? Jesteś jego mózgiem?

Opublikowano

Jaki z Ciebie nygus skoro nawet nie chce Ci się pomyśleć, ani nawet poszukać tego posta.

Skąd wiem że sam tego nie zrobił? Dziwnym trafem kolejność treści w podpunktach była taka sama, jak również ich ilość.

Zaprawde niesamowite jest to że wymyślił to w dokładnie taki sam sposób jak tamten typ...

#Edit

Tak aproto to, tak, mam Cie za idiote i to nie był tutorial, tak samo jak to co jest wyżej -.-'

Opublikowano

Co nie zmienia faktu że skopiował i sam napisał że to była jego wena -.-

Ludzie, żyjcie a nie wegetujcie -.-

#Edit

Czytając jeszcze główny post a w zasadzie jego konkretną część

Czegoś ci brakuje albo znalazłeś błąd ? Napisz o tym tu !

chciałbym zwrócić uwagę na to iż w tym TuTku brakuje tutoriala...

Opublikowano

Sullyer, owszem mógł skopiować, ale powiedział iż jest to JEGO poradnik, chociaż według mnie to bardziej informacja, niż poradnik. Wyjmujesz zdania z kontekstu.

Opublikowano

Czemu mój poradnik jest taki sam jak tamten ? Hmmm. Więc nie da się nie napisać inaczej ponieważ, WoT to jedna i ta sama gra i zawsze będzie się odstawać exp za to samo ;) Nie wiem o co wam chodzi, napisałem ile mogłem z głowy, a resztę poszukałem w Google :/

1335991896-U274919.png

|ExModerator World of Tanks|

Opublikowano

No ok, niech Ci będzie że sam napisałeś, ale dopisz coś jeszcze do tego bo to nie jest poradnik, to tylko informacja o tym za co się dostaje expa a za co nie

Opublikowano

Nie chciałbym nic mówić ale FoxRox miał ten ogólny poradnik i tam to było...

Jak coś to sorka ale wydaje mi się że to będzię tylko kolejny temat a to już było...

tk a ty się ciągle przestań czepiać moich postów

A obecnie gram w: Minecraft: Terraria: Team Fortess 2: Empire Total War(sporadycznie)

Na początku 1945 roku, US Navy otrzymała unikalna jednostką: pierwszy na świecie statek będący wytwórnią lodów. Nazywał się "Ice Cream Barge" i jego zadaniem była produkcja lodów dla marynarzy na Pacyfiku. Wydajność produkcyjna wynosiła ok. 36 tys. galonów (ok. 136 tys. litrów) lodów na dobę !! Statek a własciwie - barka, nie miał silników i był holowany z miejsca na miejsce. Był tez - z wiadomych względow - najpopularniejsza jednostka we Flocie Pacyfiku !

Opublikowano
Nie chciałbym nic mówić ale FoxRox miał ten ogólny poradnik i tam to było...

Jak coś to sorka ale wydaje mi się że to będzię tylko kolejny temat a to już było...

To może by tak łaskawie datę powstania zobaczyć? oban rozkręcał ten dział na samym początku.

Jak masz się zastanawiać, czy masz coś mówić to lepiej nie mów.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Za krytyczne uszkodzenia czołgu przeciwnika.

(...)

Za rykoszety i strzały bez penetracji.

Przy tych dwóch punktach należało by zaznaczyć że trafienie często zamiast penetracji uszkadza moduł-jest to trafienie krytyczne. Szczególnie łatwo o uszkodzenia modułów gdy strzelamy z he.

Za uszkodzenia które zadała twoja drużyna.(Cały team dostaje)

Dodatkowy bonus zyskujemy od uszkodzeń zadanych przez team przeciwnikom wykrytym przez nas.

Za uszkodzenia czołgu sojusznika (odejmowane są kredyty)(jeśli nie jest tok kolega z plutonu lub członek kompanii)

Za zabicie sojusznika (odejmowane są kredyty)(jeśli nie jest tok kolega z plutonu lub członek kompanii)

Chochlik, na zielono zaznaczyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...