Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam zamiar kupić kartę graficzną gdzieś tak do 200-300 zł, ale za bardzo się nie znam. Jaką polecanie kupić kartę graficzną?

Mój Sprzęt:

Procesor: Intel Core 2 Duo CPU E4500 2,20 GHz

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 8400GS 256MB

Płyta Główna:

Model: P5VD2-VM/SI

Producent: Asustek Computer INC.

RAM: 2GB

Zasilacza niestety nie podam, bo słyszałem że trzeba odręcić ściankę od komputera, a dziś już nie chce się w to bawić.

Nie wiem czy te informacje są potrzebne ale podam w razie czego.

Opublikowano

Nie kupuj GeForce bo nie mają automatycznej akutalizacji sterowników i po chwili są dupne. Każdy dobry informatyk ci to powie.

Ja polecam ATI Radeon HD5570

Kupiłem za 250zł z przesyłką i Brink działa bez zmula ;d

Opublikowano

Nie kupuj GeForce bo nie mają automatycznej akutalizacji sterowników i po chwili są dupne. Każdy dobry informatyk ci to powie.

facepalm.jpg

@Top

Podaj zasilacz, bo możliwe, że będziesz jeszcze raz kupował kartę.

Opublikowano

Więc tak, przed chwilą odkręciłem ściankę. Znalazłem zasilacz i nie za bardzo wiedziałem które to które. Możliwe że zasilacz to 230V albo 400, nie znam się.

Opublikowano

Wyjdź i nie wracaj.e

Masz pewnie jakiegoś no-name to 100zł na zasilacz reszta na grafe...Za 200zł kupisz używanego Hd4850 staara grafa ale wszystko na niej chodiz.Co do zasilacza polecam delte 350w/400w

Opublikowano

gallery-74604288-500x500.jpg

mjut.png
Opublikowano

Ja niedawno kupilem uzywana grafike Ati Radeon HD 4870. Kupilem ja za cene 250zl i wydajnoscia jest porownywalna z drozsza Geforce GTX260, a lepsze niz te z serii 55xx / 56xx. Najnowsze gry np. Crysis 2 na najwyzszych detalach przy rozdzielczosci 1680x1050 px. pracuje sr. na 20-25fps. Niestety, jedynym mankamentem technicznym jest to, ze karta podczas pracy przy zle wentylowanej obudowie potrafi sie nagrzac do 90st.C. Po modyfikacji wentylatora na 12v podczas gtrania temperatura spada do 40-45st.C. Jesli chodzi o zasilacz to u mnie przy sprzecie core2duo e7400, plycie gigabyte ep35-ds3l i w/w karcie zasilacz tracer 450w czasami podczas grania zwieksza obroty wentylatora, a mam go juz 3 lata i jeszcze mnie nie zawiodl. Podany wyzej model HD 4850 jest o okolo 10-15% slabszy wydajnosciowo od HD4870. To tyle na ten temat ode mnie :)

Opublikowano

Robiłem zdjęcie ale nic nie widać, bo mam zje***y aparat. Ale zapamiętałem że to Goodwatt 400 wyszukałem w allegro i znalazłem taki jaki ja mam, nie wiem czy takie zdjęcie może być ale wstawię.

777a7222147922bf.jpg

Opublikowano

<ultrafacenutpalamp> Już dawno są automatyczne aktualizacje do karty ( które mam ale ich nie używam ), karty GeForce są bardzo dobre, zrób tak jak mówi cheatek lub jakiegos GeForce 240 lub 250

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Ale mam jeszcze pytanko. Załóżmy że chciałbym kupić tą PALIT GeForce GTS 450 512MB to nie mogę bo??