Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siemka mam do was kilka pytań:

1. Jak mogę grać z kumplem w jednej drużynie przeciwko innym? (5 vs 5) bo klikałem "sam zaproszę członków drużyny" zaprosiłem go i kliknąłem rozpocznij grę myślałem że się dobiorą tacy ludzie w granicach naszych lvl a tu nic. Dodam że w grze niestandardowej dochodziły "koksy" po 20-30 lvl jak my mamy 8 lvl i 10 lvl.

2. Czy są jakieś inne mapy niż 5vs5 lub 3vs3 ? Bo powoli nudzą się ciągle te same mapy.

3. Gram Fiddlesticks co najlepiej dla niego kupić? Jak wkładać umiejętności? (chodzi o te przywoływacza) I jakie runy kupić?

(dodam że w runach jestem kompletnie zielony)

4. Do czego powstają gry (w grze niestandardowej) AFK jaki jest w tym sens i o co w tym chodzi?

Jak by co mam 8 lvl i gram na polskiej wersji językowej.

czekam na odpowiedzi :)

Edytowane przez Patryczekkk
Opublikowano

Polecam przejrzeć nasz kanał na YT - na razie mamy 1 filmik ,ale stopniowo będziemy zagłębiać się w grze - dzisiaj dodamy filmik w którym wspomnimy o runach. W następnych odcinkach będziemy prezentować jakie runy i rzeczy kupować do dżunglerów, od czego zaczynać w dżungli , następnie pokażemy grę Gankplankiem, Amumu, Teemo itd. A co do nowych map. W następnym patchu powinien wejść mod z Dominion, jak wejdzie to od razu nakręcimy o tym filmik. W następnym filmiku też będzie mini reportaż z stoiska na konwencie w krakowie.

Dzięki temu kanałowi powoli będziesz wiedział coraz więcej o grze.

A co kupować do Fiddla, to zależy jak grasz -

To jest ukryta treść, proszę

tam sobie poszukaj Fiddla i masz poradniki co kupować itp.

nasz kanał: http://www.youtube.com/user/LoLGUYSinc?feature=mhee

Opublikowano

ok dzięki za odpowiedzi ale nadal czekam na jakieś info o runach

co do 4 pytania to są założone gry AFK (nazwa gry jest taka) a z tego co wiem AFK oznacza nieaktywność a dokładniej : Skrót (ang. Away From Keyboard) oznaczający z dala od klawiatury. Najczęściej używany w komunikatorach internetowych jako status oraz w grach typu MMO jako komunikat dla innych graczy.

Więc po co zakładać takie gry i co one mają na celu?

Opublikowano

czasem gdy długo nie urzywasz komputera a jest na nim włączona gra może się ona wyłączyć, gdy jesteś w roomie raczej się tak nie stanie, ale teraz to nie problem właczyć jeszcze raz grę bo nie ma kolejek po 3h xD

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Opublikowano

aha czyli one nie są celowo zakładane?

pytanko jeszcze jedno: Załóżmy że mam 3 kumpli i chcemy zagrać w 1 drużynie (czyli łącznie 4 osoby) wchodzę w 5vs5 i sam dobieram graczy (a raczej zapraszam ich) i wtedy mamy 4 osoby czy da się jakoś do nas dobrać komputerowo resztę czy muszę znać kolejne 6 osób by je zaprosić do wspólnej gry (chodzi oczywiście o 5 vs 5 zwykły rank)

Opublikowano

Gdy sam zaprosisz np. 4 osoby to do twojego teamu zostaje zapraszana jedna osoba która zaznaczyła rozgrywkę solową. W drużynie przeciwników także jest 4 premade (tak jak ty i twoi kumple) i jeden random. Napisałeś pod koniec postu "zwykły rank". Skrótem rank oznacza się gry rankingowe które można rozgrywać tylko na 30 lvl. Co do run to ich na razie nie kupuj. Inwestuj bohaterów lub kupuj punkty zasług. Runy kupisz dopiero na 20 levelu ponieważ dopiero wtedy są dostępne najlepsze. Słabszych nie opłaca się kupować. Gdy wejdziesz w jakiegoś tuta na mobafire jest tam napisane jakie runy polecają ci kupić.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

buli dzięki za odpowiedź

Hm.. ja to dzisiaj zrobiłem tak: Kliknąłem Graj-normalna rozgrywka 5 vs 5-sam zaproszę członków drużyny-zaprosiłem-kliknąłem rozpocznij grę-czekaliśmy 5 minut i nic .? tak to powinno się robić?

Opublikowano

MM nie był w stanie znaleźć dla was drużyny przeciwnej. Dzieje się tak często na niskim lvl-u lub high ELO. Możecie albo poczekać, albo wbić oddzielnie lvl i wtedy grać razem.

Opublikowano

Na 8 lub 10 lvl-u nie opłaca sie kupywać run . A jeżeli chcesz pograć z kolegą w grze niestandardowej to niech wejdzie ty i on i reszte wypelnij botami ....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Jak mogę grać z kumplem w jednej drużynie przeciwko innym? (5 vs 5) bo klikałem "sam zaproszę członków drużyny" zaprosiłem go i kliknąłem rozpocznij grę myślałem że się dobiorą tacy ludzie w granicach naszych lvl a tu nic. Dodam że w grze niestandardowej dochodziły "koksy" po 20-30 lvl jak my mamy 8 lvl i 10 lvl.

2. Czy są jakieś inne mapy niż 5vs5 lub 3vs3 ? Bo powoli nudzą się ciągle te same mapy.

3. Gram Fiddlesticks co najlepiej dla niego kupić? Jak wkładać umiejętności? (chodzi o te przywoływacza) I jakie runy kupić?

(dodam że w runach jestem kompletnie zielony)

4. Do czego powstają gry (w grze niestandardowej) AFK jaki jest w tym sens i o co w tym chodzi?

Jak by co mam 8 lvl i gram na polskiej wersji językowej.

czekam na odpowiedzi :)

1. Hmm są 2 sposoby. Utwórz pokój 5 na 5 i czekaj aż dojdą ludzie z waszymi lvl. Ale raczej lepszym rozwiązaniem jest zaprosić w trybie 5 na 5 kumpla i rozpoczac gre. Badz zgarnac ludzi z waszymi lvlami. Polecam grac 3 na 3 , zrobicie teama i ok . Watpie czy koksy z 25 lvl bo to jest niemozliwe nawet jak w druzynie bylby 30 lvl to i tak bylyby pewnie 15 lvl , dlatego ze obnizyles poziom meczu swoim 8.

2. Niedlugo bedzie cos takiego jak Dominion . Poszukaj na forum wiecej informacji.

3. Polecam ci grać Annie badz Ashe. Runy kupuj od 30 lvl . Wiem ze przez wielu uwazany Tryndamere jest za nooba , ale polecam Ci go mieć w swojej kolekcji. Łatwo się nim nauczyć grać .. Co do fiddla to tu masz jeden z lepszych buildów :

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/fiddlesticks-the-life-steal-master-94690

4. Z tego co wiem AFK oznacza że Boss pokoju jest AFK / Albo czeka az bedzie osób max osób w pokoju.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Słyszałem, że pokoje AFK były tworzony by zapobiec wywaleniu z gry. Jednak teraz już nic takiego się nie dzieje więc pokoje AFK to być może przyzwyczajenia starych graczy. A co do postaci to Ashe raczej nie kupuj, ma strasznie mały DMG za to combo annie jest zabójcze.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Opublikowano

Okej dzięki za informacje :) spróbuje jeszcze raz zrobić 5 vs 5 "sam zaproszę członków drużyny"

Poleciały plusiki dla najlepszych :)

Ashe wg mnie jest dobra ale zawsze ktoś ją bierze (przynajmniej na moim lvl) a takie wyścigi są trochę lipne gdy np zrobię umiejętności przywoływacza na nią. Teraz gram fiddlem (chyba że ktoś mnie wyprzedzi) to wtedy sivir ;)