Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam o tuż mam taki problem , Gdy gram w gry internetowe (cod4, ca eu , metin2) itp. to mój problem polega na tym że ping co jakąś minute skacze do 999 trzyma tak około 30 sek i puszcza spada do normalności 40-70 ping i tak co chwile jak skoczy do 999+ to grać nie mogę bo mam lagi komp wyczyszczony , programy p2p wyłączone , komunikatory też , router dobrze skonfigurowany , mój pc 2gb ramu , procesor 2x 2,40 Ghz , win 7 , (router Neostrada PENTAGRAM Router P 6351 karta sieciowa sagem xg-762n także mam inna której używam tp-link tl-wn422g wszystko mam najnowsze aktualizacje internet : neostrada plus 2Mb czy jest na to jakieś rozwiązanie miałem też jeszcze inna kartę sieciową dl-link DWL-G122 na której wszystko było w porządku nie było wysokiego pingu ale spaliła mi się i kupiłem te dwie powyższe za pomoc mogę dać + lub - jeśli to wina karty sieciowe (w co wątpię) to jaką polecacie do gier.

Opublikowano

Może to wina dostawcy ? coś o tym wiem mam router może maja jakieś problemy techniczne albo coś masz ten problem cały czas czy od jakiegoś czasu ? raczej nie jak by karta była wadliwa to by prawdopodobnie nie jechał net wg.

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano (edytowane)

na karcie z tp-link zawsze miałem taki problem dwa tygodnie temu kupiłem tą kartę sagem i tez jest taki sam problem a jak miałem d-linka nigdy nie było problemu "wina dostawcy" wątpię kompa przeskanowałem czysty

edit@

Jutro podłącze starego pc i sprawdzę na nim a i komp jest 1 miesiąc po formacie

Edytowane przez szoniak
Opublikowano

na karcie z tp-link zawsze miałem taki problem dwa tygodnie temu kupiłem tą kartę sagem i tez jest taki sam problem a jak miałem d-linka nigdy nie było problemu "wina dostawcy" wątpię kompa przeskanowałem czysty

Ja się nie pytałem czy komputer czysty, tylko czy skanowanie pomogło.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

nie nie pomogło zauważyłem że bardzo dużo osób ma z tym problemy i nigdzie dobrego rozwiązania czekam na dalsze propozycje.

Opublikowano

ping -t wp.pl

i obserwuj może ci coś ciekawego się pokaże, np. ja kupiłem jakiś biedny router netgear czy jakoś tak, już wymienili na nowy i znowu mam tą samą wade(to samo co ty)

w pingowaniu pokazywało mi ping który jest mniejszy od 0:D a tak to do 500-700 skakało

firewalle itp. wyłączone?(w routerze też)?

Opublikowano (edytowane)

tak wszystko wyłączone firewalle i w kompie i routerze zaraz zrobię ping test

edit @

45895732.png

i tu wszystko ok tylko czemu ten ping skacze co jakąś minute do 999+

mpcping.png

Uploaded with ImageShack.us

tu też jest ok

ping -t wp.pl

i obserwuj może ci coś ciekawego się pokaże, np. ja kupiłem jakiś biedny router netgear czy jakoś tak, już wymienili na nowy i znowu mam tą samą wade(to samo co ty)

w pingowaniu pokazywało mi ping który jest mniejszy od 0:D a tak to do 500-700 skakało

firewalle itp. wyłączone?(w routerze też)?

A rozwiązałeś ten problem ??

JEST JEST UDAŁO SIĘ thx za pomoc inny anty wirus pomógł i tyle temat do zamknięcia.

Edytowane przez szoniak