Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ograniczenie możliwości pisania blogów..

asd1111

Czy to dobry pomysł??  

26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy to dobry pomys???

• Tak
      19
    • Nie
      7
  2. 2. Je?li tak, to które ograniczenie powinno by? zastosowane??

• Niech b?dzie mo?liwo?? pisania blogów od 150/200/500 postów..
      13
    • Niech b?dzie co? takiego ?e blog ma mie? conajmniej 400/500 znaków..
      7
    • Obydwa..
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewną sugestię.. Mianowicie, aby możliwość pisania blogów była od 150/200/500 postów wzwyż.. Bo jak np. się widzi takie blogi to nerwy puszczają:

http://www.mpcforum.pl/blog/859/entry-684-dlaczego-ja-odcinki/

Albo coś takiego że blog może mieć minimum 400/500 znaków.. Bo pierwsze ograniczenie nic nie poradzi na takie blogi:

http://www.mpcforum.pl/blog/860/entry-685-nic/

Co wy na to?? Ewentualnie dwa ograniczenia na raz..

Nothing to do here.

Opublikowano

Ograniczenie od 400/500 postów i minimum 500znaków.. Nic na to nie poradzimy że powstają takie blogi, a powiem że już bardziej vBlog to będzie skoro są same filmiki. Niech wprowadzą ograniczenia i zrobi się luźniej :)

Opublikowano

Jestem za ograniczeniem nr.1

Dlaczego?:

Niech będzie od 200 postów i wzwyż ale 500 znaków? A jak ktoś powyżej 1000k postów będzie chciał napisać swoją historię? To ledwo zdąży napisać do rozwinięcia : D

1344070068-U346826.png

Sygnatura wykonana przez: Marselo

Opublikowano

Jestem za.

Mogli by wprowadzić ograniczenia,

Możliwość blogowania od 200 postów, oraz minimum 500 znaków jak już wspomnieliście, a co do tego hmm sposobu ze spacjami, to niech po prostu zablokują stawianie koło siebie wielu spacji.

Chociaż szczerze wam powiem, że my (użytkownicy) mamy gówno do gadania ; )

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

@Up: Gdybyśmy mieli gówno do gadania to nie byłoby tego działu :) Wystarczy odpowiednia ilość głosów na TAK i administracja raczej coś z tym zrobi..

PS. Jak jesteś na TAK to oddaj głos w ankiecie..

Nothing to do here.

Opublikowano

JAK JESTEŚ NA TAK TO ODDAJ GŁOS W ANKIECIE.. ADMINISTRACJA NIE BĘDZIE LICZYŁA GŁOSÓW CZYTAJĄC POSTY TYLKO PATRZĄC NA ANKIETĘ..

Nothing to do here.

Opublikowano

Zagłosowałem na TAK. Pamiętam że mój 1 blog był całkiem bez sensu i napisałem go mając 40+ postów. Zorientowałem się że jest do dupy i niewiele było napisane. Więc go usunąłem. Od tamtej pory nie napisałem żadnego bloga.

Opublikowano

dałem na nie, lecz po przeczytaniu 1 posta, jestem na tak :<<

od 200 postów, 500 znaków sekunde się nabija, pewnie w tym poście mam z 100 lub 200 znaczków

jak możesz asd to wspomnij w 1 poscie że przypadkowo kliknąłem nie

Opublikowano

Tylko 500 postów albo i więcej bo znaki nabiją tak:

ashufjkhfdshdjkfashufjkhfdshdjkfashufjkhfdshdjkfashufjkhfdshdjkfashufjkhfdshdjkfashufjkhfdshdjkf(...)ashufjkhfdshdjkfashufjkhfdshdjkfashufjkhfdshdjkf

Opublikowano

Ja również jestem na Tak. Niektórzy piszą blogi całkiem nie mające sensu bo nic nie osiągnęli na forum aby o tym napisać.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

ja to bym dał blokadę na minimum 6k postów. wtedy będzie miało blogów, nikt nie będzie spamował i każdy będzie szczęśliwy.

@up.

Blog nie powinien być jakąś formą "Przechwały" co ktoś osiągnął na forum, tylko swobodna wypowiedź, o wszystkim i o niczym, a to że powstała taka debilna moda, to już niczyją winą nie jest.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

6k postów? Lekka przesada, może od 1000 albo 1500.

@top: Jeżeli to ma ograniczyć spam to jak najbardziej tak, chociaż zbytniego spamu tam nie ma

1280314365-U1.png

Opublikowano

Na nie może dajcie na forum przeglądanie działów od 500 wyświetleń? Niech sobie piszą po to jest to, a jeśli Ci przeszkadza to nie czytaj, bo wszystko byście chcieli zablokować dla nowych userów.

Opublikowano

Ludzie... Wy chyba minęliście się z ideą forum. Nie mamy zamiaru odstraszać od siebie userów poprzez stawianie kolejnych barier, murów i innych przeszkód na ich drodze.

Co wam do cholery przeszkadza to, że ktoś skorzysta z ogólnodostępnej opcji i napisze sobie bloga?

Nie chcesz? To po prostu nie czytaj. Nikt Ci nie każe. Zawsze znajdą się grupka osób popierających daną teorię i antyfani projektu.

Nie ma po prostu takiego rozwiązania, które byłoby wstanie pogodzić wszystkich.

Zapominacie też, że jest to tylko dodatek do forum, a nie główny aspekt jego działalności.

Na samym końcu chciałbym jeszcze wspomnieć, że jak zwykle najlepiej ograniczać innych, a nie samych siebie.

Nam ludziom przychodzi to, ze zdumiewającą wręcz łatwością.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Mam pewną sugestię.. Mianowicie, aby możliwość pisania blogów była od 150/200/500 postów wzwyż.. Bo jak np. się widzi takie blogi to nerwy puszczają:

http://www.mpcforum.pl/blog/859/entry-684-dlaczego-ja-odcinki/

Albo coś takiego że blog może mieć minimum 400/500 znaków.. Bo pierwsze ograniczenie nic nie poradzi na takie blogi:

http://www.mpcforum.pl/blog/860/entry-685-nic/

Co wy na to?? Ewentualnie dwa ograniczenia na raz..

Jeżeli nie zrozumiałeś celu tego, że tam jest pusto to nie moja wina :D. Ta pustka znaczy więcej niż 1000 wystukanych znaków, mniejsza.

Drugim celem napisania blogu było dodanie kawałka dobrej polskiej muzyki, chyba nie muszę tego opisywać?

Jestem na nie .

Czemu ?

1 blokada: Każdy user ma prawo napisania bloga. Moze ktoś nie pisze dużo postów, ale będzie miał fajnego bloga? Nie odbierajmy mu tej szansy. 80% będzie pisało pierdoły 15% nic, ale 5% fajne blogi i dla nich nie powinna zostać założona taka blokada.

2 blokada: spacja i po sprawie. A, ze nie zrozumiałeś mojego bloga, nie moja wina.

Opublikowano
Ludzie... Wy chyba minęliście się z ideą forum. Nie mamy zamiaru odstraszać od siebie userów poprzez stawianie kolejnych barier, murów i innych przeszkód na ich drodze.

Co wam do cholery przeszkadza to, że ktoś skorzysta z ogólnodostępnej opcji i napisze sobie bloga?

Nie chcesz? To po prostu nie czytaj. Nikt Ci nie każe. Zawsze znajdą się grupka osób popierających daną teorię i antyfani projektu.

Nie ma po prostu takiego rozwiązania, które byłoby wstanie pogodzić wszystkich.

Zapominacie też, że jest to tylko dodatek do forum, a nie główny aspekt jego działalności.

Na samym końcu chciałbym jeszcze wspomnieć, że jak zwykle najlepiej ograniczać innych, a nie samych siebie.

Nam ludziom przychodzi to, ze zdumiewającą wręcz łatwością.

W stu procentach się z tym zgadzam. Więcej murów dla użytkowników tutaj już nie potrzeba.

nie.

Opublikowano

Na nie może dajcie na forum przeglądanie działów od 500 wyświetleń? Niech sobie piszą po to jest to, a jeśli Ci przeszkadza to nie czytaj, bo wszystko byście chcieli zablokować dla nowych userów.

Właśnie ja chcę czytać, ale blogi pisane z sensem..

jestem na nie!

Gdzie bede sie chwalil ze jestem w topce!

Np. w statusie??

Nothing to do here.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...