Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was mam do was takie pytanie . Jaki internet wybrać ? Ponieważ kończy mi się umowa z play (Nareszcie) Chcę mieć internet bez limitu i nawet szybki tylko że tani tak do 60 zł ;) Dodam że mieszkam w Polkowicach i nie ma tam takich salonów jak Netia UPC ;)

sygnaavril.png

Sygnatura by Suffi_PL

minusy.png

Proszę o zdjęcie chociaż 10 % Będę bardzo wdzięczny

Opublikowano

Ja ci polecam gorąco internet w Orange

Teraz jak kupisz orange internet stacjonarny to dostaniesz w prezencie za darmo internet mobilny

oszczędzasz 40 zł za internet mobilny oraz 10 zł za orange stacjonarny gdyż jest tańszy niż w Tp

Ja mieszkam na wsi i prędkość internetu jest idealna jak i pomoc techniczna

minusy.png

Opublikowano

Ja mam 3mb z Orange i płace 40 zł a internet chodzi ładnie Neo 6mb może też być

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Nie kupuj internetu od Orange, Plus, t-mobile czy inne chujostwo. Jak chcesz mieć dobry internet to bierz z neostradę, netię, upc coś w tym stylu.

Na Twoim miejscu wziąłbym neostradę. Nie myl z orange.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Widzę że Neostrada góruje ... Ale chodzi mi też o jakąś oferte z netbookiem/laptopem teraz mam internet w play i nie jest o zaskakujący 1 mb/s <_< o.O Ponoć jeśli przedłuże w play umowę to dostanę internet 2 mb/s netbooka nowy modem i 12 GB transferu za 69 zł miesięcznie ale w Neostradzie trzeba płacić za utrzymanie łącza 12 zł ....

sygnaavril.png

Sygnatura by Suffi_PL

minusy.png

Opublikowano

Noo, te 12 to rzeczywiście dużo Ci robi. Internet bez limitu, na kablach czyli nie masz jakichś popierdolonych zaników neta, zmienne IP. Idź i bierz sobie internet w jakiejś popierdolonej sieci komórkowej i potem żałuj i płacz, że neta nie masz.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

No nie wiem co wziąść

Najlepsza jest netia tyle że w Polkowicach jej nie ma ale jak dla mnie najkorzystniejsza jest Vectra 8 mb/s za 50 zł tylko że nie wiem czy mi dadzą tam neta bo nie mam z tego Telewizora

sygnaavril.png

Sygnatura by Suffi_PL

minusy.png

Opublikowano

Noo, te 12 to rzeczywiście dużo Ci robi. Internet bez limitu, na kablach czyli nie masz jakichś popierdolonych zaników neta, zmienne IP. Idź i bierz sobie internet w jakiejś popierdolonej sieci komórkowej i potem żałuj i płacz, że neta nie masz.

Na dzień dzisiejszy mam w PLAY i mam 3,6mb/s. Internet mam ZAWSZE. Jedyne minusy to limit i prędkość pobierania,która nie jest nie za słaba,ani nie za mocna. Mój kuzyn ma internet w PLUS 7,2mb/s i jeszcze wolniej mu pobiera niż mi i to on nie zawsze ma zasięg,dlatego myślę że PLAY wcale nie jest zły. Tym bardziej,że od jakiegoś czasu mogę pobierać od godziny 00:00 do bodajże 09:00 bez naliczania miesięcznego limitu, ze stałą prędkością.

blackninja.png

Podziękowania dla :

Mandara

Opublikowano

Noestrada w twojej sytuacji to dobry wybór, ale widzę, że ty wiesz najlepiej - kup w play...

; )

Opublikowano
Na dzień dzisiejszy mam w PLAY i mam 3,6mb/s. Internet mam ZAWSZE. Jedyne minusy to limit i prędkość pobierania,która nie jest nie za słaba,ani nie za mocna. Mój kuzyn ma internet w PLUS 7,2mb/s i jeszcze wolniej mu pobiera niż mi i to on nie zawsze ma zasięg,dlatego myślę że PLAY wcale nie jest zły. Tym bardziej,że od jakiegoś czasu mogę pobierać od godziny 00:00 do bodajże 09:00 bez naliczania miesięcznego limitu, ze stałą prędkością.

Nie masz 3,6Mbs, Twój kuzyn nie ma 7,2Mbs. To są po prostu prędkości, które Twój(i kuzyna) modem obsługuje(i dlatego się wyświetla to, a nie rzeczywista prędkość). Rzeczywistą prędkość Internetu masz napisaną na umowie, a jest to zapewne 1Mbs lub 4Mbs(takie ma teraz chyba Play w ofercie).

Jeżeli chcesz Internet mobilny, to weź Play, jak przedłużasz umowę i nie bierzesz nowego modemu masz to 4Mbs, 16GB transferu miesięcznie i nieograniczony transfer od 24 do 9 za bodajże 59zł/miesiąc.

Ale i tak jeżeli masz możliwość wzięcia Internetu po kablu, to bierz taki. Stabilna prędkość, nie rozłącza Ci w czasie burzy, zero limitów itp. Więc nie musisz się o nic martwić.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@UP Orange na pewno nie wybiorę mój kolega ma neta z Orange i mu internet dziwnie chodzi ... Raz ma 512 kb/s raz ma 3 mb/s Ja potrzebuje internetu bez zmiennej prędkości i wybieram play ;) Ale powiem wam jako ciekawostkę że wczoraj pobierał mi 500 coś dużo jak na internet z limitem :P

sygnaavril.png

Sygnatura by Suffi_PL

minusy.png