Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jezeli ktos wie jak moge wymaksowac karte graficzna NVIDIA to dajcie znac.

Moja karta to NVIDIA GT 250 1 GB.

Chodzi mi o to ze chce aby quality (jakosc) filmow ktore edytuje (Vegas/Adobe After Effects/Cinema 4D) byla w najwyzszej jakosci.

Do tego potrzeba wymaksowac karte graficzna ale nie mam pojecia jak mam ja ustawic (w panelu sterowania nvidia).

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

//refresh

Wytłumacze dokładniej, chodzi mi o wymaksowanie karty graficznej żeby wygląd gry był w najwyższej jakości jaką można tylko uzyskać :)

Nie interesujcie sie tym co dalej, po prostu skupcie sie na tym jak wymaksowac karte graficzna. Prosze powiedzcie jezeli ktos wie :/

Chodzi mi o bardzo dobrą jakość na youtube, ale do tego potrzebuje wymaksować kartę i niestety nie mam pojecia jak to zrobic.

Wiem tylko tyle ze wchodzi sie w Panel Sterowania NVIDIA. Ale jakie opcje ustawic? Co pozmieniac? Tego juz nie wiem :/

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

w panelu bedziesz miał zakładke "ustawienia 3d" i "wyreguluju coś tam coś tam..." i zaznaczasz "stosuj preferencje uzytkownika, podkreślaja:" i przesuwasz suwak do końca na "jakość"

chyba o to chodziło o_O

ae1d1005fe.png

Opublikowano

jakości filmów nie poprawisz choćbyś nie wiem jaką karte graficzną posiadał czy super oprogramowanie w systemie , bez względu na to na jakim badziewiu czy rozbudowanej karcie będziesz oglądał zawsze będzie jeśli chodzi o jakość taki sam widok jak oryginalnego filmu

ustawienia w zakładkach panelu sterowania dotyczą głownie gier albo programów w których obraz jest generowany, rendenderowany w czasie rzeczywistym a nie odtwarzany jak to jest z filmami czy nawet obrazkami

profesjonalne karty graficzne do montażu filmów czy obróbki obrazu posiadają dziesiątki gigabajtów pamięci , jednak przetwarzają one obraz za pomocą oprogramowania a nie tylko poprzez wyświetlenie go jak to opisałeś

za jakość filmów odpowiadają kodeki i to należy ustawiać i konfigurować najpierw w systemie czy programie by obrabiając mieć obraz w najlepszej jakości dopiero po zapisaniu końcowego wyniku operacji obróbki, czyli jakiej jakości masz materiał źródłowy w takiej będziesz go musiał obrabiać, co najwyżej używać jakiś filtrów do retuszu czy korekcji obrazu bo nie ma możliwości zrobić to o czym piszesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png