Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik?]Kilka porad dotyczacych logowania,zmieniania Channeli.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Do stworzenia tego tematu nakłonił mnie dzisiejszy dzień.. Po kupieniu EoD'a Poszedlem sobie do dungonu..

Kiedy nagle dostalem DC. Przykre.. Kilka kk poszlo sie.. @#$%^%.. Ale teraz mam 10min na relog! (new hope) lecz przy Logowaniu klikanie na chanel nic nie daje.. Po wybraniu postaci proszony jestem o ponowne zalogowanie..

Trudno przezyje te kilka KK..

Mowie tu o dungu bo wtedy Dlugie logowanie jest najbardziej dotkliwe.

Ale jest kilka rzeczy ktore zauwazylem w ciagu gry.. i teraz je wypisze.

1)Podczas logowania [wybierania CHannel'u] wystarczy kliknac raz i ENTER i czekac.. Niby banalne.. Ale dam sobie reke uciac ze przynajmniej 1 osoba po 2-krotnym kliknieciu i odczekaniu 2s klika znow.. Jednak po dwukrotnym kliknieciu lub zaznaczeniu Ch i kliknieciu Enter cabal sie laczy z chanellem klikanie dalsze nie ma sensu a nawet (to moje przypuszczenie) spowalnia caly proces

2)Kiedy Juz wybierzemy postac Mamy pasek "loading..." dojdzie do konca i wyskakuje komuniakt z prosba o relog. Jezeli nie bd nic klikac i zaczekamy cieprliwe jest wielka szansa ze polaczy nas z serverem i bd mogli grac :)

3)Kiedy zmieniamy channel'e dzieje sie to samo co w przypadku pkt 2.

Poki co to tylko to mam do przekazania.. W nazwie tematu napisalem "?" poniewaz nie jestem pewnien czy to poradnik..TO tylko kilka rad.. Przy realiach polskiego internetu mysle ze nie tylko ja mam problemy z zalogowaniem sie w krotkim czasie..

PS: Jestem nowy na forum chcialem sie podzielic tym co zauwazylem podczas gryz innymi i jesli zauwazyliscie cos cco moze pomoc w szybszym logowaniu podzielcie sie w tym temacie.

Jesli ktos stwierdzi ze ten topic Jest przydatny to porawie pisowenie i estetyke tego posta. Pozdro

XxX

Opublikowano

to co napisales nie zalezy od tego czy na channel sie kliknie i pozniej enter czy bedzie sie caly czas klikac, poprostu za 1 razem po wybraniu channelu do dolączenia, wysyla zapytania do serwera, tego nic nie przyspieszy gdy ten serwer laguje (czesto nic z AH nie mozna odebrac ani dodac)

"Kiedy Juz wybierzemy postac Mamy pasek "loading..." dojdzie do konca i wyskakuje komuniakt z prosba o relog. Jezeli nie bd nic klikac i zaczekamy cieprliwe jest wielka szansa ze polaczy nas z serverem i bd mogli grac "

tak, tak, wierz sobie w to dalej... to nie ma znaczenia czy sie kliknie czy nie, mozesz nawet klikac caly czas wszystko, dusic klawisze na klawiaturze, bedzie taka sama "szansa" ze cie zaloguje jakbys nic nie robil

"Kiedy zmieniamy channel'e dzieje sie to samo co w przypadku pkt 2."

kolejna bzdura, tu nie ma nic znaczenia klikanie i inne pierdoly, albo cie polaczy/zmieni channel albo nie, liczysz na to ze akurat bedzie mniejsze zlagowanie na serwie i cie polaczy (ostatnio jak mialem z godzinke czasu to chcialem pograc, z czego ponad 40 min trwalo logowanie, wiec nie mow, ze to cos daje a wchodzilem wtedy, kiedy nie bylo wara, o ok 19 [jak jest war, albo troche przed warem to wtedy sa wieksze lekko lagi])

@- tak wiec wszystko co tu napisales to bzdura i twoj wymysł, mozesz sobie w to dalej wierzyć ale to ci za przeproszeniem, gówno da -@

Opublikowano

wierz sobie w to dalej, ale powtórze, to czy bedzie sobie caly czas klikał podczas logowania czy nie, nic nie da, bo za 1 razem zapytanie zostalo wyslane, a nastepnych juz nie wysyla, chyba ze chcesz sie połączyć z innym CH

"...jeśli sie poczeka podczas prośby o relog to połączy"

to czy połączy odrazu czy nie, zalezy od przeciążenia serwera, a nie od tego czy czeka czy bawi sie myszka czy cos

więc jeśli nie rozumiesz tego to nie pisz na ten temat... tyle z mojej strony

Opublikowano

to co napisales nie zalezy od tego czy na channel sie kliknie i pozniej enter czy bedzie sie caly czas klikac, poprostu za 1 razem po wybraniu channelu do dolączenia, wysyla zapytania do serwera, tego nic nie przyspieszy gdy ten serwer laguje (czesto nic z AH nie mozna odebrac ani dodac)

Bardzo mozliwe.. To sa moje przypuszczenia.. Lecz zauwazylem ze kiedy klikam caly czas jak idiota to nic sie nie dzieje lecz kiedy klikne i enter to w miare szybko (jak na zalagowana sytuacje) dostaje odpowiedz.

"Kiedy Juz wybierzemy postac Mamy pasek "loading..." dojdzie do konca i wyskakuje komuniakt z prosba o relog. Jezeli nie bd nic klikac i zaczekamy cieprliwe jest wielka szansa ze polaczy nas z serverem i bd mogli grac "

tak, tak, wierz sobie w to dalej... to nie ma znaczenia czy sie kliknie czy nie, mozesz nawet klikac caly czas wszystko, dusic klawisze na klawiaturze, bedzie taka sama "szansa" ze cie zaloguje jakbys nic nie robil

Tu sie nie zgodze.. Kiedy wysylamy zapytanie (klikamy zaloguj) czekamy na odpowiedz servera (czas ten umila nam wlasnie "loading" tyle ze tam sie nic nie laduje) kiedy wyskoczy komuniakt z prosba o relog dalej czeka na odpowiedz i jezeli nie klikniemy "ok" (co przeniesie nas do panelu logowania) to dolaczymy do gry i ja tak robie i 9/10 razy czekam chwile i mnie przylacza do gry.

"Kiedy zmieniamy channel'e dzieje sie to samo co w przypadku pkt 2."

kolejna bzdura, tu nie ma nic znaczenia klikanie i inne pierdoly, albo cie polaczy/zmieni channel albo nie, liczysz na to ze akurat bedzie mniejsze zlagowanie na serwie i cie polaczy (ostatnio jak mialem z godzinke czasu to chcialem pograc, z czego ponad 40 min trwalo logowanie, wiec nie mow, ze to cos daje a wchodzilem wtedy, kiedy nie bylo wara, o ok 19 [jak jest war, albo troche przed warem to wtedy sa wieksze lekko lagi])

@- tak wiec wszystko co tu napisales to bzdura i twoj wymysł, mozesz sobie w to dalej wierzyć ale to ci za przeproszeniem, gówno da -@

Spróbuj Po wybraniu postaci stawic komputer ;)) na pastwe loadingu jelsi po 5 minutach od komunikatu nie polaczy znaczy ze nie polaczy

ale wczesniej naprawde jest wielka szansa

Opublikowano

djmati nie masz racji w ogóle. Bardzo często miałem tak, że mi ten komunikat wyskoczył i ZAWSZE, gdy poczekałem na ten serwer mnie połączyło. Tak samo jak się chcę połączyć na jakiś channel to nacisnę raz, żeby połączyło i wystarczy czekać. Nigdy nie miałem tak, żeby nie poskutkowało.

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...