Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Liga Mistrzów i polskie drużyny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem ten temat żebyśmy mogli podzielić się swoimi opiniami na temat polskich drużyn biorących udział w europejskich rozgrywkach ( Liga Europejska, Liga Mistrzów).Jednocześnie proszę o nie używanie wulgaryzmów , obrażanie innych użytkowników.

No to może ja zacznę od Wisły Kraków,a dokładniej o dwumecz z APOEL'em. Pierwszy mecz według mnie był dobry. Akcje rozgrywane były przez dwie drużyny i mecz nie był zdominowany przez jedną drużynę. Drugi mecz w Nikozji to była totalna klapa. Od samego początku,że tak powiem Wisła nie grała w piłkę nożną,tylko za nią biegali. Zawodnicy z Nikozji przechodzili dobrej klasy obrońców Białej Gwiazdy "na raz".

Gdyby nie ta pierwsza bramka to może byśmy byli w LM ;] No ale cóż - trudno się mówi.

Wypowiadajcie się poniżej nie tylko na temat polskich drużyn,które grają w Europejskich Pucharach w 2011. Odświeżmy np. świetność Lecha z tamtego sezony LE.

blackninja.png

Podziękowania dla :

Mandara

Opublikowano

@ USA_USA tak cięzko znaleźć sobie inny avatar ? To takie trudne?

Moim zdaniem cały czas naszym drużynom brakuje trenerów z prawdziwego zdarzenia. Dlaczego? Dlatego, że każdy polski piłkarz gdy wyjeżdża np. do Bundesligi to mówi, że zupełnie inaczej tam trenują. Tam gra się piłką ćwiczy gierki, technikę a w Polsce biega po lesie i dlatego kopnąć piłkę na 30 metrów dokładnie do celu to taki problem. Inna sprawa, że w Polsce są dużo mniejsze pieniądze, co też się zmienia bo ostatnio do T-Mobile Ekstraklasy przyjeżdżają coraz lepsi zawodnicy jak Iliev, Lamey, Ljuboja :) Ja jestem dobrej myśli.

A tłumaczenie, że na Cyprze jest za gorąca by grać to farsa... W Wiśle gra 3 Polaków, reszta to ludzie właśnie z gorących krajów, powinni biegać przez 90 minut tak jak normalnie biegają, a nie po 20 minutach kaplica... Dziwnym trafem w 70 minucie nagle odżyli :)

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Jedyny piłkarz z polski ktory robi na mnie wrazenie to Wojtek Szczęsny czyli bramkarz a reszta niech lepiej sie kurwa nauczy grać. Szkoda ze nie gra w polskim klubie

PS. Podejrzewam ze nie dozyje tego wieku gdzie polskie kluby beda cos potrafily.

Opublikowano

USA_USA

Srednio misie podoba tent emat

Odp: Skoro Ci się nie podoba to po co coś tutaj piszesz,albo po co w ogóle tutaj zaglądasz?

Solkert

A tłumaczenie, że na Cyprze jest za gorąca by grać to farsa... W Wiśle gra 3 Polaków, reszta to ludzie właśnie z gorących krajów, powinni biegać przez 90 minut tak jak normalnie biegają, a nie po 20 minutach kaplica... Dziwnym trafem w 70 minucie nagle odżyli :)

Odp: Wlasnie o to chodzi ;] 3 Polaków a oni chyba najwięcej tam biegali...

MakYs

Jedyny piłkarz z polski ktory robi na mnie wrazenie to Wojtek Szczęsny czyli bramkarz a reszta niech lepiej sie kurwa nauczy grać. Szkoda ze nie gra w polskim klubie

PS. Podejrzewam ze nie dozyje tego wieku gdzie polskie kluby beda cos potrafily.

Odp: I tu się z Tobą zgadzam. Wczoraj np. dzięki Wojtkowi Arsenal zagra w Lidze Mistrzów. Co do tego że nie gra w polskim klubie: może i by grał , tyko o co i z kim?

W Anglii gra wielu klasowych zawodników,przy których Wojtek ma prawo się wykazać . U nas strzelają na tą bramkę z 50 metrów z myślą " może wpadnie". Mam nadzieje ze Wojtek

tak jak Jerzy Dudek coś osiągnie na arenie europejskiej.

blackninja.png

Podziękowania dla :

Mandara

Opublikowano

Wiselka z Barka wygrala

kiedys

lato wypierdalaj

Tylko,że na Camp Nou dostali baty ;]

Oglądalem oba mecze.

Wisła wygrała 1:0 a brameczkę strzelił Cleber. ^^

blackninja.png

Podziękowania dla :

Mandara

Opublikowano

Nie oszukujmy się, nasza liga nigdy nie będzie tak mocna jak angielska, hiszpańska, czy włoska. A to dlatego, że tam młodzi piłkarze marzą o grze w najlepszej lidze i wielkim klubie czyli często na swoim podwórku. u nas każdy kto zagra 2 dobre mecze jest drugim Bońkiem i z miejsca ma mieć transfer do Realu, Barcy, albo minimum do Bundesligi... Dopóki nasza liga nie będzie mocna, a raczej nie będzie nigdy, bo mocna liga to duże pieniądze, a kto da duże pieniądze naszym drużynom, nie będzie mocna ta nasza liga bo wszyscy najlepsi chcą wyjeżdżać przez co mamy naprawdę garść dobrych graczy i pewnie będzie ich coraz więcej, ale w zagranicznych ligach, nie w Polsce. Pytanie brzmi: Skoro mamy dobrych graczy w zagranicznych ligach, to czemu chociaż reprezentacja nie gra dobrze? Ja nie wiem, oby Smuda wiedział :)

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

W Polsce mamy zły system szkolenia. Grałem w trzech klubach (dwa są w czołówce ligi, jeden ostatnie miejsca), w jednym dużo graliśmy, w drugim dużo biegaliśmy, w trzecim uczyliśmy się stałch fragmentów gry, ćwiczyliśmy różne opcje gry, ale to i tak mało. Gdzieś czytałem wypowiedź trenera Realu Madryt (młodych graczy). Mówił mniej-więcej o tym, że kiedyś widział trenera, który nakrzyczał na dzieciaka, bo kopnął piłkę, a nie podał. Wyżej wymieniony hiszpan powiedział, że trener nie powinien kryczeć na takie dziecko tylko rozwijać jego możliwości strzeleckie. Zgadzam się z tym. W tedy można powiedzieć o czerpaniu radości z gry, a nie tak jak to jst w Polsce dobra kasa - "gram", mała kasa - "a pocałujcie wy mnie wszyscy w dupę idę się najebać, może się nikt nie dowie". :)

Myślę, że zmiana systemu treningów i inwestycja OZPNów pomogła by.

refy RMCF

Opublikowano

Wszyscy macie rację,ale na takie "inwestycje" potrzeba dużo pieniędzy jakich polskie kluby nie posiadają i posiadać nie będą.

Liga rosyjska - ma kilka dobrych klubów,ale reszta gra podobnie do naszej ekstraklasy,chociaż mają lepszych piłkarzy. Tam są po prostu pieniądze i również jak i u nas nie ma kadr trenerskich.

Nie wiem czy wiecie,ale kiedyś Chelsea była drużyną z końca tabeli ligi angielskiej.No ale przyszedl sobie taki Abramowicz i kupił sobie Chelsea,kupił dobrych zawodników,trenera i klub zaczął

że tak powiem "kosić". U nas tego brakuje.

blackninja.png

Podziękowania dla :

Mandara

Opublikowano

Ale pięknie Legia gra. Nawet porażka 2-3 w takim stylu to sukces.

Masz perma noobie

Opublikowano

Zauważyliście pewien progres w grze polskich drużyn w europejskich pucharach? Kila lat temu I runda eliminacji była nie do przejścia, a teraz jak nie Lech to Legia. Nareszcie trenerzy zaczęli kalkulować, jakie pieniądze mozna dostać za LE czy LM. Oby tak dalej :) Brawo Legia!

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze