Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmiejszyć zużycie paliwa w skuterze CPI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od roku mam skuter CPI Oliver. Jest to 2-sów. Pali mi powyżej 7l na sto kilometrów. Wraz z Ojcem stwierdziliśmy że to za dużo. Proszę pisać swoje opinie i porady.

Pozdrawiam !

Opublikowano

no co prawda jest taka ze jak cie nie stac na to to sprzedaj , co nie zmienia faktu ze 7 l to bardzo duzo jak na taki zjebany skuter jako 1 wyreguluj gaznik

Opublikowano

Mi jak by to coś paliło ze 4 litry to juz by w odstawkę poszło a tu 7l .

Wymień dyszę od paliwa w gaźniku ,a jeszcze lepiej to sobie wymień cały gaźnik, bo to mi sie kurwa w głowie nie miesci żeby taka kosiarka 7l paliła

Opublikowano

spróbuj wyregulować mu gaźnik tj. zmniejsz nieco obroty i ta śróbka na górze i zmniejsz dopływ powietrza powinno to pomóc. A ważne pytanie ten skuter jest zablokowany czy odblokowany? dodatkowo jak masz filter powierza tą gąbke jakby to ją wyciąg i jak masz olej do skutera to polej nim go tak z pół zakrętki do całej zakrętki dobrze rozprować po całym równo najlepiej go miąc:P i zamontuj powinno to zmniejszyć przepływ powietrza a co za tym idzie zużycie paliwa troszke może być słabszy ale bedzie mniej palił jeśli to nie pomoże to pozostaje wymiana dyszy lub całego gaźnika jak juz koledzy wyżej powiedzieli.

Pozdrawiam

PanTenorek

klklgv.jpg
Opublikowano

Moja kawa pali mniej od twojego skutera :/ Kup sobie rometa wydasz 300zł/400zł a będzie palił 2L i będziesz laski nim wyrywał :D:D

Opublikowano (edytowane)

Lol 7 L na 100 to pozdro xD mój romet ogar jak spali 2 l na sete to będzie dobrze xD może regulacja gaznika ??

Btw 300 post xD

Down@ xDD pozdro żeby czinkloczento xD paliło 2 razy mniej od skutera :P

Edytowane przez Szengen

1314290313u250359.jpg1314296225-U262310.png

Naruto Opening 8 ... To coś dla czego warto żyć ;D...

Opublikowano

Skuter od nowości odblokowany. Wczoraj gąbkę od filtra olejem namoczyłem. Teraz powiedzcie mi czy przestawiać tą iglice w gaźniku ?