Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potwory , Zwierzęta , Zjawiska Ponad Naturalne Opis

Why

Rekomendowane odpowiedzi

Arcymistrz
Opublikowano

Siema postanowiłem napisać wkońcu jakiś TUT'ek bo wkońcu kiedyś trzeba

Nie będę spamił tu Modami , Regułkami , Adventure Upadte poprostu opiszę w tym poradniku Wszystkie ruszające się rzeczy w Minecrafcie jeśli był taki poradnik to przepraszam ale jakoś na 6 stronach go nie widziałem

Do rzeczy :

Potwory Agresywne :

Enderman

150px-Enderman_Hostile.png

Mob dodany w 1.8

Może przenosić klocki

Jest dość dziwny

Gdy na niego popatrzymy on będzie się do nas teleportował i oczywiście jak z niego ściągniemy naszą strzałkę

Lecz kiedy znowu się na niego popatrzymy on stoi w miejscu

DMG zadaje mu woda

Dropi z niego Perła

:D

Oprócz wody zabiera mu hp słonko

Jeśli widzisz taki dymek koło Endera znaczy że może zaraz się tepnąć

Przed jego tp broni to że na głowę można założyć dynię

SilverFish

180px-SilverfishStructure.png

Nie wiem o tym dużo lecz

Kiedy rozwalamy klocek pod nim (w) może on siedzieć i gdy rozwalimy klocek on nas atakuje

Można z niego zdobyć ikrę o ID 97

Pająk Jaskiniowy (Niebieski)

cave-spider.png

Ten pajączek to następny mob w 1.8

Występuje jak nazwa mówi w jaskiniach lecz ma dodatkowe funkcje

m.w. Gdy nas rypnie to otrówa nas przez co spada nam życie i może doprowadzić do zgonu

Nie wiem czy jest to potrwierdzone ale odtrutką jest mleko

Creeper

Creeper.png

Jest to najbardziej przerażający i najbardziej tworzący szkody Mob w Minecrafcie

Respi się w nocy lecz nie pali się gdy wstaje dzień ale po upływie czasu znika

o.O

Creeper po zbliżeniu do nas wybucha rozsadzają wszystko w najbliższym zasięgu.

Pamiętaj jak usłyszysz TssssSSsssSSSss to wiedz że zaraz wylecisz w powietrze :P

Uwielbia atakować z zaskoczenia :>

Drop : Siarka > Grundpower

Składnik do zrobienia TNT

Szkielet

Szkielet.png

Jest to najbardziej denerwujący Mob w całym Minecrafcie !

Jego bronią jest łuk

Szkielet respi się w nocy ale pali się w dzień

Szkielet strzelając do ciebie odpycha ciebie od niego przy czym zada ci więcej obrażeń

Szkieleta nie jest zabić trudno ale on może zabić ciebie

Żeby uniknąć strzał najlepiej jest skakać i ruszać się na boki

ponieważ idąc na wprost niego to łatwo o ded'a

Drop:Strzały , Kości

Strzały przydadzą się do łuku a kości możemy dać wilkowi (niżej) albo przerobić na mączkę kostną która powoduje szybszy wzrost roślin

Zombie

Zombie.png

Jest to najłatwiejszy przeciwnik do pokonania

Jest on powolny i nie zadaje zbyt dużych obrażeń ale odpycha

Drop:Piórko przydaje się jedynie do robienia strzał

1.8 :

Został dodany drop zgniłego mięsa ma on 70% szans na otrucie nas

lecz tym mięsem można karmić swoje psy i nic im się nie stanie

Ghast

1619373-ghast_1__large.jpg

Ten Mob występuje w Netherze

Można rozpoznać go po dziwnym odgłosie

Jego bronią są kulki którymi strzela z otworu gębowego

xD

Można z łatwością uniknąć strzał ale zabić go jest trochę trudniej z tego powodu że ... lata ;/

Niespotkałem się jeszcze żeby dropło mi coś z Ghasta więc nie podam dropu :>

Slime

200px-Slime.png

Od aktualizacji do wersji 1.7.3 jest to przydatny mobek ale to zaraz

Slime respi się bardzo rzadko w kopalni trudno go spotkać

Jeśli chcesz wyhodować Slima musisz Wykopać dużą przestrzeń i ją oświetlić

Slime posiada 4 poziomy wielkości

Mały

Średni

Duży

Ogromy

Slime Ogromny jest tylko spotykany po przywołaniu komendą dzięki modowi SPC

Jak zabijasz Slimy rób to ręką !

Ponieważ z małych Slimów dropią Slimeball'e

Są one wykorzystane do zrobienia Sticky Pistonów (kiedy indziej)

Małe Slimy tylko cię popychają i łażą za tobą

Ale większe ich wersje zadają DMG

Pająk

150px-Paj%C4%85k.png

Respi się wyłącznie w nocy

Jest agresywnie nastawiony ale dopóki nie będzie jasno

Po oświetleniu terenu lub wschodu słońca staje się neutralny do naszej osoby

W dzień nie atakuje nas dopóki my tego nie zrobimy

Jest nawet trudnym przeciwnikiem dla osób bez 'wyczucia'

Ponieważ pająk podążając do nas SKACZE przez co trudniej go trafić

Z pająka Dropi :

Sieć która służy do robienia łuku a na MultiPlayer do sprawdzania czy teren jest pod cuboidem

200px-skelespider.png

Respi się bardzo rzadki 1/100 pająków (dzięki za info Bastian103)

Choć chciałbym

Posiadają oni dużo życia ale mają małe dmg (zebrać dmg pajka+szkieleta)

Dropi z nich to co z normalnych mobów

Czyli :

Sieć , Strzały , Kości

Potwory Neutralne

PigMan

work.6538386.1.sticker,220x200-pad,220x200,f8f8f8.minecraft-zombie-pig-man-v1.png

Ten oto dziwny koleś występuje w Netherze

Nie atakuje cię dopóki ty go nie zaatakujesz

Jest to mieszanka świni i człowieka

Zadaje on duże dmg

Drop z niego nie jest okazały :

Pieczona Szynka która leczy dużo życia

Wilk

Wolf.png

Wilk tak jak PigMan jest przyjazny do czasu ...

Po walnięciu tego wilka zamienia się w maszynę do zabijania :P

To nie wszystko jeśli walniesz jednego nieoswojonego wilka to jego kumple z pola widoku też cię atakuje

Wilka można oswoić

Jak ?

Musicie mieć kości które zdobędziecie od Szkielecika

Kilkając na Wilka PPM oswajacie go lecz nie zawsze się uda

Wilków można mieć nieskończoność

Jeśli zaatakujesz oswojonego przez siebie wilka on ci nic nie zrobi

Możesz mu kazać siedzieć naciskając na jego ''pupę'' PPM

Położenie ogona (góra dół)wskazuje jego życie możesz go karmić

mięsem od świnki naciskając PPM

Nie ma z niego żadnego dropu

Ale są z niego większe korzyści niż drop takie jak :

Jeśli zaatakujesz kogoś lub ktoś ciebie (gracz , mob ) on zaczyna go automatycznie bić uznając go za twojego wroga

Przydatne przy polowaniach

Wilk ma wrodzone polowanie na owce więc jak zobaczysz leżącą wełnę wiedz że ...gdzieś blisko jest wilk :> :P

Moby Przyjazne :

Kurczak

Kurczak.png

Jest to do niczego przydatny mob

Posiada on prawie nic życia przez co możesz zabić go szybko ręką

Z Kurczaka nie ma nic pożytecznego

Dropi z niego : Piórko (składnik do zrobienia strzały )

Ale kurczak znosi także ... JAJKO !

Tym jajkiem możesz rzucać we wszystko

Jeśli rzucisz jajkiem w ziemie możliwe że wykluje się ... kurczak !

xD

1.8:

W tej wersji zostało dodane coś pożytecznego dokładnie

Nieupieczony kurczak

Ma 30% na zatrucie pokarmowe

Można go usmażyć i zjeść wtedy ma 0% na otrucie :> Mniiam... :P

Świnia

150px-Pig.png

Dzięki temu Mobkowi możemy się leczyć

Jest to przydatny Mob z jednego powodu

Dropi z niego Mięsko które możemy upiec i zjeść albo upieczone albo surowe :P

Nie ma więcej zastosowań świń

Chyba że nieraz w Spawnerach widać miniaturkę świni ... to nie prawda !

Przydatne :

Jeśli znajdziemy siodło i nałożymy je na świnię PPM to możemy na nią usiąść i jeździć

Krowa

150px-Cow2.png

Również przydatny mob

Dropi z niego skóra ( leather ) może stworzyć z niej : buty , pancerz (napierśnik) , spodnie , hełm

Z której możemy stworzyć sobie własną zbroję (buty spodnie pancerz hełm)

1.8:

Dodany drop mięsa może wylecieć nawet w przydatnych ilościach

Kałamarnica

150px-Squidlight.png

Ten mob sprawia wrażenia przymuła

Jej wzór twarzy jest dziwny ...

Ale do rzeczy

xD

Kałamarnica respi się wyłącznie w wodzie

Dropi z niej barwnik

Który służy do farbowania wełny na czarno :>

Owca

Owca.png

Ten wytwór wyobraźni ma najgłupszy wyraz twarzy :>

Ok ok ...

Owca to najczęściej spotykany mobek

Dropi z niej wełna

Która może służyć do zrobienia wszystkiego !

Ale uwaga ona się pali ...

xD

Wełnę można farbować ale to kiedy indziej

Potwory bez respu :

Giant

Mało o nim wiem

Wiem że nie ma on respa i można go przywołać tylko przez komendą

(/spawn Giant , /spawnmob Giant)

Nie wiem czy z niego coś dropi może piórko może nie

Nie wiem czy atakuje ale na serwerze nie zadawał mi DMG

Bardzo dziękuje za uwagę

Proszę o zwracanie uwagi na moje błędy w poradniku w komentarzach

Przepraszam że nowe moby Silver , Enderman , Pajak new są słabo opisane ale przepraszam ponieważ jestem zmęczony i dobity

poprawię to jutro :> Wybaczcie

Za photo dziękuje użytkownikowi

D4MIX

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Praktycznie wszystko jest na Minecraft wiki, jednak to nie znaczy, ze ktos nie moze napisac. Przyznam, ze do kazdego masz jakies zastrzezenia. Mi sie podoba i dam plusila ma zachete ;)

Opublikowano

Nie wiedziałem ze Slime jest mobem agresywnym xD

@EDIT

Przypnij SS'y ;d ( a h*j z tym dam ci coda ;d ) a i sry za spam ;d

Wygląda to tak

Potwory Agresywne :

Potwory Agresywne :

Enderman 150px-Enderman_Hostile.png

Mob dodany w 1.8 Może przenosić klocki Jest dość dziwnyGdy na niego popatrzymy on będzie się do nas teleportował i oczywiście jak z niego ściągniemy naszą strzałkęLecz kiedy znowu się na niego popatrzymy on stoi w miejscuDMG zadaje mu woda

SilverFish 180px-SilverfishStructure.png

Nie wiem o tym dużo leczKiedy rozwalamy klocek pod nim (w) może on siedzieć i gdy rozwalimy klocek on nas atakuje Można z niego zdobyć ikrę o ID 97

Creeper Creeper.png

Jest to najbardziej przerażający i najbardziej tworzący szkody Mob w Minecrafcie Respi się w nocy lecz nie pali się gdy wstaje dzień ale po upływie czasu znika O.oCreeper po zbliżeniu do nas wybucha rozsadzają wszystko w najbliższym zasięgu.Pamiętaj jak usłyszysz TssssSSsssSSSss to wiedz że zaraz wylecisz w powietrze :PUwielbia atakować z zaskoczenia :>Drop : Siarka > GrundpowerSkładnik do zrobienia TNT

Szkielet Szkielet.png

Jest to najbardziej denerwujący Mob w całym Minecrafcie !Jego bronią jest łuk Szkielet respi się w nocy ale pali się w dzień Szkielet strzelając do ciebie odpycha ciebie od niego przy czym zada ci więcej obrażeńSzkieleta nie jest zabić trudno ale on może zabić ciebie :DŻeby uniknąć strzał najlepiej jest skakać i ruszać się na bokiponieważ idąc na wprost niego to łatwo o ded'aDrop:Strzały , Kości Strzały przydadzą się do łuku a kości możemy dać wilkowi (niżej) albo przerobić na mączkę kostną która powoduje szybszy wzrost roślin

Zombie Zombie.png

Jest to najłatwiejszy przeciwnik do pokonaniaJest on powolny i nie zadaje zbyt dużych obrażeń ale odpycha Drop:Piórko przydaje się jedynie do robienia strzał

Ghast 1619373-ghast_1__large.jpg

Ten Mob występuje w Netherze Można rozpoznać go po dziwnym odgłosie Jego bronią są kulki którymi strzela z otworu gębowego xD Można z łatwością uniknąć strzał ale zabić go jest trochę trudniej z tego powodu że ... lata ;/Niespotkałem się jeszcze żeby dropło mi coś z Ghasta więc nie podam dropu

Slime 200px-Slime.png

Od aktualizacji do wersji 1.7.3 jest to przydatny mobek ale to zarazSlime respi się bardzo rzadko w kopalni trudno go spotkać Jeśli chcesz wyhodować Slima musisz Wykopać dużą przestrzeń i ją oświetlić Slime posiada 4 poziomy wielkości Mały ŚredniDużyOgromySlime Ogromny jest tylko spotykany po przywołaniu komendą dzięki modowi SPCJak zabijasz Slimy rób to ręką !Ponieważ z małych Slimów dropią Slimeball'eSą one wykorzystane do zrobienia Sticky Pistonów (kiedy indziej)Małe Slimy tylko cię popychają i łażą za tobą Ale większe ich wersje zadają DMG

Pająk 150px-Paj%C4%85k.png

Respi się wyłącznie w nocy Jest agresywnie nastawiony ale dopóki nie będzie jasnoPo oświetleniu terenu lub wschodu słońca staje się neutralny do naszej osobyW dzień nie atakuje nas dopóki my tego nie zrobimyJest nawet trudnym przeciwnikiem dla osób bez 'wyczucia'Ponieważ pająk podążając do nas SKACZE przez co trudniej go trafić Z pająka Dropi :Sieć która służy do robienia łuku a na MultiPlayer do sprawdzania czy teren jest pod cuboidem

Potwory Neutralne

PigMan work.6538386.1.sticker,220x200-pad,220x200,f8f8f8.minecraft-zombie-pig-man-v1.png

Ten oto dziwny koleś występuje w Netherze Nie atakuje cię dopóki ty go nie zaatakujeszJest to mieszanka świni i człowieka Zadaje on duże dmgDrop z niego nie jest okazały :Pieczona Szynka która leczy dużo życia

wilk Wolf.png

Wilk tak jak PigMan jest przyjazny do czasu ...Po walnięciu tego wilka zamienia się w maszynę do zabijania :PTo nie wszystko jeśli walniesz jednego nieoswojonego wilka to jego kumple z pola widoku też cię atakujeWilka można oswoić Jak ? Musicie mieć kości które zdobędziecie od Szkielecika Kilkając na Wilka PPM oswajacie go lecz nie zawsze się udaWilków można mieć nieskończoność Jeśli zaatakujesz oswojonego przez siebie wilka on ci nic nie zrobi Możesz mu kazać siedzieć naciskając na jego ''pupę'' PPMPołożenie ogona (góra dół)wskazuje jego życie możesz go karmićmięsem od świnki naciskając PPMNie ma z niego żadnego dropu Ale są z niego większe korzyści niż drop takie jak :Jeśli zaatakujesz kogoś lub ktoś ciebie (gracz , mob ) on zaczyna go automatycznie bić uznając go za twojego wroga Przydatne przy polowaniach :DWilk ma wrodzone polowanie na owce więc jak zobaczysz leżącą wełnę wiedz że ...gdzieś blisko jest wilk :> :P

Moby Przyjazne :

Kurczak Kurczak.png

Jest to do niczego przydatny mob Posiada on prawie nic życia przez co możesz zabić go szybko ręką :DZ Kurczaka nie ma nic pożytecznego Dropi z niego : Piórko (składnik do zrobienia strzały ) Ale kurczak znosi także ... JAJKO !Tym jajkiem możesz rzucać we wszystko Jeśli rzucisz jajkiem w ziemie możliwe że wykluje się ... kurczak ! xD

Świnia 150px-Pig.png

Dzięki temu Mobkowi możemy się leczyć Jest to przydatny Mob z jednego powoduDropi z niego Mięsko które możemy upiec i zjeść albo upieczone albo surowe :P Nie ma więcej zastosowań świń Chyba że nieraz w Spawnerach widać miniaturkę świni ... to nie prawda !

Krowa 150px-Cow2.png

Również przydatny mob Dropi z niego skóra ( leather )Z której możemy stworzyć sobie własną zbroję (buty spodnie pancerz hełm)

Kałamarnica 150px-Squidlight.png

en mob sprawia wrażenia przymuła :DJej wzór twarzy jest dziwny ...Ale do rzeczy xDKałamarnica respi się wyłącznie w wodzie Dropi z niej barwnik Który służy do farbowania wełny na czarno :>

Owca Owca.png

Ten wytwór wyobraźni ma najgłupszy wyraz twarzy :> Ok ok ...Owca to najczęściej spotykany mobek Dropi z niej wełna Która może służyć do zrobienia wszystkiego ! Ale uwaga ona się pali ... xDWełnę można farbować ale to kiedy indziej

Potwory bez respu :

Spider Jockey 200px-skelespider.png

Nie spotkałem się z tym mobem dlatego go tutaj daje Choć chciałbym Posiadają oni dużo życia ale mają małe dmg (zebrać dmg pajka+szkieleta)Dropi z nich to co z normalnych mobów Czyli :Sieć , Strzały , Kości

Giant Gaint.jpeg

Mało o nim wiem Wiem że nie ma on respa i można go przywołać tylko przez komendą (/spawn Giant , /spawnmob Giant)Nie wiem czy z niego coś dropi może piórko może nie Nie wiem czy atakuje ale na serwerze nie zadawał mi DMG

ScreenShoti edit by DamiX

[color="#FF0000"]Potwory Agresywne :[/color]
Enderman [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/thumb/2/2a/Enderman_Hostile.png/150px-Enderman_Hostile.png]
Mob dodany w 1.8 Może przenosić klocki Jest dość dziwnyGdy na niego popatrzymy on będzie się do nas teleportował i oczywiście jak z niego ściągniemy naszą strzałkęLecz kiedy znowu się na niego popatrzymy on stoi w miejscuDMG zadaje mu woda

SilverFish [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/d/de/180px-SilverfishStructure.png]
Nie wiem o tym dużo leczKiedy rozwalamy klocek pod nim (w) może on siedzieć i gdy rozwalimy klocek on nas atakuje Można z niego zdobyć ikrę o ID 97 

Creeper [img=http://images.wikia.com/minecraft/pl/images/0/0a/Creeper.png]
Jest to najbardziej przerażający i najbardziej tworzący szkody Mob w Minecrafcie Respi się w nocy lecz nie pali się gdy wstaje dzień ale po upływie czasu znika O.oCreeper po zbliżeniu do nas wybucha rozsadzają wszystko w najbliższym zasięgu.Pamiętaj jak usłyszysz TssssSSsssSSSss to wiedz że zaraz wylecisz w powietrze :PUwielbia atakować z zaskoczenia :>Drop : Siarka > GrundpowerSkładnik do zrobienia TNT

Szkielet [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/d/d6/Szkielet.png]
Jest to najbardziej denerwujący Mob w całym Minecrafcie !Jego bronią jest łuk Szkielet respi się w nocy ale pali się w dzień Szkielet strzelając do ciebie odpycha ciebie od niego przy czym zada ci więcej obrażeńSzkieleta nie jest zabić trudno ale on może zabić ciebie Żeby uniknąć strzał najlepiej jest skakać i ruszać się na bokiponieważ idąc na wprost niego to łatwo o ded'aDrop:Strzały , Kości Strzały przydadzą się do łuku a kości możemy dać wilkowi (niżej) albo przerobić na mączkę kostną która powoduje szybszy wzrost roślin

Zombie [img=http://freeminecraftskins.com/wp-content/uploads/2011/28/Zombie.png]
Jest to najłatwiejszy przeciwnik do pokonaniaJest on powolny i nie zadaje zbyt dużych obrażeń ale odpycha Drop:Piórko przydaje się jedynie do robienia strzał 

Ghast [img=http://media.giantbomb.com/uploads/10/106615/1619373-ghast_1__large.jpg]
Ten Mob występuje w Netherze Można rozpoznać go po dziwnym odgłosie Jego bronią są kulki którymi strzela z otworu gębowego  Można z łatwością uniknąć strzał ale zabić go jest trochę trudniej z tego powodu że ... lata ;/Niespotkałem się jeszcze żeby dropło mi coś z Ghasta więc nie podam dropu

Slime [img=http://www.minecraftwiki.net/images/thumb/3/38/Slime.png/200px-Slime.png]
Od aktualizacji do wersji 1.7.3 jest to przydatny mobek ale to zarazSlime respi się bardzo rzadko w kopalni trudno go spotkać Jeśli chcesz wyhodować Slima musisz Wykopać dużą przestrzeń i ją oświetlić Slime posiada 4 poziomy wielkości Mały ŚredniDużyOgromySlime Ogromny jest tylko spotykany po przywołaniu komendą dzięki modowi SPCJak zabijasz Slimy rób to ręką !Ponieważ z małych Slimów dropią Slimeball'eSą one wykorzystane do zrobienia Sticky Pistonów (kiedy indziej)Małe Slimy tylko cię popychają i łażą za tobą Ale większe ich wersje zadają DMG

Pająk [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/thumb/7/75/Paj%C4%85k.png/150px-Paj%C4%85k.png]
Respi się wyłącznie w nocy Jest agresywnie nastawiony ale dopóki nie będzie jasnoPo oświetleniu terenu lub wschodu słońca staje się neutralny do naszej osobyW dzień nie atakuje nas dopóki my tego nie zrobimyJest nawet trudnym przeciwnikiem dla osób bez 'wyczucia'Ponieważ pająk podążając do nas SKACZE przez co trudniej go trafić Z pająka Dropi :Sieć która służy do robienia łuku a na MultiPlayer do sprawdzania czy teren jest pod cuboidem

[color="#0000FF"]Potwory Neutralne[/color]

PigMan [img=http://ih3.redbubble.net/work.6538386.1.sticker,220x200-pad,220x200,f8f8f8.minecraft-zombie-pig-man-v1.png]
Ten oto dziwny koleś występuje w Netherze Nie atakuje cię dopóki ty go nie zaatakujeszJest to mieszanka świni i człowieka Zadaje on duże dmgDrop z niego nie jest okazały :Pieczona Szynka która leczy dużo życia 

wilk [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/c/c8/Wolf.png]
Wilk tak jak PigMan jest przyjazny do czasu ...Po walnięciu tego wilka zamienia się w maszynę do zabijania :PTo nie wszystko jeśli walniesz jednego nieoswojonego wilka to jego kumple z pola widoku też cię atakujeWilka można oswoić Jak ? Musicie mieć kości które zdobędziecie od Szkielecika Kilkając na Wilka PPM oswajacie go lecz nie zawsze się udaWilków można mieć nieskończoność Jeśli zaatakujesz oswojonego przez siebie wilka on ci nic nie zrobi Możesz mu kazać siedzieć naciskając na jego ''pupę'' PPMPołożenie ogona (góra dół)wskazuje jego życie możesz go karmićmięsem od świnki naciskając PPMNie ma z niego żadnego dropu Ale są z niego większe korzyści niż drop takie jak :Jeśli zaatakujesz kogoś lub ktoś ciebie (gracz , mob ) on zaczyna go automatycznie bić uznając go za twojego wroga Przydatne przy polowaniach :DWilk ma wrodzone polowanie na owce więc jak zobaczysz leżącą wełnę wiedz że ...gdzieś blisko jest wilk :> :P

[color="#00FF00"]Moby Przyjazne :[/color] 

Kurczak [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/7/7b/Kurczak.png]
Jest to do niczego przydatny mob Posiada on prawie nic życia przez co możesz zabić go szybko ręką :DZ Kurczaka nie ma nic pożytecznego Dropi z niego : Piórko (składnik do zrobienia strzały ) Ale kurczak znosi także ... JAJKO !Tym jajkiem możesz rzucać we wszystko Jeśli rzucisz jajkiem w ziemie możliwe że wykluje się ... kurczak ! 

Świnia [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/thumb/3/30/Pig.png/150px-Pig.png]
Dzięki temu Mobkowi możemy się leczyć Jest to przydatny Mob z jednego powoduDropi z niego Mięsko które możemy upiec i zjeść albo upieczone albo surowe :P Nie ma więcej zastosowań świń Chyba że nieraz w Spawnerach widać miniaturkę świni ... to nie prawda ! 

Krowa [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/thumb/f/f6/Cow2.png/150px-Cow2.png]
Również przydatny mob Dropi z niego skóra ( leather )Z której możemy stworzyć sobie własną zbroję (buty spodnie pancerz hełm)

Kałamarnica [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/thumb/2/2f/Squidlight.png/150px-Squidlight.png]
en mob sprawia wrażenia przymuła :DJej wzór twarzy jest dziwny ...Ale do rzeczy xDKałamarnica respi się wyłącznie w wodzie Dropi z niej barwnik Który służy do farbowania wełny na czarno :>

Owca [img=http://pl.minecraftwiki.net/images/3/35/Owca.png]
Ten wytwór wyobraźni ma najgłupszy wyraz twarzy :> Ok ok ...Owca to najczęściej spotykany mobek Dropi z niej wełna Która może służyć do zrobienia wszystkiego ! Ale uwaga ona się pali ... xDWełnę można farbować ale to kiedy indziej

[color="#FFFF00"]Potwory bez respu : [/color]

Spider Jockey [img=http://republika.pl/blog_dt_5070020/7867005/tr/200px-skelespider.png]
Nie spotkałem się z tym mobem dlatego go tutaj daje Choć chciałbym Posiadają oni dużo życia ale mają małe dmg (zebrać dmg pajka+szkieleta)Dropi z nich to co z normalnych mobów Czyli :Sieć , Strzały , Kości

Giant [img=http://images.wikia.com/minecraft/images/f/f2/Gaint.jpeg]
Mało o nim wiem Wiem że nie ma on respa i można go przywołać tylko przez komendą (/spawn Giant , /spawnmob Giant)Nie wiem czy z niego coś dropi może piórko może nie Nie wiem czy atakuje ale na serwerze nie zadawał mi DMG

[size="2"]ScreenShoti edit by DamiX[/size]  [/center]

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano
Ale gniot. Mnóstwo tego było w tym dziale.

Do kosza/zamknięcia.

Skoro uważasz że było to daj link. Ja też jestem tego pewny, ale szukajka się popsuła ;x.

Po za tym nie aktualizujesz spisu, bo pojawiły się 3 nowe moby w 1.8 ;) . Spis zbędny.

Up@ Z ghasta nic nie wypada z tego co widziałem jak się z nimi bawiłem za pomocą SPC :D .

Arcymistrz
Opublikowano

Przepraszam ale byłem nieobecny i już aktualizuję :>

I z tego co wiem nie było takiego tematu bo nie znalazłem i może jest na Wiki ale to MPC a nie wiki

Opublikowano

również uważam ten poradnik za mało przydatnych, na wiki lepiej opisane, ty jakoś sprawiasz wrażenie mało obcującego z mobami i mało jeszcze o nich wiesz

Opublikowano

Spider Jockey?

A nie spider rider?

Ten mob, nazywa się Spider Rider, i to jest szkielet, który jeździ na pająku.

+ on ma respa, ale respi się na prawdę bardzo bardzo bardzo bardzo rzadko ;)

Opublikowano

@Why

Ale zmień jeszcze to, że spider jockey ma spawn.

Bo jak @Bastian

napisał, spider jockey respi się raz na 100, chociaż ja bym bardziej był za raz na 1000

zrespionych pająków/szkieletów.

Więc się respi :>

Opublikowano

@Why

Podąłem ci kod z SS'ami :) i zaktualizowany :)

PS Mam nadzieje ze docenisz to ;E

@EDIT2

Wklej teraz kod bo tamten coś nie teges był ;e

Jest w kodzie ender i fish a i nie ma za co ;p i jeszcze 1 jak będziesz chciał pomoc z mojej strony pisz na pw pomogę :)

Enderman 150px-Enderman_Hostile.png

SilverFish 180px-SilverfishStructure.png

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Arcymistrz
Opublikowano

@Up

Dziękuje ci :> Masz + 3x :D

Photo mobów 1.8 dodam w niedziele bo nie jestem u siebie :<

.Zmieniłem położenie Spider Jockey;a :>

Opublikowano

Przydatne dla tych, co jeszcze dużo nie wiedzą o Minecrafcie ;)

A ten Giant nie istnieje w grze, jest tylko w kodzie. (tj. tego moba nie spotkasz wogóle w grze, chyba, że go nie przywołasz SPC)

2rp9q8l.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...