Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysły na gry na urządzenia mobilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim, to znowu ja :D

Po tak udanym odzewie na mój poprzedni temat postanowiłem znowu o coś was poprosić - tym razem potrzebuję jakichś ciekawych pomysłów na gry na urządzenia mobilne z ekranami dotykowymi (np. Iphone/ Ipad/ Telefony z Androidem). Biorę udział w konkursie i jeśli czyjaś odpowiedź zajmie miejsce na podium to stawiam mu kilka piw albo coś mocniejszego :) Liczę na ciekawe pomysły gier w jakie chętnie byście pograli na urządzeniach z ekranem dotykowym.

PS.

Dla każdego pomysłu będzie plus nawet jeśli taka gra istnieje (nikt nie zna wszystkich gier)(o ile nie będzie totalnie do niczego :))

Opublikowano (edytowane)

nie do końca o to mi chodziło. Podam może przykład jednej z odpowiedzi

Hotel Run

Gra typu Survival Horror. Gra 3D, z oczu gracza, do poruszania się używamy akcelerometra. Grę rozpoczynamy w hotelowym pokoju na ostatnim piętrze, miejsce jest generowane losowo (fotel, kuchnia, sypialnia), chwilę po rozpoczęciu gry nasz obraz zaczyna się trząść i nagle przez okno, lub ścianę wtacza się paskudny potwór, używając czujników położenia w telefonie poruszamy nim w przestrzeni do przodu, tyłu, na boki, by poruszać naszym bohaterem. Zbliżając się do drzwi, lub przeszkód na podłodze klikamy na ekran by takową przeszkodę przeskoczyć, lub drzwi otworzyć. Celem gry jest ucieczka przed potworem poprzez poruszanie się między korytarzami, klatkami schodowymi, zespołami pokojów i unikaniu przeszkód, czy zamkniętych drzwi. Wygramy gdy dobiegniemy na parter i uciekniemy z hotelu, grę kończymy gdy dobiegniemy do policjanta, który stoi do nas plecami. W 2 części gry okazuje się, że policjant jest zainfekowany przez wirus i zachowuje się jak głodny zombie i znów musimy uciekać przez opustoszałe i zamglone miasteczko, pełne zablokowanych uliczek, przeszkód na ziemi, oraz innych zombie pochowanych w miasteczku. Grę kończymy dobiegając do statku, który jest pełen ocalałych ludzi. Pod koniec gry musimy w odpowiednim czasie nacisnąć ekran by nasz bohater wskoczył do odpływającego statku.

Oczywiście wystarczy mi sam pomysł, resztę sam potrafię dopisać :)

Edytowane przez xamilek555
Opublikowano

Wiesz co ? Jesteś bezczelnym cwaniakiem co wykorzystuje cudze pomysły . Może sam uruchomisz swój "musk" i coś wymyślisz ? Albo zapłać nam za pomysły ;] .

Frajerów idź szukać gdzie indziej !

jqeuR.png

Opublikowano (edytowane)

Wiesz co ? Jesteś bezczelnym cwaniakiem co wykorzystuje cudze pomysły . Może sam uruchomisz swój "musk" i coś wymyślisz ? Albo zapłać nam za pomysły ;] .

Frajerów idź szukać gdzie indziej !

Napisałem, że będzie nagroda, a poza tym swoje pomysły już napisałem ale chciałem zwiększyć szanse na wygraną sugerując się pomysłami od was - wystarczyłoby mi np. "ja np. chętnie bym zagrał w zabijanie zombie spadających z nieba będąc ninja spadającym z samolotu" albo "mi marzy się gra o strzelaniu z procy wściekłymi ptakami w zielone świnie "

Opublikowano

Nie będę się dużo rozpisywał myślałem o minecraft na androida ;] było by ciekawie :) liczę na parę - bo widzę że dużo osób się konkretnie nie wypowiada . A i wisisz mi - z poprzedniego tematu ;)

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano
Napisałem, że będzie nagroda, a poza tym swoje pomysły już napisałem ale chciałem zwiększyć szanse na wygraną sugerując się pomysłami od was - wystarczyłoby mi np. "ja np. chętnie bym zagrał w zabijanie zombie spadających z nieba będąc ninja spadającym z samolotu" albo "mi marzy się gra o strzelaniu z procy wściekłymi ptakami w zielone świnie "

Ok ok, rozumiem, ale jaka nagroda? Plusy? Jeśli tak, to odpuść sobie. Chyba tylko idiota podałby pomysł na grę za nic nie znaczące plusy na forum.

Nie będę się dużo rozpisywał myślałem o minecraft na androida ;] było by ciekawie liczę na parę - bo widzę że dużo osób się konkretnie nie wypowiada . A i wisisz mi - z poprzedniego tematu

Jest już oficjalny MC na Andka.

To jest ukryta treść, proszę

1339163822-U301909.png

Opublikowano (edytowane)

Może rzeczywiście nie powinienem prosić o takie coś (to chyba przez to przeziębienie) . Jeśli ktoś ma facebooka i chciałby podać własny pomysł na grę to zapraszam tutaj apps.facebook.com/samsung-wcg/?ref=ts (do wygrania monitor samsung 950 albo jeden z dwóch telefonów samsung galaxy s 2). Życzę wszystkim powodzenia