Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gastroskopia

xDenS^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

. Od pewnego czasu ( poltora miesiaca ) , tuz po przyjezdzie do USA strasznie boli mnie brzuch .

Bylem z tym u lekarza , powiedzial ze przesadzilem z Cola , itd i jest to "Niewydatnosc kwasow zoladkowych" albo cos takiego . Dostalem leki , cos ala rodzina Omeprazol'ow , i jakies mleczko do picia (Malaax sie nazywa) . Problem w tym , ze u lekrza bylem 4 dni temu , dalej nie przechodzi . I tutaj jest tez nastepny problem , czuje nawet kiedy przelykam sline (Naprawde , mala ilosc) moge nawet palcem przejechac po przelyku gdzie ona jest . Mysle ze mam zapalenie zoladka i przerzuty na przelyk...

Za pobranie krwi zaplacilem 175$ , tanio nie jest . Planuje tez pojsc na gastroskopie , lecz obawiam sie , czy ktos juz to mial ? mozecie mi opisac swoje przezycia ? Nie wyobrazam sobie podjac sie tego wyzwania bez narkozy czy znieczulenia ogolnego .

Jestem strasznym histerykiem , mam chorobe lokomocyjna i kiedy tylko pomysle sobie o wymiotach , juz mnie wzmaga ... Jak ma sie sprawa jesli chodzi o pusty zoladek ? Czy mozna zwymiotowac ( no nie wiem , np. krwia/jakas zolcia ) jestli sie nic nie jadlo przez 10 godzin , bo slyszalem , ze gdy wklada sie ta rurke sa straszne odruchy wymiotne ...

Prosze o odpowiedzi , pozdrawiam

Opublikowano

Tak to jest jak sie pije bylegówno.

Mój kolega cały rok szkolny pił codzinnie PowerBe z biedronki teraz ma niewydolność żołądka i uczy sie w szpitalu , pozdro.

Zazwyczaj lekarze nastolatkom dają narkoze lub znieczulenie ogólne wtedy gdy sie tego nie spodziewasz zeby nie było histerii i paniki, potem tylko sie budzisz w łozku szpitalnym po sprawie.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Nigdy nie pilem scierw typu Powerade,RedBull (No ew. raz na pol roku)

Alkoholu tez nie tykam , ziol , fajek , nic ... Jedynie to moze Soda .

Opublikowano

Nigdy nie pilem scierw typu Powerade,RedBull (No ew. raz na pol roku)

Alkoholu tez nie tykam , ziol , fajek , nic ... Jedynie to moze Soda .

Hehe. Wyobrażam sobie co musiało sie dziać w twoim zołądku po wypijaniu takiej ilości CO2 i Sody. Niezła rozpierducha żołądkowa.

Tak czy siak współczuje, i na długi okres czasu jedź na wodzie / ew. kubusie, ale to juz ci chyba lekarze powiedzieli.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Powiedzieli mi , ze nie moge jesc owocow cytrusowych , zero rzeczy gazowanych , zadnych pikantnych scierw przez 3 miesiace wszystko . Jade w tej chwili tylko na mleku i na samej wodzie , a i tak mnie boli ... A co do tematu gastroskopii , mial ktos ?

Opublikowano

gastroscopia--180x140.jpg

Wyboraź sobie, że połykasz skakankę, i nie możesz jej połknąć do końca, tylko coś ciągle siedzi w gardle.

Ja miałem sondę, to coś podobnego tylko, ze przez nos.

Nie ma czego się bać, będzie nieprzyjemnie, długo będziesz o tym pamiętał ale przynajmniej się wyleczysz :)

Opublikowano

Nie przejdzie tak szybko, nie piję się tego dzień w dzień, tylko raz na jakiś czas, nawet już było o tym w gazecie.

Opublikowano

No bardzo współczuje i chyba przestane pić co2 bo od tygodnia dziennie wypijam 2l sprita :P Myślę że będzie nieprzyjemnie a co do wymiotów to nie powinno być jak nic nie jesz :) Jeszcze raz współczuje ale po , poczujesz się znacznie lepiej a i jakieś znieczulenie powinno być a jak nie to sobie załatw u lekarza ;)

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

@xDenS^^

Powerade to napój izotoniczny, nawadnia, a nie "daje kopa" jak energetyzujące Tigerki, N-Gine'y, chuje muje, dzikie weże ;)

@Topic

Bo to jest tak, że jak nie wiesz co Ci będą robić to się obawiasz, też tak miałem gdy leczyłem kontuzję. Każdy mówił inaczej (gdy pytałem o to jak mi tam będą grzebać, co wycinać i jak). Przed zabiegami się zawsze rozloźniałem, kilka zabiegów i mogę wrócić do treningów. Na pewno nie jest przyjemne gdy w Tobie grzebią, ale medycyna tak do przodu poszła, że nic nie powinno Cię boleć do posrania ;)

Krzywdy Ci nie zrobią, pomyśl o tych, którym odcięło genitalia :P

refy RMCF

Opublikowano

Miałem gastroskopię tydzień temu i muszę cię zmartwić - nie dostaniesz żadnej narkozy tylko miejscowe znieczulenie na gardło a uczucia związane z badaniem to tak jakbyś przez 5 min się jednocześnie topił , dławił i dusił . Masakra....

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

dziwie sie że "przesadziałeś" o_O ja jebałem nawet 4 litry coca coli,sprite chyba przez miesiąc (codziennie) i nic, a żoładka wytrzymałego to ja nie mam (doświadczenie z mieszania piwa z wódka x,x) gastroskopie chyba miałem ale to byłem bardzo młody ; D

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Dziekuje wam serdecznie za wypowiedzi .. Nie wiem co z tego bedzie , poczekam jeszcze tydzien , jak nie przejdzie to sie podejme tej gastroskopii . Pozdrawiam

Opublikowano
a żoładka wytrzymałego to ja nie mam (doświadczenie z mieszania piwa z wódka x,x)

16 lat dopiero co skończył, pwned, lol oO

Ja tak miałem jak jadłem codziennie frytki, przez miesiąc bardzo mnie brzuch bolał, no i przeszło, ale schudłem chyba z 10kg.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

No bardzo współczuje i chyba przestane pić co2 bo od tygodnia dziennie wypijam 2l sprita :P Myślę że będzie nieprzyjemnie a co do wymiotów to nie powinno być jak nic nie jesz :) Jeszcze raz współczuje ale po , poczujesz się znacznie lepiej a i jakieś znieczulenie powinno być a jak nie to sobie załatw u lekarza ;)

nie do końca, ja się zarazilem jakimś wirusem i non stop wymiotowałem, co lepsze, kazali mi pić zimną cole w tych szklanych buteleczkach i wpierdzielać paluszki, pomogło niesamowicie, do rzeczy, gdy już wszystko zwymiotowałem nadal wymiotowałem, nie wiem do końca czym, to bylo jakby woda. tak, dużo pije cole, kiedyś powerade troche ale już z tym skończyłem, czasami troche chipsów, i nic mi nie jest, ale to chyba zależy jak kto ma, nie wiem co to soda ale nie powinno ci aż tak zaszkodzić, jak dla mnie również dobrze może być to jakiś nowy wirus, poczekaj jeszcze przejdź jeszcze do lekarza, najlepiej jakiegoś dobrego, jak nie pomoże to wiesz... gastroskopia.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Soda to ogolna nazwa wszystkich tych Spriteow , Coli itd .

iRokushou - wlasnie , czules jak Ci cos po brzuchu jezdzi , leciutenko wymiotowac sie chce ? Bo od przyjazdu wlasnie juz schudlem ze 4 kilo , teraz mam niedowage ...

Opublikowano

@Up

Ale Ty masz ledwo 16 lat i piszesz, że już jakieś doświadczenia miałeś. No bez jaj.

iRokushou - wlasnie , czules jak Ci cos po brzuchu jezdzi , leciutenko wymiotowac sie chce ? Bo od przyjazdu wlasnie juz schudlem ze 4 kilo , teraz mam niedowage ...

Nie czułem nic takiego, po prostu brzuch mnie tak bolał, że nie mogłem w nocy spać(przez jakiś tydzień nie spałem), wymiotować mi się nie chciało, srać też, ani jeść.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Miałem gastroskopie niedawno ( jakieś 2 miesiące temu ). Moja mama kazała mi na to iść bo za często mnie brzuch bolał i do szkoły nie chodziłem, oczywiście 80% z tych bólów brzucha to była symulacja, ale dobrze że zrobiłem bo okazało się że miałem nadżerkę przełyku od nie leczonego refluksu we wczesnym stadium. Cała gastroskopia była bardzo ale to bardzo nie przyjemna i naprawde nie fajne uczucie ci powiem, no ale jak masz takie bóle to lepiej idź :) Jak sie robi gastroskopie to takie uczucie jakby ci jakieś robaki po żołądku chodziły. Cały czas w ciągu gastroskopi masz odruchy wymiotne i w sumie to jest troche nieprzyjemne, nawet bym powiedział że troche bardzo

Opublikowano

Możez jeśc tylko mleko przez 3 miechy lub podjąć sie tego. Twoja decyzja

nie wiedzialem ze mleko mozna jeść o.O

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...