Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

co lepsze? gimp czy photoshop?

Eryk624

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było

http://www.mpcforum.pl/topic/386332-photoshop-vs-gimp/page__p__2746272__hl__%2Bgimp+%2Bphotoshop__fromsearch__1#entry2746272

Masz poczytaj

Opublikowano

Jeżeli zamierzasz amatorsko się bawić i nic więcej to Gimp

Natomiast jeśli naprawdę się interesujesz grafiką i chciałbyś zrobić coś "na większą skalę" to Photoshop. Niestety Ps jest płatny i nie jest tani .

A okradanie firmy poprzez piractwo jest karalne ..

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

Tego typu tematów było już setki. Nie rozumiem czy ciężko użyć opcji szukaj?

A jeżeli naprawdę nie chce Ci się szukać to Photoshop do profesjonalnej grafiki a do przeciętnej Gimp.

Opublikowano

Kurwa oczywiste jak to ze piłka ma kształkt kuli lub murzyni są czarni jest to że Photoshop jest lepszy od Gimpa.

Ale i tak mozna w nich robic podobne prace. Te 2 programy są zajebiste. LoL. Ile można drązyc ten sam temat?

63989389769756300986.png

Opublikowano

Zależy czy jesteś zaawansowany czy dopiero zaczynasz jak zaczynasz gimp jak jesteś zaawansowany to Photoshop

Po drugie Photoshop płatny a gimp darmowy

Aha i jak chcesz to sobie kup a nie zakładaj tematu kto da link do Photoshop zapomnij

634534203295449218.png
Opublikowano

Zdecydowanie polecę Ci photoshopa, lecz jest on płatny co jest jego dużą wadą. Jeśli chcesz startować z grafiką, zacznij w gimpie ; ).

Opublikowano

@up

Mam nadzieję że masz na myśli wersję testową Psa ;x

@top

Na początek pobaw się w Gimpie - dla mnie jest łatwiejszy w obsłudze.

Lepszy jest PS - ma więcej funkcji.

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Photoshop jest narzędziem dla zaawansowanych grafików. Jest płatny, może dla niektórych ciężki w obsłudze. Ma duże możliwości i dobrze nadaje się dla zawodowych grafików.

GIMP to darmowy edytor, prosty w obsłudze. Ma duże mozliwosci. Nadaje się zarówno dla amatorów jak i dla bardziej zaawansowanych. Sam go uzywam i myślę, że nie ma po co inwestować w PSa jeśli nie ma takiej potrzeby. GIMP mi wystarcza, zrobię na nim praktycznie wszystko co chcę.

Opublikowano

Hm szczerze wspolczuje tym co są młodymi pelikanami, które łatwo połykają efekty marketingu i PR'u firmy ADOBE .

Sam juz dluzszy czas pracowałem i pracuje na obu programach. PS - legal ofc. Szczerze to PS ma filtry i dodatki dla siebie. Jednak GIMP-owi tez nie brakuje pluginów, pedzli itd. :).

Także GIMP wystarczy dla zaawansowanego grafika :).

jqeuR.png

Opublikowano

Photoshop dużo lepszy jeśli zamierzasz robić coś profesjonalnie.Jednak zajmuje 800mb i tylko na 30dni jest darmowy

.A gimp bezpłatny i w miarę dobry.

<p>zakaz umieszczania linków zewnętrznych</p>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...