Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Veigar

renzrul78lk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie ,oplaca sie kupic Veigara ? Mam 11 lvl.

Postaciek tore mam to

Olaf

Jax

Tryndamere

Sivir

Annie

Kayle

Master Yi

...

1650 ip ,opłaca się zainwestować w veigara czy zbierac na cos inego ?

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Veigar to mocny pick, nawet na high ELO , ale wymaga "ogarnięcia". Trudno jest nim zacząć. DFG także często składają doświadczeni gracze. Ogromne DMG, ale skill shot i zbyt mało offensive umiejętności.

Raczej jako, iż dopiero zaczynasz grę, bardziej składałbym się ku fiddlu. Dużo łatwiejszy i także bardzo mocny. Przyjemne ganki, dobry laner oraz jungler.

cronaldoe.jpg

CR9 , Just Enjoy The Fo0TbaLl

Opublikowano

Ogarnięcie Veigara to kwestia 6h więc nie wiem czy taki trudny do ogarnięcia.

On nie ma "soczystego" combo mage. 11 lvl bije się stosunkowo krótko, dla mnie zbyt, aby zrozumieć filozofię postaci. Skill shot tutaj imho bardzo ciężko wypracować. DFG także buduję się stosunkowo często. Duże dmg , ale łatwy to sfocusowania, także trzeba obrać taktykę, aby nie karmić.

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Veigar to mocny pick, nawet na high ELO , ale wymaga "ogarnięcia". Trudno jest nim zacząć. DFG także często składają doświadczeni gracze. Ogromne DMG, ale skill shot i zbyt mało offensive umiejętności.

Raczej jako, iż dopiero zaczynasz grę, bardziej składałbym się ku fiddlu. Dużo łatwiejszy i także bardzo mocny. Przyjemne ganki, dobry laner oraz jungler.

Mocny pick huhhuhu raczej sytuacyjny pick jak enemy nienaturalnie nie wezmna 3/4 papierowych ap to jestes gownem.A po 2 veigar przegrywa linie praktycznie ze wszystkim wiec nie wiem co w nim strong

Opublikowano

Mocny pick huhhuhu raczej sytuacyjny pick jak enemy nienaturalnie nie wezmna 3/4 papierowych ap to jestes gownem.A po 2 veigar przegrywa linie praktycznie ze wszystkim wiec nie wiem co w nim strong

Wkleiłbym jakiś śmieszny obrazek, ale nawet nie chce sobie marnować czasu. Na high ELO częściej banowany niż Małż. Papierowy to jest, ale jak go budujesz pod samo AP...

Veigar przegrywa wszystkie linie ? My piszemy o tym samym. Nie karmcie go...

cronaldoe.jpg

Opublikowano

@up

Do tej pory myślałem że veigara się buduje pod ap, a survi masz z banshee budowanego na końcu... W końcu jest casterem i trudno żeby wbijał się w środek teamfightów.

@topic

Jeśli umiesz last-hitować to powinien Ci pasować, gra się nim podobnie jak Annie. Tylko trzeba ogarnąć kombo stun + reszta skilli, a to nie jest takie trudne. I nie używaj Dark Mattera bez stuna bo łatwo go uniknąć:

1275471409223.png

^^.

Opublikowano

Na midzie Veigarem łatwo się gra, do 6 lvl tylko bronisz i zbierasz ap ze złowrogiego uderzenia. Jak masz ulti to z umiejętności Q atakujesz ze 2-3 razy wrogiego bohatera, tworzysz horyzont zdarzeń, walisz ciemną materie, ulti, i dobijasz z Q, co daje za zabicie gościa 5 ap.

Opublikowano

@up

Do tej pory myślałem że veigara się buduje pod ap, a survi masz z banshee budowanego na końcu... W końcu jest casterem i trudno żeby wbijał się w środek teamfightów.

^^.

To mała ironia w kwestii bulidu robionego przez niego. Pewnie nie uwzględnia nawet banshee , więc nie ma się co dziwić. Oczywiście, pod żadnym wypadkiem nie robimy go pod survi, to wyrwane z kontekstu. Jeśli składa same itemy AP , to nie ma się co dziwić. Mam dosyć takich analogi, bo takie osoby działają tylko na nerwy :F

cronaldoe.jpg

Opublikowano

To mała ironia w kwestii bulidu robionego przez niego. Pewnie nie uwzględnia nawet banshee , więc nie ma się co dziwić. Oczywiście, pod żadnym wypadkiem nie robimy go pod survi, to wyrwane z kontekstu. Jeśli składa same itemy AP , to nie ma się co dziwić. Mam dosyć takich analogi, bo takie osoby działają tylko na nerwy :F

Omg jesli za high elo masz na mysli 1200 to keep going i tam zostan, a veigar nie jest nigdy pickowany an powazneij bo jest taki op

Opublikowano

Omg jesli za high elo masz na mysli 1200 to keep going i tam zostan, a veigar nie jest nigdy pickowany an powazneij bo jest taki op

Dużo wyżej ;) . Tego też Ci życzę. Widać kwestionujesz bezpodstawnie moje tezy, więc nie wchodź ze mną w polemikę. Ja wiem, widziałem, umiejętny gracz nie pozwoli mu paść. W TF'ach przecież nie jesteś Alisatarem, to dwie inne postaci.

Zostanę tam, gdzie jestem :)

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Veigar to średni pick. AOE stun, ulti bazujące na AP przeciwnika co pozwala wyłączyć na combo wrogiego carry, ale poza tym, to jest single target, zarówno ulti jak i Q. Nie pickowany na high-mid elo, w przeciwieństwie do tego co powiedział kolega. Nie trzyma też dobrze lane'a. Twoja decyzja, nie polecam.

Everyday i'm shufflin'.

Opublikowano

Dużo wyżej ;) . Tego też Ci życzę. Widać kwestionujesz bezpodstawnie moje tezy, więc nie wchodź ze mną w polemikę. Ja wiem, widziałem, umiejętny gracz nie pozwoli mu paść. W TF'ach przecież nie jesteś Alisatarem, to dwie inne postaci.

Zostanę tam, gdzie jestem :)

Wiesz, ze jesli sredniak/slabiak gra na mega slabiaka to navet to soraka pod ad rozjedzie? Nie obchodzi mnie oc widziales na 800 elo, ale zrozum i przestan oszuskiwas ludzi/siebie ze veigar jets sinly przed late i wyfarmieniem ap z q jest SLABY a nikt mu nie da wyfarmic q bo WSZYSTKO bo jedzie na solo linii

Opublikowano

Veigar to bardzo mocny PRZECIWKO postaciom AP, jeżeli umiesz last hitować miniony, wbicie 100 ap bez powrotu do bazy nie jest problemem dla mnie, dominując przy tym mida. Wystarczy clarity i nic do gadania nie ma przeciwnik, na veigara składałem albo banshe veil albo nic pod survi, klatka pozwala uciec ( ją też trzeba umieć rzucać), oraz niezawodny build buty 4 archangele, czapa i jazda, nawyższym ELO, rylai, banshe, void staff.

Annie vs Veigar to jest śmieszna sytuacja która mnie rozbraja zawsze, bo jeden i drugi unika zawsze kontaktu, po wbiciu 6 lvla ania próbuje wbić się z misiem i na combo zgasić veigara, ale jeżeli ten wcześniej przytyra z 200 hp z Q, to pada na combo stun, ulti + dark matter .

Ania jest znacznie prostsza do ogarnięcia, na 6 lvl każdy z mida jest jej, polecam ją, łatwo się sfarmić .

@down Dlatego z reguł bierze się flash + ghost mimo to, że veigar je dużo many.

Jednak z clarity zawsze masz pewną linie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

A clarity to największy fail na postać, która ma mana regen z pasywa + runy i jeszcze można itemy do tego dołożyć

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Veigar to bardzo mocny PRZECIWKO postaciom AP, jeżeli umiesz last hitować miniony, wbicie 100 ap bez powrotu do bazy nie jest problemem dla mnie, dominując przy tym mida. Wystarczy clarity i nic do gadania nie ma przeciwnik, na veigara składałem albo banshe veil albo nic pod survi, klatka pozwala uciec ( ją też trzeba umieć rzucać), oraz niezawodny build buty 4 archangele, czapa i jazda, nawyższym ELO, rylai, banshe, void staff.

Annie vs Veigar to jest śmieszna sytuacja która mnie rozbraja zawsze, bo jeden i drugi unika zawsze kontaktu, po wbiciu 6 lvla ania próbuje wbić się z misiem i na combo zgasić veigara, ale jeżeli ten wcześniej przytyra z 200 hp z Q, to pada na combo stun, ulti + dark matter .

Ania jest znacznie prostsza do ogarnięcia, na 6 lvl każdy z mida jest jej, polecam ją, łatwo się sfarmić .

Jeżeli bierzesz clarity to gg. Marnujesz slot na ss tylko.

Everyday i'm shufflin'.

Opublikowano

Osobiście zawsze biorę flash + ghost, jednak clarity nie jest złym rozwiązaniem.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Nie wiem jak grasz, ale jestem 100% pewny, ze nie masz 30 lvl lub masz z 50 wiecej losow od winow a rankeda albo nie rozegrales albo jestes na magicznym elo 800 gdzie carrujes sie rammusem pod movment speeda.

Jak ty wbijesz 100 ap przed powrotem do bazy, przeciwko komu? Botowi?Normaly gracz a juz nie moiwe o agresywnym zniszczy cie bo Veigar nic nie oferuje na lane - walniesz stuna+ dark mattera? -> koles wyjdzie a ty nie masz 3/4 many.No to maxujesz stuna -> koles z mercami wyjdzie/ gowno nie dmg mu zrobisz.Farmisz z Q ? Ktos cie przeharasuje i to dosc szybko bo jak mu odpowiesz to tracisz potencjalne ap, nie odpowiesz?Domysl sie co sie stanie...

buty 4 archangele, czapa

Tutaj powinienem zakonczyc rozmowe z toba bo tak ja gram jak troluje tylko zamiast czapy manamune i nazywam to veigar na mane.

Co do clarity nawet nie komentuje ale powiem ci ze na ARAMIE jest fajne.

Pewna w jakim sensie?Walniesz 2x stuna i e zamiast 1 aha to juz wygrales linie co z tego ze wszystko pzeciwnik ominal ale SIE BOI ON SIE BOI I IDZIE AFK bo viegar ma clarity.

Nie wiem kiedy ludzie przestana pisac glupoty nie znajac sie na temacie, pewnie to nie nastapi, tak wienc polecam rop wiencej ale dubry bilt zabijam wszystko a jak nie mam many to clarity dam i zabije wszysko 2x i pentakila walne 2x w timfajtcie nawet

Opublikowano

ogarnięty veigar na prawde robi duży dym w tf ^^, widziałem gościa który miał 400 wygranych veigarem, na rankedzie trafił mu się noobteam, tylko to mnie przed nim uratowało xD

KOCHAM MPCFORUM

d89fc52f42cdca51.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...