Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Lustrzanka.

SramNaZlew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chcialbym was zapytac co sadzicie o tym aparacie -

http://allegro.pl/sony-a55-vl-18-55-sf8nx-torba-sony-gw-24m-i1763754254.html

Piszcie jakie polecacie .

Pieniedzy mam do wydania jakies - 3500 .

Takze proponujcie ;>

24543855211585638249.png

Sygnatura wykonana przez PuchateK. ^^

Opublikowano

Ja bym czekał na a77.

A co do samego aparatu, no cóż jesteś pewien, że potrzebujesz takiego aparatu? Nie lepiej byłoby wybrać sony nex? Ten sam sensor, ta sama jakość zdjęć a dużo mniejszy i tańszy.

Lustrzanki są już "niemodne" i przestarzałe. Lustrzanka praktycznie nie zmieniła się od lat 20, XX wieku. Tylko zamiast kliszy siedzi tam sensor...

Teraz powstaje dużo bez lusterkowców, traci się wizjer ale za to aparat jest 2x mniejszy i tańszy...

Co do bez lusterkowców.

Sony nex 5, 3 lub Samsung nx11.

Żadne olympusy itd, one mają małe sensory a te co wymieniłem to mają sensory wielkości tych z lustrzanek amatorskich(aps-c)

Jak już musi być ten a55 to weź samo body i kup słoiki telephoto i jakiegoś 50mm f1.8 lub szeroko kątnego(ale nie wyrobisz się w 3500zł)

RAsfepN.png
Opublikowano

1.Kupujac lustrzanke pamietaj ze drugie tyle kosztuje obiektyw ktory sprosta jej mozliwosci.

2.Potrzebujesz wogole takiej lustrzanki ? Wiesz to jest jest juz takie proste ze biegasz i pstrykasz zdjecia tylko trzeba sie troche znac i ustawiac rozne tryby mody itp zeby zdjecia wyszly na godnosc ceny sprzetu. Jak wzialem znajomego lustrzanke nie pamietam jaka ale mowil ze z obiektywel zaplacil 3.5k euro to zdjecia a raczej ich polowa powychodzila gorzej niz z mojej 12 mpx cyfrowki , bo pstrykalem foty na automacie .

wakow9.png
Opublikowano

Lustrzanka ma tryb automatyczny więc nie trzeba się w ogóle znać. Tylko wykadrować, nacisnąć i spust migawki i mamy świetne zdjęcie.

@Up

Tak, 3.5k EURO za obiektyw, świetnie, czasami profesjonaliści tyle nie mają...

To co to był za obiektyw? Telephoto 27-810? LOL. Albo noctilux f/0.95, ale on nie kosztuje 15 tyś złoty tylko 20 tyś.

RAsfepN.png
Opublikowano

Lustrzanka ma tryb automatyczny więc nie trzeba się w ogóle znać. Tylko wykadrować, nacisnąć i spust migawki i mamy świetne zdjęcie.

@Up

Tak, 3.5k EURO za obiektyw, świetnie, czasami profesjonaliści tyle nie mają...

Oj czytaj ze zrozumieniem . Biegalem na auto i wiecznie jakies problemy byly.

Chyba polscy profesjonalisci . Bo to moj kumpel ze szkoly ktory zajmuje sie fotografia jako jego hobby. Ma nawet swoja strone .

Oraz nie napisalem ze za obiektyw tylko "z" a to juz roznica.

Poucz sie troche wiecej i wtedy podskocz ze swoimi ripostami ktore tniesz dzieciom na tym forum. Myslisz ze jestes madry bo kazdy temat przegooglujesz i popisujesz sie sztuczna przewaznie wiedza na tym forum.

@Down dalej nie czytasz dokladnie , moze cos ci wytlumacze tyle zaplacil za caly sprzet wlacznie z lampa oraz aparatem jak juz napisalem .

wakow9.png
Opublikowano

Oj czytaj ze zrozumieniem . Biegalem na auto i wiecznie jakies problemy byly.

Chyba polscy profesjonalisci . Bo to moj kumpel ze szkoly ktory zajmuje sie fotografia jako jego hobby. Ma nawet swoja strone .

Ja nawet jak robię na auto lustrzanką analogową to nigdy problemów nie było, najwidoczniej miałeś coś zdjebane.

To powiedz jaki to był obiektyw, ciekawy jestem.

RAsfepN.png
Opublikowano

Chodzi mi o sam aparat . [ 3500 ]

Na aparat oczywiscie i tak i tak wydam wiecej.

a moze jakis Nikon ?

Nikon d7000. Akurat 3490 zł za samo body więc się zmieścisz w cenie.

Powiedz czego oczekujesz od aparatu?

RAsfepN.png
Opublikowano

Nex ma taki sam sensor jak w lustrzankach amatorskich wiec powinien robic takie same zdjecia.

RAsfepN.png
Opublikowano

ja polecam nex 3 ;) sam jestem użytkownikiem i przy dobrym ustawieniu zdjęcia zaje*iste ;) naprawde i cena w miare ;p

Combat 18.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...