Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Łącze 100mb/s na server

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Mam pytanie jak bym chciał bym kupić serwer , chodzi nie o wypożyczenie , tylko kupuje np. na allegro i mam go wo domu tylko chodzi mi z kąd wziasc internet 100mb/s bo sie nie oplaca wypożyczać serwer jak ja na allegro kupie za 300zl swój

Dzięki :D

Opublikowano (edytowane)

nie opłaca się kupować kompa pod serwer ponieważ zasilacz nie wytrzyma działania 24/7 [ponieważ firmy hostingujące mają lepsze zasilacze... masz zasilacz firmy np.first który jest tylko pod kompa domowego... za słaby na hosting]

a łącze 100mb/s musisz dogadać się z firmą tam gdzę masz Internet np.neostrada , netia... [netia do dupy]

ale za takie łącze będziesz musiał też sporo płacić około 150-200zł miesięcznie dokładasz 100zł i masz dobrego dedyka na 1000 osób [jeżeli chodzi o mt2]w ovh

więc nie opłaca się pod jeden komputer/serwer...

np.

minusy

-jak prąd wyłączą -serwer nie będzie miał zasilania...

- komp pochodzi z tydzień i się zjebie zasilacz itp...

i wiele wiele więcej ;]

Edytowane przez Galaxy1

Kliknij

"Lubie To" Będę wdzięczny ;>

Opublikowano

Ale nie komputer. Kupie serwer po na normalnym kompie nie da sie tak dobrego procka jak tam 8x 2.66 a zasilacz co za problem kupić a jak chce mieć serwer długo to nie opłaca mi sie wynajmować jak raz kupie i będę miał na chacie

Opublikowano (edytowane)

Ale nie komputer. Kupie serwer po na normalnym kompie nie da sie tak dobrego procka jak tam 8x 2.66 a zasilacz co za problem kupić a jak chce mieć serwer długo to nie opłaca mi sie wynajmować jak raz kupie i będę miał na chacie

napewno go długo mieć nie będziesz ;]

Pozdrawiam ;]]

@edit

musisz jeszcze dobre chłodzenie wykupić na procesora ;]

tego się nie opłaca mówie ci ;] ale twój wybór...

Edytowane przez Galaxy1

Kliknij

"Lubie To" Będę wdzięczny ;>

Opublikowano (edytowane)

napewno go długo mieć nie będziesz ;]

Pozdrawiam ;]]

@edit

musisz jeszcze dobre chłodzenie wykupić na procesora ;]

tego się nie opłaca mówie ci ;] ale twój wybór...

Jestem dumnym posiadaczem

HP Proliant ML530 G2 Server Qual Xeon 2.8GHz / 16GB RAM

Za którego zapłaciłem na polskie 700-800 złoty(na własność)

Do tego Internet Virgin Media broadband XXL+ 100Mbp\s

i wyszedł mi świetny Serwer dedykowany Za którego płacę 100zł miesięczenie (25Funtów)

@@Edit jeżeli jesteś chętny mogę sprzedać ci maszynę o podobnych parametrach Transakcja Paypal -allegro+ wysyłka z Anglii

Edytowane przez IceShiva

64562221938.png

Opublikowano

Napisałeś ze płacisz 100 zl za serwer jak masz u siebie a ta cale 100 zl to na internet płacisz ? A i jak byś mógł to napisz do mnie na PW na MPC lub GG : 10564950 lub skype : damianmarcola bo mam kilka pytań z góry dzięki .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...