Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netia - Opinia

musicshaggy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym opowiedzieć moją historię dotyczącą usługowdawcy neti.

Dobrze więc to było ok. 3 miesiące temu kiedy umowa z TP mi się skończyła (1Mb z telefonem za 150zł!!!). Netia zadzwoniła, pierwsze warunki umowy to 8mb internet i telefon za bodajże 130zł. Ok odmowa. Podpisuję umowe na inne warunki 20mb/s i telefon za 50zł ok. Git git. Dostaje modem podłączam, sprawdzam przepustowość łącza i tu pierwszy zonk: 8mb/s - Myślę wtf?!?. Dobra jebać to wbijam na CoD'a i tu drugi zonk: najmniejszy ping to 100!! (Prawdopodobnie transfer został przełączony z fast na inter...). Dobra przymknąłem na to oko. Mija pierwszy miesięć użytkowania. Przychodzi rachunek 150zł !!! Wtf myślę? Okazało się że ja mam w ręku inną umowę i oni inną. Składam reklamację. Odmowa kurwa! jak to ? ja tu mam umowę w ręku i mam na to w ... Czekam na odpowiedź odwołania. Jeszcze dodam że ich routery to jedno wielkie gówno. Resetuje się co 12 godz -.-

Podsumowanie:

Nie bierzcie od nich internetu! Jeszcze im się umowy pomylą i co będzie?

Jedyny + to chyba tylko że łącza są DOŚĆ stabilne w porównianiu do tp.

Pozdrawiam i nie polecam

aqcu39P.png
Opublikowano

Napisałem w chuj długą i wyczerpującą wypowiedź po czym nie spojrzałem na zegarek a MPC było off i chuj sie skasowało wszystko .

Powiem tyle : mnie też okradają .

DOWÓD :

netia.png

19,20 Sierpnia 30 testów .. prędkość po prostu skacze -.-

NIE BIERZ Z NETII BO TO JEBANE ZŁODZIEJE .

Nie pozdrawiam bo się wkurwiłem .

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

No to mnie zniecheciliscie :D

I taki offtop żeby nie robić tematu - nie Netia? Więc co? Z czego brać neta, 10Mb minimum, tanio najlepiej, w Netii z telefonem jest więc nieźle, gdyby router z wi-fi był też bym się nie pogniewał ;)

Opublikowano

Ja się może wypowiem bo mam neta z netii 2mb's. Otóż na początku wakacji dostałem routera na początku wszystko ładnie działało ,lecz po tygodniu zaczął mi się rozłączać w grach multiplayer.Powiem jedno nie bierzcie internetu z netii bo to wielkie gówno chińskie.Takie moje zdanie.

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

Ja mam z orange to o samo co TP i ogólnie jestem zadowolony prędkość jest nawet wyższa niż w umowie :D zawsze jest net jednym mankamentem tego operatora jest to ża daje hujowe modemy bo ja już na chacie 4 mam xD ale teraz jakiś lepszy mi dali bo popszednie 3 nyły takie same a ten jest simensa może jakiś lepszy :)

Jak by co to w orange można brać nawet się lepiej opłaca niż w TP bo jak się mam telefon w orange to dodatkowo na jaki chcesz numer co miesiące będzie przelewane 20 zł :D czyli jak ja płace 49 zł za neta to tak naprawdę płace 29zł B)

w umowie mam 1mb czyli 1024 kb czyli powinna się wyświetlać prędkość około 100 podczas pobierania a ja mam od 130 w porywach do 150 nawet 170 :D :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

A ja mam 4 lata neta 1,3mb/s z netii i narazie 0 problemów :D

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Kurwa. To, że zapłacicie za 20mb nie oznacza, że tyle będziecie mieć cały czas. Nikt wam tego nie zagwarantuje i nie ważne czy z netii, tp itd.

Ja miałem 20mb z netii i było dobrze.

RAsfepN.png
Opublikowano

Ja mam netie od miesiąca i jest zajebiscie, mam 20 mb/s za 50 zł i nie mam żadnych problemów. Internet kabel - światłowody. W innych tematach pisałem. Ze stima ciągnie mi nawet po 12mb/s, z torrentów po 5-10, z pewnego fajnego serwisu nawet po 8. Nie narzekam, jest zajebiście. A rankiem jest szybciej niż zwykle :P Wszystko zależy od pory dnia ^^ Polecam netie, naprawdę warto :P

1442887411.png

Opublikowano

Przecież prędkość zależy od "kabla", nigdzie nie jest napisane, że będziecie mieli 20mbs, tylko, że prędkość jest do 20mbs, czyli równie dobrze może być 5Mb i może być 18Mb. Na przyszłość polecam czytać wszystko dokładnie. A jeżeli router/modem jest do dupy, to kupuje się inny, jakiejś dobrej firmy. Ja w przyszłym roku biorę Netie, nowe kable u nas położyli i prędkość do 14Mb.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@Up: Niestety chcę cię poinformować że Panowie z Neti świadczyli sprawdzając przepustowość "że na Pańskim łączu będzie założony internet 20mb/s".

BTW: Są to kable światłowodowe.

aqcu39P.png
Opublikowano

Mam netie już jakiś czas i mogę co nieco o niej powiedzieć.

Są takie dni, że modem się włącza i wyłącza co chwilkę, po kilka godzin, możliwe, że to przez modem - nie wiem.

Zazwyczaj w ciagu gry wyłączy się z 2-3 razy.

U mnie prędkość neta jest praktycznie ciągle taka sama, czyli od 19,do 21 mb.

1443248930.png

Wieczorem CI dam średnią za całego dnia.

EDIT:

I pobiera 2,6mb/s a wysyła niestety do 130kb/s

EDIT:

15 testów, niestety jeden z zacięciem przeglądarki :

etgi.png

Jak widać skacze powyżej 21 mb, więc nie jest źle.

Ping 11-26 na teście, 30-60 w grach z ludźmi z usa

52287137559562145640.png

Opublikowano

Mam netie już jakiś czas i mogę co nieco o niej powiedzieć.

Są takie dni, że modem się włącza i wyłącza co chwilkę, po kilka godzin, możliwe, że to przez modem - nie wiem.

Zazwyczaj w ciagu gry wyłączy się z 2-3 razy.

To u ciebie jest problem.

RAsfepN.png
Opublikowano

Kurwa pomyślcie na umowie mam nie Do 6 Mb/s tylko jasno i wyraźnie 6 . I jeżeli kurwa na"moich kablach " potrafi być net nawet 7 czy 8 i więcej to kurwa dlaczego jest 6 Mb/s a potem nagle ( najczęściej w nocy ) 1 Mb/s .

Sieć zabezpieczona hasłem w stylu Xh234712hsadhj12 więc nie ma możliwości , żeby ktoś mi "kradł neta" .

Netia ssie .

Taka moja opinia po ponad 2 latach korzystania z ich usług .

PS. Moi znajomi również mają takie problemy ..

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

Umowa z netia skonczyla mi sie 2 lata temu, nie mialem problemow, pingi na netii 1mb mialem mniejsze niz teraz na dialogu 3mb.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Myślałem o netii, ale zostałem w TP. Mam 6mb/s za 59 zł. Pewny internet, zawsze działa. Nie ma spadków prędkości, jest zajebisty. Polecam TP/Orange

Opublikowano

To ja zamiast 25 mb/s mam max 10 mb/s ;d

@edit

Właśnie sprawdzałem, już jest dobrze. Po prostu po podłączeniu oni mają czas by się to ustabilizowało.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

powiem wam tak ;d jaki drut taki internet . ;d ale z netią nie jest pewnie ;/ niestety . ja osobiście polecam tp ;d

Combat 18.

Opublikowano

Ja mam netię od 4 lat bodajże i zero problemów. (No może z kurierami tylko) Aktualnie mam 2 Mb/s dlaczego? Linie telefoniczne z roku 1930/1940. I więcej nie pójdzie ;/

Ale ogólnie z czystym sercem mogę polecić netię.

@up raz na pół roku max przez 1 h internetu nie miałem...

.

Opublikowano

Po tym jak macie "maksymalną" prędkość łącza routery netii po prostu są zapchane, oni po prostu bronią się przed nowym Unijskim prawem, wymagającym od dostawcy bodajże 90% transferu wspomnianego w umowie non-stop :rolleyes:

Opublikowano

Ja mam aktualnie TP od dobrych kilku lat i ostatnio zawiodłem się na nich, była usterka, neta nie było przez tydzień a mają 3 dni na naprawę bez poniesienia kosztów, po tygodniu mój ojciec zadzwonił do nich że chce mniejszy rachunek za tą usterkę a pani która rozmawiała z nim że to jest nierealne bo coś tam, a tak to net chodzi bez zarzutu. Polecam :D. Netii nie polecam, kolega miał i dużo usterek.

1358809676-U384748.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...