Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Easymetin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jest już to mój drugi temat w tej sprawie, ale jest to niestety konieczne. Otóż nie działa mi EasyMetin2, a mianowicie podczas otwierania klienta następuje zlagowanie gry i nic się nie da zrobić. Problem nie występuje w grze bez bota. Dla zmotywowania Was do pomocy, organizuję nagrody:

• 500kk na s7

lub

• 50kk na s25

Proszę o pilną pomoc. Przymierzam się do kupienia premium na EM2

Każdy kolejny PLUS motywuje do dalszej pracy

Opublikowano (edytowane)

możesz opisać dokładnie co ci nie działa?

Krok po kroku:

• Włączam Em2
  • Loguję się
  • Klikam "Start gry"
  • Uruchamia się metin
  • Po jakiś 3 sekundach od uruchomienia, po prostu zawiesza się na stałe

Edytowane przez Jakub00s

Opublikowano (edytowane)

zainstaluję to co napisaliście i za 10 minut dam znać.

Edit: Niestety dzisiaj się nie dowiemy, zabrakło mi dosłownie minutki...

Edytowane przez Jakub00s

Opublikowano

Zaktualizuj metina, zainstaluj net framework 3.5 i 4, jave, biblioteki c++ i od nowa pobierz em2. Wylacz tez av, firewall etc.

Metin zaktualizowany, Framework 4 mam, jave mam, wyłączony Firewall, antywirusy.

Zainstalowałem Visual C++ 2008 i 2010, ale niestety czy to pomogło dowiemy się jutro.

Małe pytanko: Czytałem, że Framework 3,5 jest pod x32, a ja mam Windows 7 x64. Czy da się i czy muszę to pobierać?

Opublikowano

windows 7 ma już razem z systemem frameworka 3,5 więc zassyać nie musisz tego natomiast jest możliwość że coś kombinowałeś z systemem i przypadkiem mogłeś usunąć biblioteki frameworka. po takiej zabawie zostaje tylko postawienie systemu na czysto. jeśli masz oryginalny, z kluczem system to myślę że aktualizacje od microsofta naprawią problem.

Opublikowano

Ja mam podobnie tylko mi się zawiesza na jakieś 5 sekund. Zainstaluj czystego metina. Wyłącz wszystkie procesy, może się nie będzie ciął.

Daj + nic ci się nie stanie

Opublikowano

Miałem ten sam problem. Zakładałem setki tematów i nic. Instalowałem to co ci mówią i nic.Skoro masz windows 7 to sprawdz czy jako admin odpalasz.Ja jak sie dowiem jak postawić system od nowa to chyba tak zrobie.Lecz sie boje efektu końcowego.@up To co napisałes bylo bez sensu.Przecież wiadomo że mu to nic nie da.Czysty spam.Bład da sie naprawić lecz za 1 sposobem.Napisz na pw :).

Opublikowano
Zaktualizuj metina, zainstaluj net framework 3.5 i 4, jave, biblioteki c++ i od nowa pobierz em2. Wylacz tez av, firewall etc.

Jeszcze niech zainstaluje sobie Call of Duty-nie potrzebne tak jak polowa tych rzeczy.

Masz Home premium x64? 7? Nie instaluj .net framework/ów bo i tak Ci to nic nie da. Czy wyświetla Ci się lista serwerów i potem jest zwiecha? Bo to jest ważne.

UP.

Instalacja win7 jest tak banalna,łatwiejsza od instalacji pirackiej gry.

Opublikowano

@up On ma ten sam problem co ja.Czyli 5 sekundowa zawiecha. I wylaczenie sie metin2.Oczywiscie pojawia sie panel serwerow.

Opublikowano

Jutro wynajdę stary patch,lecz na 100% nie mam pewności iż będzie działało.

A próbowałeś zrobić wersję Clone i odpalić swojego clienta na innym PC?

Opublikowano

@up Powiem tak próbowałem wszystkiego.Więc zgrałem easy i metin2 na penda.U mnie na kompie nie dzialal, u taty na laptopie nie dzialal, u wujka z tego samego pendriva wszystko smiga.Do wujka pojechałem jakies 70 km więc myślałem że to wina routera czy internetu,Jutro powiem co sie dzieje na 4 kompie na którym nie zawitał nigdy metin2 ani tym bardziej jaka kolwiek gra.

Opublikowano

@up bezsens nikt nie zrozumiał co chciałes przekazać. No pomóżcie.@emilo16 podeślij nam tego patchera.Na forum jest user który sie tym zajmuje lecz kontakt z nim jest trudny.Nie mówie o Andrzeju.

Opublikowano

Spróbuj usunąć programy do zmiany IP mi właśnie przez te programy zawiesza się metin2 przy wyboru serwa na em2

Opublikowano (edytowane)

Małe wyjaśnienie błędu:

Po uruchomieniu metina przez Easymetin2 po trzech sekundach następuje totalna zawiecha metina (program przestaje odpowiadać), a nie tak jak powiedział wyżej, że wyłącza się metin.

Wina internetu odpada. Sąsiadowi normalnie działa, mamy ten sam internet.

@PerryPb Ciekawy pomysł. Po namyśle, faktycznie mam program do zmiany adresu IP (chociaż go nie używam), ale usunę i zobaczymy o 17, jaki to da efekt.

@emilo16 Tak się składa, że próbowałem w obie strony i okazuje się, że to u mnie nie działa.

Jeśli nic nie pomoże, zainstaluję od nowa windowsa 7 i powinno działać. Jeśli to nie zadziała, mam też oryginalnego XP, w ostateczności nim się posłużę.

Wszystkim za pomoc dziękuję i dalej zachęcam do myślenia.

Edytowane przez Jakub00s