Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam o to taki problem, że po jakichś 2h grania wyłącza mi się komputer i jak włączam na nowo to pisze "tryb oszczędny" i dopiero po kilku resetach zaczyna łapać... Czym to może być spowodowane? Zauważyłem również, że jak komputer stoi to resetuje się od razu jak zacznę grać po jakichś 15min, a jak go położe to po dłuższym czasie (2-3h)...

Parametry kompa:

Zasilacz LOGIC 500W

Pamięć 4Gb DDR 3

Procesor Intel Core 2 Duo E6

Karta Graficzna ASUS GT430

Płyta główna G41MT-S2 (Gigabyte)

Dodam, że części wymieniałem w lutym, proszę powiedzcie co może być nie tak, bo w tym sklepie to tak kasę rżną, a gówno robią... Dwóch kolegów też miało problem z kompami, w tym samym sklepie kupowaliśmy...

Opublikowano

Kup se nowy zasilacz i pozmieniaj ramuy na inne sloty.

Dlaczego mam od razu kupować nowy zasilacz ;/? Na 100% wina zasilacza? A ramów nie mogę zmienić bo mam tylko dwa slotry i mam 2x 2gb

Może przegrzewa się?

Raczej się nie przegrzewa temperatura raczej w normie

Opublikowano

To wyciagnij jedna kość.Poza tym zasilacz i tak i tak albo Ci spali kompa albo będzie psocił, więc jest do wymiany bo jest chujowy.

No własnie na innym forum mi też napisali, że zasilacz do bani... ;/ A jaki proponujecie kupić do tego sprzętu? Tak maksymalnie to spędzam po 11h przy kompie a tak to z 7-8h, ale i tak teraz wakacje w roku szkolnym będę mniej siedział, ale komp i tak będzie włączony długi czas ^^ Bo boty puszczam

Opublikowano

xfx 550W kładzie chiefteci kosztuje 250zł ale sie opłaca i to bardzo

A nie lepiej jakiś 650W? Znasz się na zasilaczach? Jak kupie ten to będzie git? Czy lepiej 650W jakiś?