Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecacie coś? Musi mieć grafe dydykowaną i dość dobrą.. Chodzi mi o gry cs metin itp. Licze na linki z allegro. Chcę go również dorwać w sklepie jak neonet media markt avanas ! Żeby były z dolnegośląska.

Opublikowano

1700 zł mówisz? Będzie ciężko...... Mało jest dobrych laptopów za tak niską cenę. Powodzenia w szukaniu :)xD

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Znalazłem coś takiego http://allegro.pl/tytan-toshiba-c660-p6200-4g-500g-hd5470-win7-650zl-i1760690244.html?source=oo

słowa mojego ziomka

Reklamowe podpuchy i drobne oszustwa w tej aukcji:

System operacyjny: Oryginalny Windows® 7 Home Premium (w wersji 64-bitowej; preinstalowany z funkcją odzyskiwania dysku twardego firmy Toshiba)

Oszustwo: łaski nie robią więc to nie jest żaden gratis - OEM w cenie hurtowej na podstawie umów z MS kosztuje ich grosze, nie 350zł. Komputery bez systemu operacyjnego znacznie trudniej sprzedać, bo kupują je tylko ci co wiedzą co i jak dalej z takim 'golasem' zrobić, np. ja.

O Office 2010 Starter już mówiłem - jest darmowy, ale zaśmiecają go reklamy ssane z internetu (połączenie zapewne wymagane).

Dysk twardy (pojemność): 500 GB Certyfikat : S.M.A.R.T. - Jaki certyfikat?? S.M.A.R.T. to nie jest nazwa firmy czy organizacji rozdającej jakieś bzdurne certyfikaty, tylko system ochrony przed nagłymi uszkodzeniami dysków - system S.M.A.R.T. mają absolutnie wszystkie HDD już od jakichś 10 lat, a większość nawet dawniej. S.M.A.R.T. to tylko skrót od: Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology - zatem oszustwo...

Dysk twardy (interfejs): NAJNOWSZY INTERFEJS S-ATA - pomijając szczegóły tecniczne pomiędzy wersjami tego "najnowszego" interfejsu, to faktycznie nowszego jeszcze nie ma, ale ten ma już ponad 5 lat i obecnie jest po prostu 'standardowy', bo wyparł z rynku "urządzeń nowych" interfejs IDE/ATA. Podpucha...

Dysk twardy (prędkość): 5400 obr/min - prędkości 7200 rpm w laptopach się nie stosuje, więc jest to normalna prędkość.

00:02:51

O AVG IS za 100 zł nie widzę ani słowa z wyjątkiem tej reklamy o 650zł oszczędności, z czego większość jest fikcją.

Bon mogą sobie wsadzić w d... bo jest gwarancja na całość, a za 2 lata ten sprzęt będzie stary i sam go sprzedasz za połowę.

Mam wrażenie że wszystkie te bonusy są wliczone w tę cenę, bo podobny sprzętowo laptop (też z Win7 H.P. 64-bit, tylko bez WIELKICH LITER w treści aukcji, że system jest gratisem o zawrotnej wartości, bo to oczywista nieprawda) już mi pokazywałeś i był ze 200-300zł tańszy (ten procesor to też żadna rewelacja - to dwurdzeniowy następca dawnych Celeronów (tych z podstawką s775, a nawet s478) w świecie Intelów Core i3/i5/i7, już go sobie kiedyś analizowałem).

Nie wszystko złoto co się świeci...

AVG Internet Security zapewne dodaje sama Toshiba, więc też nie jest to gratis, a podana wartość jest wartością poprawną, ale dla nabywcy pojedynczej licencji, a nie hurtowego zakupu dziesiątek lub setek tysięcy kluczy OEM i wersji softu do preinstalacji na fabrycznie nowych komputerach.

Opublikowano

Nie opłaca się.

1 może i tani ale na tym procku to na nowych grach dużo nie pociągniesz.

2 ta matryce to se mozna w du*e wsadzić...

Co ja wam zrobiłem że 35%? Zdejmiecie chociaż 5%

DAJ O TO CO JEST TU ------------->