Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oceń moją książkę!  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci si? moja ksi??ka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Przygody w krainie Terraria

Rozdział I

Pewnego dnia, żył sobie człowiek imieniem Cox, który był najsilniejszy na całej planecie. Jego mięśnie każdy obserwował z daleka, ponieważ wiedziano, że bliższe podejście może skończyć się brutalnie.

Wieczorem postanowił postraszyć ludzie w klubiem nocnym Tropic, ale jednak nie było tam normalnie. Nie było nikogo. Popatrzył się w lustro, zlękł się. Znajdowała się tam opustoszała kraina. Nagle usłyszał jakieś dźwięki, podszedł bliżej.

- Co to do chole** jest!? - krzyknął zlęknięty Cox

- Straszyłeś ludzi, którzy mają już dość ciągłej bojaźni, dlatego teraz, przejdziesz do świata, który cię całkowicie zmieni! Hahahaha! - wyskakująca z lustra istota odparła

Istota wyszła z lustra, złapała za rękę Coxa, który był wobec niej bezsilny. Opętał go niewład w całym ciele. Istota go podniosła i wskoczyła razem z nim do lustra. Cox błyskawicznie odzyskał władzę w nogach. Jednak, gdy otwarł oczy, nie było to co widział w lustrze. Była to piękna kraina, w której nie było nikogo, kogo można było straszyć. Cały czas myślał jak sobie poradzi jeśli nie będzie miał kogo straszyć. Jednak on popatrzył na siebie i zauważył, że jest bez umięśnienia. Przeraził się. Zauważył człowieka! Podszedł i zaczął rozmawiać.

- Kim jesteś? - rzekł

- Jestem gospodarzem tej krainy, nazywam się Guide. - odpowiedział nieznajomy

- Czemu ja tutaj w ogóle jestem, zawsze byłem w świecie, w którym byłem umięśnionym pakerem! Czy możesz mi jakoś pomóc? - powiedział ze smutkiem

- Nie mogę ci pomóc. Ściągneli cię tu moi słudzy, widocznie byłeś złym typem! - krzyknął z pogardą

- Tak byłem zły, ale obiecuję, że się poprawię! Jak ja mam wrócić do domu? - spytał

- Dostaniesz od nas specjalny przedmiot, który cię tam przeteleportuje. Jednak będziesz musiał tu spędzić 3 lata wykonując syzyfowe prace! Będziesz miał nadzorcę, który będzie twoim klonem z twojego świata. - rzekł

- Jak się nazywa ta kraina? Czy mam już zacząć pracować? - zapytał

- Nazywa się ona Terraria. Tak zaprowadzę, cię na miejsce pracy i dam przyrządy.

I poszedł z nim do wielkiej jaskini i wręczył trzy przedmioty: krótki miedziany miecz, miedziany kilof oraz miedzianą siekierę. I kazał zacząć mu kopać, a on natychmiastowo zaczął wykonywać swoją pracę.

Jeśli podoba Ci się książka, możesz mnie obdarować plusem ;P

Edytowane przez Thriad

za duża sygna RMCF

Opublikowano

Nie potrafisz pisac:

"I poszedł z nim do wielkiej jaskini i wręczył trzy przedmioty: krótki miedziany miecz, miedziany kilof oraz miedzianą siekierę. I kazał zacząć mu kopać, a on natychmiastowo zaczął wykonywać swoją pracę."

Pewnie nie zrozumiesz ale to jest jakieś monstrum gramatyczne a nie zdanie...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Extra książka.. Ale mógł byś zrobić kolejną wersję. Tzn. Kolejny rozdział, bo miło się czyta. ; = )

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...