Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dual Viev jeden kompa dwa monitory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@sry powinno być jeden komp dwa monitory xD

Mam taką sprawę chciałem z ciekawości podłączyć dwa monitory do jednego kompa podłączyłem wszystko cacy baa ale na drugim ekranie nic nie ma więc szukam w ustawieniach ale nic nie mogę znaleźć. Chodzi mi o to aby na na każdym z monitorów było wyświetlane co innego np. na jednym mozzika a na drugim jakaś gra no wiecie o co chodzi :) i teraz jak mam u aktywnić ten drugi monitor pewnie jakieś dodatkowe sterowniki ba ale jakie i to jest właśnie moje pytanie

to jest mój kompa w razie czego

Windows 7 32bit

AMD Athlon II x3 3.20 3G ram

grafika: ATI Radeon HD 5700 Series 2G ram

Z góry thz za pomoc

PS; mam taki program catalyst control center ale tam niczego nie mogę znaleźć <_<

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

żadnych dodatkowych sterowników nie potrzeba, windows potrafi obsłużyć do 9 monitorów na raz

na pewno masz w CCC i na pewno masz w ustawieniach związanych z rozdzielczością ekranu windows, wystarczy tylko załączyć drugi monitor bo domyślnie może być wyłączony , a potem to już tylko ustawiać jak pasuje rozdzielczości dla monitorów i sposoby wyświetlania obrazu na nich

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ha xD tylko jak ja podłączam drugi to wg go nie widzi xD xD ale już znalazłem problem muszę ten drugi monitor podłączyć pod wejście D V I ( wcześniej podłączałem pod takie zwykłe do monitora ale poczytałem trochę na necie i już wiem że muszę pod DVI , teraz szuka przejściówki ) tylko ja mam takie jakieś dziwne nawet sam facet w sklepie mi to powiedział bo fotke mu pokazałem i że będzie ciężko znaleść takie bo ja mam bez takich malutkich bolcy :( no ale jeszcze jutro w miasto i może znajdę :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

jeśli masz karte jedną w kompie z wyjściem VGA i DVI zawsze będzie działać JEDNO wyjście a nawet jeśli obydwa to zawse z tym samym obrazem , by działała obsługa dwóch monitorów muszą być minimum dwie karty graficzne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png