Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zna ktoś jakiś temat o Vladku, gdzie wypisane są porady jak przeciw niemu grać? Widziałem w poradnikach o innych postaciach, ale o Vladku nie

Opublikowano

Vladka cisniesz do 9 jak chcesz, harrasuj go ile wlezie

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Tak, ale do 9 jest o tyle łatwiej, że nie ma spamowalnego Q

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

ogarnięty vlad nie da się scharasować... Puści Q i odejdzie, odczeka te 10 sekund i wróci znowu Cię poczęstować

11.jpg

Opublikowano

Annie napewno nei jest kontra.

Malzahar tez nie.

Katarina tez nie.

Brand tez nie.

Ogarniety morde moze byc kontra na vlada, poniewaz nie mozna jego harrasowac z Q co jest jedna z zalet mordy.

Kassadin jak najbardziej.

Anivia chyba tez, logicznie myslac.

Opublikowano (edytowane)

Annie napewno nei jest kontra.

Malzahar tez nie.

Katarina tez nie.

Brand tez nie.

Ogarniety morde moze byc kontra na vlada, poniewaz nie mozna jego harrasowac z Q co jest jedna z zalet mordy.

Kassadin jak najbardziej.

Anivia chyba tez, logicznie myslac.

Anivia nie.

Jest papierem, więc łatwy harras z Q, użyjesz stuna to on plama, jak ma cd na plame to stoi z tyłu. I cię próbuje sharasować, gdy wbije 6lv już po tobie.

Więc anivia vladkowi nic nie zrobi.

Edytowane przez Farex
Opublikowano

Żartujesz ? Vlad chce do Ciebie podejść stun + E i nie ma 1/3 hp

35205.jpg

33071.png

Opublikowano (edytowane)

Wali Q i sobie regeneruje :)

//Edit:

Nasz Surki ma nadal 9 lvl? Czy konto zmieniłeś? :>

Edytowane przez Shibitos
Opublikowano

Żartujesz ? Vlad chce do Ciebie podejść stun + E i nie ma 1/3 hp

No i właśnie vlad podchodzi, ty stuna a on plama, potem Q i R, ewentualnie ignite i tulisz tureta albo dedasz.

Opublikowano

Dobrą kontrą na vłada jest morde i wg mnie jeszcze brand.

Harras z w i e potem odczekasz aż użyje plamke q i ulti ignite na dobitke i papa.

KzcCxk2.png?1

By Myioshi

Opublikowano

@Farex

Jeżeli on ma ult to ty też, a jak pewnie zauważyłeś combo anivi boli jak cholera

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

@Farex

Jeżeli on ma ult to ty też, a jak pewnie zauważyłeś combo anivi boli jak cholera

No dobra, tylko że ona ci ulti i ścianę za tobą a ty się wyfleshujesz :)

Opublikowano

@up

Tylko, że jej ulti i ścianka mają małe cooldowny, a flasha nie będziesz używał co każde combo ;) . A jeśli taki vlad rzuci ulti to w końcu anivia od czegoś ma pasywkę ^^.

@topic

Vlad to lane-dominator po 9lvlu, ale jest kiepski w walce przeciwko kilku osobom, i ma słabe early. Po prostu nie daj mu żyć na początku, to pod koniec nie będzie taki dobry. A po 9 lvlu poproś o jakiegoś ganka (spróbuj go przedtem zmusić do użycia plamy, bez escape mechanizmu nie powinien wam uciec).

Opublikowano (edytowane)

Kontra nr 1: Ignite.png

Kontra nr 2: item_37.jpg

Kontra nr 3: Ktoś mówił, że Brand nie jest kontrą na Vlada. Patrząc na zasięg jego filara co Vlad podejdzie, żeby się wyleczyć, to dostanie na twarz filarem. To samo z Orianną. Jeśli mówimy o midzie i o early oczywiście.

Edytowane przez Mariek
Opublikowano

Podsumowując Anivia, Brand, Mordekaiser, a każdą postacią nie daj mu grać? Cały czas harras? I jeszcze prosiłbym o taktykę na Malzahara, wczoraj grałem Akali przeciwko Malzowi na midzie, jakoś się trzymałem, ale nie dawał mi zejść z linii na ganka, bo już on by był pod wieżą, jego E przechodzi z minionów na miniony (tu się nie dałem), a jak tylko walne R do niego to on W+R.

@offtopic

Czemu prawie wszystkie moje tematy to dyskusje i kłótnie między graczami? ^.-