Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra więc tak hamachi czy no-hamachi?

Jeżeli no-hamachi to odblokuj porty w routerze chyba ze go nie masz...

Aha pamiętaj że jeżeli nie masz rautera to nie postawisz no-hamachi aha no i jezeli no-hamachi to nie podawaj mu ip: 192.168.1.102 lub jakos tak bo to tylko u ciebie pojdzie musisz znac swoje zewnetrzne ip.

Jeżeli hamachi, to zgaduję że masz windows 7 wyłącz zaporę sprawdź anty-wira z tego co mi wiadomo winda 7 ma jakiś tam anty-wir standardowy poszukaj :)

Shock700_14675_9.png

mca.png

Masz jakiś problem z minecraft? Pisz na PW!

Mój nick w grze: MrKuska131

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano (edytowane)

@fifi.kuska powienienes dostac ostrzeżenie! Nie czytasz nic co napisał(nie ma routera, a zapore wyłączał) a poza tym wprowadzasz w błąd!!! Bez routera jeszcze prosciej jest zrobić no-hamachi a ty piszesz ze się NIE DA! NIE PISZ JAK SIE WOGÓLE NIE ZNASZ!!! NAWET NIE WIESZ CO TO ROUTER(i jak to się pisze tez nei wiesz....)

A co do autora tematu:

1. jakie ip mu podajesz??

2. Wpisz w google: "jakie jest moje ip" i spróbuj je wpisać u siebie (to ip dajesz koledze???)

3. Jaki system operacyjny?

Edytowane przez Rutr
Opublikowano (edytowane)

@fifi.kuska powienienes dostac ostrzeżenie! Nie czytasz nic co napisał(nie ma routera, a zapore wyłączał) a poza tym wprowadzasz w błąd!!! Bez routera jeszcze prosciej jest zrobić no-hamachi a ty piszesz ze się NIE DA! NIE PISZ JAK SIE WOGÓLE NIE ZNASZ!!! NAWET NIE WIESZ CO TO ROUTER(i jak to się pisze tez nei wiesz....)

A co do autora tematu:

2. Wpisz w google: "jakie jest moje ip" i spróbuj je wpisać u siebie (to ip dajesz koledze???)

Słuchaj!

Nr 1. Po co pytasz jaki system na 100% jakaś winda ale to już twoja sprawa.

Nr 2. Masz rację pomyliłem się i napisałem o serwerze classic ponieważ w jego przypadku trzeba odblokowywać porty...

Nr 3. Co się tak rzucasz ? każdemu zdarza się pomyłka...

Nr 4. Miałem poczucie że wyłączył zaporę ale powtórzyłem na pewności, a po za tym jak miałby windows 7 to samo wyłączenie zapory może nie wystarczyć...

EDIT: Dałeś mi minus haha, zwisa mnie czy mam plusa czy minusa zbieram plusy ale i tak mnie to nie obchodzi... Weź ogarnij się i nie rób offtopu tylko mu pomóż jak taki mądry.

Edytowane przez fifi.kuska

Shock700_14675_9.png

mca.png

Masz jakiś problem z minecraft? Pisz na PW!

Mój nick w grze: MrKuska131

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

nr 1 Windy są różne! pytam czy to xp czy 7! Interfejsy się różnią oraz struktura opcji!

nr 2 Jakie porty? Umiesz CZYTAC? pisał ze nie ma routera to nie musi "odblokowywać portów"(przekierowywać, odblokowywuje sie w zaporze)

nr 3 bo wprowadzasz w błąd i nie czytasz! tylko nabijasz bezmyślnie posty...

nr 4 zapora działa podobnie w XP i w 7!

A co do autora tematu:

Opublikowano

Drogi autorze tematu, sama treść błędu nic nam nie mówi! Jeśli chcesz uzyskać efektywniejszą pomoc, napisz -

1.Jaki masz system operacyjny

2.Jaką masz wersje plików serwerowych, oraz czy jest to bukkit, hey0 czy oryginalne pliki minecraftowskie

3.Podaj swoją konfigurację "server.properties"

4.Zaktualizuj hamachi, sprawdź czy oboje jesteście w tej samej sieci.

5.Wyłącz antywirusa

6.Wpisz swoje IP z hamachi do linijki server-ip=, a następnie podaj go koledze.

7.Przekaż IP serwera innemu koledze - może to nie u Ciebie leży problem a u kolegi numer 1

Opublikowano

Up i up@

kłócie się na pw a nie zaśmiecajcie forum

@kacper022

Skonfigurowałes server_properties?

Łączycie sie przez hamachi ? (bo nie zrozumiałem czy to serw hamachi czy no hamachi)

Lub twój komputer zblokował porty

motoryy.jpg

Pomogłem Daj Plusaa

Opublikowano

w server.properties w ip powinno sie zostawić puste!!! w tedy bedzie nasłuchiwał na wszystkich ip jakie ma jego komputer!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...