Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Mam pytanie. Czym może być spowodowane to że tak słabo działają mi gry.

Mój komputer

To jest ukryta treść, proszę

Na tym kompie grając przykładowo w gre burnout paradise na najniższych detalach mam 30 fps. To jest czymś spowodowane czy taki badziew kupiłem ?

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Opublikowano

laptop nigdy nie bd lepszy od zwykłego kompa....

Wejdzie ci GTA...Metin2, WOW, LOL, Cs itp

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Kobier w dobre gry nie pograsz :( bo to laptop mój brat ma laptopa zarąbistego i gothic 3 mu się tnie a laptop zajebisty ...

Opublikowano

Daj do jakiegoś specjalisty, prawdopodobnie masz źle ustawiony bios, co powoduje nie wykorzystanie pełnej mocy ( czasem wykorzystuje np. 20% mocy a PC`et bardzo dostaje po tyłku od tego złego ustawienia [ wyższa temperatura, większe użycie procesora, wykorzystyywanie 1 rzdzenia zamiast wszystkich 4 rdzeni w procesorze 4-rdzeniowym ] )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Laptop do grania 0_o ? ... brawo kupna... laptop nigdy nie był dobry do gier więc się nie dziw...

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Laptop do grania 0_o ? ... brawo kupna... laptop nigdy nie był dobry do gier więc się nie dziw...

To jest ukryta treść, proszę

Nawet laptop może być do grania.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Od kiedy laptopy sa do gier?

Odkad istnieja.

Zalezy jaki laptop.

wakow9.png
Opublikowano

Kobier w dobre gry nie pograsz :( bo to laptop mój brat ma laptopa zarąbistego i gothic 3 mu się tnie a laptop zajebisty ...

Jak by był taki zajebisty to by się nie ciął.

RAsfepN.png
Opublikowano

Grafika Radka 6370 GZ HAHAHAHAHAHAHA

To jest grafika Low-End koniec kropka.

1750zł przejebałeś :)

Testy 3D Marka sa z 06 po 4k pkt a podstawa to juz Mark11 ja mam ok 6k pkt

Ktoś tam mowil ladne parametry. Ja za 3-3,5k dorwe ci gtx460M + i7

Opublikowano

Up. To pierw mi daj takie pieniądze... Lapka kupiłem właśnie do metina itp ale potem pomyślałem, że pogram w jakieś lepsze gry. Niektórzy się spinają jak nie wiem co o byle gówno. Ludzie. Troche luzu. Dzięki za normalne wypowiedzi. Piona

@Edit: UP. Z tego co widzę po twoich postach do każdego mówisz "zmien kompa", "co to ma być" itp. Sam zapewne masz kompa od rodziców więc tak nie szpanuj. Ja musiałem zapierda*ać na tego laptopa 1.5 miesiąca i założeniem nie było kupienie komputera do gier a do internetu, filmów (czasem metek). Eh. No znowu się rozpisałem i zrobiłem tak jak UP... hejter. No nic.

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

pomagam.jpg?1

Opublikowano

Kobier.

Za 1500-1600 zł urwiesz starszego kompa ale jeszcze sa na topie

Procesor: AMD Phenom II X2 555 BOX (3.2GHz, Dual Core, 7MB[1+6], 80W, AM3) Black Edition

Płyta główna: MSI 870-C45, AMD 770, DDR3, SATA2, RAID, GBLAN, ATX, AM3

Pamięci: DDR3 4GB 1600MHz Corsair Vengeance XMP Blue CL9

Dysk twardy: Seagate Barracuda 7200.12 500GB, SATA-III, 16MB cache

Nagrywarka:LG GH-24NS70 DVD±R 24x, DVD+RW 8x, CD-RW 32x, DVD+R DL 12x, DVD-RAM 12x, OEM, SATA, Black

Karta graficzna: Radeon HD5770 Asus 1024MB GDDR5, HDMI, DVI, D-Sub PCI-E (went. CuCore)

Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure Black (bez zasilacza)

Zasilacz do obudowy ATX 600W Corsair CMPSU-600CXV2EU (Fan 140mm)

Ceny na podstawie konfiguratora sklepu gral.pl

Ostateczna cena 1650 zł. GF'ów nie było w cenie.

Laptop do gier dobry jest kiedy ma sie 4k+ zł na niego :) Albo jeszcze lepiej 7k na AlienWara.

Kompa kupiłem, bo miałem farta i w zrapce wygrałem(40tys), więc mi tu nie mów, że rodzicie mi kupili :)

BTW. Żalisz się czy chwalisz?

Opublikowano

To "chwalisz się czy żalisz" było naprawdę inteligentne i dojrzałe. Pytanie to mógłbym zadać też tobie kiedy pisałeś o zdrapce. Ale myślę że to głupota bo i tak uzyskam idiotyczną odpowiedź. Chodzi o to, że dla mnie PC jest nie wygodny w używaniu i wole lapki. Gry w sumie to chodzą bez zacinania (bc2, burnout, gta 4) a większość ich na średnich detalach. Tylko irytuje mnie trochę 15-20 fps na każdej rodziałce i na każdej jakości i właśnie po to piszę. Sam zrobiłeś to zestawienie czy wziąłeś z neta?

pomagam.jpg?1

Opublikowano

Jak chcesz grać na laptopie, to kup sobie takiego za 12 tyś. Może dorówna stacjonarnemu za 2.

RAsfepN.png
Opublikowano

jeżeli chodzi o taniego i dobrego laptopa to polece pavilion dv7

http://allegro.pl/hp-pavilion-dv7-1160-rm-72-1-8ghz-17-1-3gb-500gb-i1770308793.html

lol

gta san

gta 4

wszystko na nim leci :)

albo wiesz co zrób? Idź do budowlanego i kup skręconą miedzianą rurkę od kaloryfera długość ok metr(posłuży jak radiator) i paste termoprzewodzącą, wywal stary radiator i wstaw własny

rurkę możesz zaspawać i wlać tam ciekły azot