Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czeeeeeść. ; >

Mam okazję kupić sobie samochód, oczywiście prawko mam. ;]

Nie chcę jeździć Octavią ojca, bo to jest bez sensu... Raz mogę,a drugi nie, bo gdzieś jechać musi. Tak się składa, że mogę wydąć 30tyś na auto.

Diesel/LPG. Bardziej interesuje mnie samochód na gaz niż "ropę". Nie musi to być nówka, no ale za stara też być nie może.

Nie mam pojęcia w czym wybierać... Myślałem nad Golfem IV TDI, ale nie jestem pewny do końca...

Doradźcie. ;>

61250135649803357867.png

Mam wyjebaną sygne!

Opublikowano

@up.

Nie wkurwiaj mnie nawet. *.-

Dobrze wiesz, że laskę mam i to nie zwykłą, ale drewnianą. ;d

61250135649803357867.png

Mam wyjebaną sygne!

Opublikowano

Tak, tak. Pytaj się na forum dla dzieciaków gdzie średnia wieku to 13 lat o to jakie auto masz sobie kupić.

fmoto - dodaj tylko www i pl i masz odpowiednie forum do takich pytań.

Dziękuje.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Tak, tak. Pytaj się na forum dla dzieciaków gdzie średnia wieku to 13 lat o to jakie auto masz sobie kupić.

Odezwał się kokodżambooo.

Głównym aspektem jest koszt utrzymania, wyposażenie i wersja silnikowa.

Ja polecam Skoda Fabia 1.9 TDI.

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

Odezwał się kokodżambooo.

Głównym aspektem jest koszt utrzymania, wyposażenie i wersja silnikowa.

Ja polecam Skoda Fabia 1.9 TDI.

Tak mistrzu?

1. Koszt utrzymania

2. wyposażenie

3. wersja silnikowa

Czyli dla ciebie nieważne jest przebieg, eksploatacja, stan układu napędowego, układu hamulcowego etc. , stan lakieru (czy nie był bity), stan nadwozia tylko koszt utrzymania a drugie to wyposażenie.

To kup sobie rozbite BMW - koszty utrzymania - prawie nie ma, wyposażenie - świetne: GPS, radyjko, klima, elektryka etc.

Skończ z takimi tekstami. Czyż to co napisałem nie jest prawdą? Gdybyś miał problemy zdrowotne to poszedłbyś się radzić do 1 klasy gimnazjum czy do lekarza?

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Masz 30k i chcesz sobie kupić golfa iv ?? Jak już coś to V, w przedziale do 30 tys. znajdziesz sobie w dobrym stanie.

Jak nie chce ci sie szukać to łapaj

http://allegro.pl/vw-golf-v-1-9-tdi-105-km-serwis-w-aso-do-konca-i1724684781.html

http://allegro.pl/vw-golf-v-1-9-sprowadzony-oplacony-i1753675324.html

http://allegro.pl/vw-golf-v-2-0tdi-2005-czarny-klima-szyberdach-i1754239453.html

Opublikowano

Golf IV / V będzie rozsądnym rozwiązaniem. Jedne z najoszczędniejszych silników diesla 110km.

Ewentualnie jak lubisz poszaleć to jakieś BMW 330d ( 3.0 diesel, również mają bardzo dobrą opinię ) chipujesz i masz ponad 250km.

EMPTY :C

Opublikowano (edytowane)

@up

Taaa. Żebyś wiedział! Chciałem się pochwalić jak to żakłin powiedział przed 13latkami kasą.

A co do tematu, to jak na razie zainteresował mnie Golf V 1.9 TDI ten za 29tyś.

http://allegro.pl/vw-golf-v-1-9-tdi-105-km-serwis-w-aso-do-konca-i1724684781.html

Kwestia utrzymania, mam garaż, tzn nie ja ale ojciec, z którego już nie korzysta, bo za daleko mu chodzić. ;x

I tak jak pisaliście, czy mam kasę na paliwo etc. Dlatego chcę gaz. Benzynę raz na jakiś czas zatankuję do pełna, a tak to tylko gaz. Bynajmniej u mnie w Octavi tak jest, gdy silnik zagrzeje się do 35 stopni to automatycznie przełącza się na gaz. Diesel też może być, ale ceny nadal wysokie, ale w ostateczności czemu nie.;]

Edytowane przez NoAcid

61250135649803357867.png

Mam wyjebaną sygne!

Opublikowano

Tak mistrzu?

1. Koszt utrzymania

2. wyposażenie

3. wersja silnikowa

Czyli dla ciebie nieważne jest przebieg, eksploatacja, stan układu napędowego, układu hamulcowego etc. , stan lakieru (czy nie był bity), stan nadwozia tylko koszt utrzymania a drugie to wyposażenie.

To kup sobie rozbite BMW - koszty utrzymania - prawie nie ma, wyposażenie - świetne: GPS, radyjko, klima, elektryka etc.

Skończ z takimi tekstami. Czyż to co napisałem nie jest prawdą? Gdybyś miał problemy zdrowotne to poszedłbyś się radzić do 1 klasy gimnazjum czy do lekarza?

Aha...

A czy przypadkiem ten Twój stan lakieru i nadwozia to nie jest koszt utrzymana? xD xD xD

BEKA!

feavo.jpg

Sygna by bohomas.

Fak Jea! 50% ostrzeżeń ^^

Opublikowano

@NoAcid

BMW 3 e46 2.0d jest bardzo dobre, ale do tego małego diesla nie pasuje automat. Chociaż jak chcesz.

Ja polecałbym Ci właśnie BMW 3 e46 z silnikiem diesla(wersja Coupe jest bardzo fajna), albo coś z 1.9TDI(czyli samochody należące do koncernu Volkswagen'a). A gazu w samochodach za taką cenę już się nie opłaca wg. mnie kupować, silniki są o wiele bardziej zaawansowane od tych ze starszych samochodów i gaz nie jest dobrym pomysłem.

@Joaquin

Akurat na tym forum jest parę osób, które dość dobrze znają się na samochodach(np. Ja i M@niek), więc nie pierdol głupot.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@iRokushou

Twoja rada mi pomogła, zatem szukam samochodu z silnikiem diesla. Pomyślę nad tymi autkami up. ;)

61250135649803357867.png

Mam wyjebaną sygne!

Opublikowano

Gazu według mnie nie opłaca się kupować. Z małym silnikiem diesla jak jeździsz oszczędnie to na spokojnie można zejść do 6 litrów oleju napędowego na 100km w trybie mieszanym, a i te 1.9TDI to silniki praktycznie nie do zarżnięcia, a części do nich są bardzo tanie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak