Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie. Niedawno zacząłem programowanie w C++, zajmuję się jak na razie samym pisaniem cheatów do WarRocka. I tu zaczynają się moje pytania:

1. Czy da się zrobić coś takiego jak automatyczny update? Jeśli tak, to jak to zrobić?

2. A jeśli nie da się tego co wyżej (lub jeżeli jest to zbyt czasochłonne) to czy jest możliwość, aby przed uruchomieniem nieaktualnej wersji programu wyświetlał się komunikat o nowszej wersji? (Taka informacja podawana by była na jakieś stronie www) Albo żeby wyświetlała się chociaż strona z najnowszą wersją programu.

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam. :)

Edytowane przez Ax333l
Opublikowano

bardzo PoC do pytania wygląda tak:

To jest ukryta treść, proszę

A co do odpowiedzi do pytania pierwszego - kwestia napisania czegoś mądrzejszego w tamtej funkcji i najlepiej w oddzielnym programie, np.rozwiązanie zastosowane w S4 League - aplikację można odpalać tylko przez launcher, który sprawdza czy najnowsza wersja jest dostępna + jednocześnie aktualizując, o ile jest...ale to tylko kwestia pomysłowości

Opublikowano

@Up

No i czemu piszesz w C?

@Topic

1. Da się. Musisz nauczyć się programować.

2. Da się. Musisz nauczyć się programować.

RAsfepN.png
Opublikowano (edytowane)

@Up

No i czemu piszesz w C?

@Topic

1. Da się. Musisz nauczyć się programować.

2. Da się. Musisz nauczyć się programować.

No dobra, z przyjemnością napisałem odpowiednik w C++, dla czytelności dodałem parę wcięć, żeby każdy to zrozumiał:

To jest ukryta treść, proszę

wersja "czysta":http://wklej.to/j2Naa

ps.to działa

Edytowane przez Teesik
  • Dodaj nową pozycję...