Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybko schudnąć - czy to dobry sposób .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema.;p

Postanowiłem schudnąć :P , jestem men ważę 95 kg , 180 wzrostu .

Rodzicie kupili sobie dla poprawienia zdrowia rowerek do ćwiczeń ( wiecie ten domowy ) więc postanowiłem to wykorzystać ..

Śniadanie : 2 kromki chleba z pomidorem , Obiad : salaterka zupy , jak nie am zupy to trochę zmieników mięsko , Kolacja : 2 kromki chleba z pomidorem ,

Ćwiczenia , rano 10 min , po obiedzie 30 min , czasami 10 min po/przed kolacją 10 min , ZERO słodyczy , żadnych cipsów itp. Napój to tylko woda gazowana , czasami loda zjem , jeden lód :P na 2-3 dni .

I czy mi to pomoże szybko schudnąć ??:P

Edytowane przez KungFuWoda
tevezby.png

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

Ja nie z pomorza...

Idz do dietetyka, on Ci ustawi dietę w jaki sposób masz się odżywiać. Tutaj nie dostaniesz profesjonalnej odpowiedzi. Ewenutalnie idz na forum sfd.pl, oni zajmują się budową ciała.

Opublikowano

najlepszy sposob to.: fajka, feta, cola na 100% schudniesz bardzo szybko. Polecam a i zero jedzenis tylko to co napisalem :P

Opublikowano

Zamiast tego jebanego chleba weź sobie 5 dodatkowych pomidorów i będzie lepiej, po 1 bardziej się najesz, po 2 będzie to miało mniej kalorii i będzie zdrowsze.

RAsfepN.png
Opublikowano

JA się zastosowałem do tych rad + dodatkowo mój plan ćwiczeń. Mam 3 dni ćwiczeń i 4 regeneracji.

1. Pompki ( robiłem klasyczne z obciążeniem., ale przerzuciłem się chwilowo na wąskie)+ abs 2( dopiero zacząłem abs- wcześniej robiłem brzuszki)

2. HIIT ( mam za domem stromą górę więc biegnę sprintem na niej :) )

3. Podciąganie szerokim nachwytem+ abs 2

4. regeneracja.

5. Pompki+ abs 2

6. HIIT

7. Podciąganie + abs 2

8. regeneracja.

Do tego piję szklankę zielonej herbaty dziennie. Ograniczyłem słodkie, słone i tłuste, nie piję alkoholu. Jak mam smak na słodkie to zjem raz w tygodniu. Jak jednak zjem tego batonika, czekoladę lub pączka to sobie jeżdżę na rowerku stacjonarnym 15- 20 min.

Chudnę dobrze bo 1kg na tydzień.

ZMierz sobie % bf, najlepiej swój stan otłuszczenie sprawdzać przez %bf i lustro :) - 6 tygodni temu miałem 19% bf i nadwagę teraz mam 17%, pojawiły teraz mi się także 2 kostki na brzuchu. Z batoników, chpisów i innych pierdół przerzuciłem się na owoce. Na noc jem twaróg( białko długo przyswajalne - większe dbanie o mięśnie). Dzięki temu sposobowi bmi mi spadło też z 25.5 na 23.3. NA początku tamtego miesiąca ważyłem 84 teraz 77,5.

Nie wolno też chudnąć za szybko - pojawia się wtedy efekt jo-jo ( czyli przestaniesz ćwiczyć i zaczniesz jeść jak jadłeś to szybko obrośniesz tłuszczem i będziesz go miał więcej niż teraz masz).

Edit: ta twoja waga na twój wzrost to otyłość wg. bmi. ZMierz sobie na tej stronie %bf i napsiz tu :P. Bierzerz skórę w palce proste ( kciuk i wskazujący), później mierzysz fałdomierzem lub cyrklem z ołówkiem albo suwmiarką. Wpisujesz w odpowiednie kratki milimetry tej fałdki( ja używam metody Jackson/Pollock 3 Caliper Method - więc mierzę tylko klatkę, brzuch i udo). Zmieniasz pounds na kilogramy, inches na centimeters, podajesz swój wiek o raz wpisujesz w weight swoją wagę( najlepiej zmierz po porannej kupie tak jak cię Bóg stworzył czyli nago lub w samych gaciach) i klikasz calculate. W Your results pojawią ci się wartości:

Body Fat %: ile masz % tłuszczu w ciele

Lbs/Kgs of Body Fat: Ile masz kilo tłuszczu w sobie

Lean Body Weight: Twoja waga bez tłuszczu ( sucha masa)

Body Fat Percentage Categories: Tutaj masz podane %bf na budowę ciała.

Essential Fat - taki okropnie chudy( wyglądasz jak wychudzony)

Athleets: tutaj pojawia ci się cały 6-pak

Fitnes- pojawia się zarys 6- paka

Acceptable - otłuszczony ale jeszze jako tako wyglądający

Obese - obrzydliwie otłuszczony.

Parę postów niżej jest skrócona wersja ( bardziej czytelna).

Opublikowano (edytowane)

ref , up tego wgl nie rozumiem :P

a co do jedzenia , to 0 słodyczy a jeść będę jadł tylko w małych ilosciach

Zamiast tego jebanego chleba weź sobie 5 dodatkowych pomidorów i będzie lepiej, po 1 bardziej się najesz, po 2 będzie to miało mniej kalorii i będzie zdrowsze.

Osama dobre :) pierw bym to wyrzygał niż zjadł , nienawidzę pomidorów , ale wolę je niż ogórki :)

a i lepiej pić gazowaną wodę czy nie?

Edytowane przez KungFuWoda
tevezby.png

Opublikowano

Ja tam gruby jestem ( tak mnie zwią ale masa no nie wiem ) [75 kg ] i cały czas kanapeczki.

Na tym też schudniesz , dłużej zajmie ale kiedyś schudniesz ( normalne , nie wyjeban w kosmos ).

Idz do dietetyka ;D

Opublikowano

Spędzaj aktywnie czas na dworze a nie przed kompem . Jak jeszcze rosniesz to ci łatwo to pójdzie

zakaz handlu

Opublikowano

Jako, że tamten post był nieczytelny to go skrócę.

1. Przeczytaj te porady:

2. Plan ćwiczeń który mi pomógł:

Cyfry rzymskie oznaczają dni( mój plan treningowy ma 8 dni - 6 dni ćwiczeń i 2 regeneracji).

I Pompki ( robiłem klasyczne z obciążeniem., ale przerzuciłem się chwilowo na wąskie)+ abs 2( dopiero zacząłem abs- wcześniej robiłem brzuszki)

II HIIT ( mam za domem stromą górę więc biegnę sprintem na niej)

III Podciąganie szerokim nachwytem+ abs 2

IV regeneracja.

V Pompki+ abs 2

VI HIIT

VII Podciąganie + abs 2

VIII regeneracja.

3. Pij zieloną herbatę - szklankę na dzień, ogranicz słodkie i słone do 1 dzień na tydzień. Organizm potrzebuje jeść tłuszcz aby nie spalić mięśni - ale lepiej jeść tłuszcz zdrowy ( np. oliwa z oliwek wraz z sałatą). Najlepiej zamiast batoników, czekolad i lodów jedz owoce. Najlepiej też nie pij alkoholu.

4. Nie wolno chudnąć za szybko- pojawia się efekt jo-jo. Tzn. obrośniesz tłuszczem bardziej niż byłeś.

5. Najlepiej sprawdzać swój poziom otłuszczenia poprzez procenty bf i lustro( bmi nie jest dobre - bo możesz mieć bardzo mało tłuszczy a dużo mięśni i ci się pokaże, że masz nadwagę):

a ) %bf mierzysz dzięki tej stronie:

Bierzerz skórę w palce proste ( kciuk i wskazujący), później mierzysz powstałą fałdkę fałdomierzem lub cyrklem z ołówkiem albo suwmiarką. Wpisujesz w odpowiednie kratki milimetry które ci wyszły( ja używam metody Jackson/Pollock 3 Caliper Method - więc mierzę tylko klatkę [chest], brzuch[abdominal] i udo[thigh]). Zmieniasz pounds na kilogramy, inches na centimeters, podajesz swój wiek o raz wpisujesz w weight swoją wagę( najlepiej się zważyć po porannej kupie tak jak cię Bóg stworzył czyli nago lub w samych gaciach) i klikasz calculate.

W Your results pojawią ci się wyniki:

Body Fat %: ile masz % tłuszczu w ciele

Lbs/Kgs of Body Fat: Ile masz kilo tłuszczu w sobie

Lean Body Weight: Twoja waga bez tłuszczu ( sucha masa)

Body Fat Percentage Categories: Tutaj masz podane %bf na budowę ciała.

Essential Fat - jak masz tyle % to jesteś niemal wychudzony

Athletes: przy tylu % tłuszczy pojawia ci się cały 6-pak

Fitness- przy tylu % tłuszczy pojawia się zarys 6- paka

Acceptable - przy tylu% jesteś otłuszczony ale jeszcze jako tako wyglądający( masz też nadwagę)

Obese - przy tylu % jesteś obrzydliwie otłuszczony. ( jesteś otyły)

b ) swoje otłuszczenie możesz też zmierzyć poprzez zobaczenie się w gaciach w lustrze( skaczesz i patrzysz czy fałdy ci się ruszają), wraz z efektami fałdki ci się mniej poruszają i ci tak nie obwisają.

Dzięki tym poradom i temu planu treningowemu pojawiły mi się 2 kostki na brzuchu, zwężyły mi się ręce, nogi, klatka, brzuch i dupa, także na twarzy pojawiły się dołeczki. Lewy cycek przestał obwisać. Mój %bf zmniejszył się z 19 na na 17. BMI mi spadło z 25,5 na 23,3. W 6 tygodni spadło mi 6,5 kg tłuszczu( 1kg na 1 tydzień jest optymalnym spalaniem bez efektu jo-jo)

Opublikowano

Ja wiem jak! Potrzebny Ci młotek, spawarka, nóż kuchenny, plastelina, klej i siekiera.

Odcinasz siekierą wszystkie kończyny porozcinaj mięśnie nożem ulep nogę z plasteliny taką z 2 cm. i przyczep sobie do dupy klejem zaspawaj spawarką.

Powtarzaj to z wszystkimi konczynami.

Schudniesz gdzieś o 30 Kg :)

1316854236-U173186.png

By Siema Heniu

Pomogłem? jebnij lajka!