Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] PS3 kupno

Salih

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc mam zamiar kupić sobie PS3 Slim 320 GB.

I teraz tak się zastanawiam czy to 320 GB mi starczy?

Bo raczej będę posiadał dużo gier.

PS. Czy jak się zainstaluje grę to ona później chodzi bez płyty czy jak?

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Gry na dysku instaluja sie tylko, jezeli kupujesz je z PSS. Gry, ktore kupisz na plytach instaluja dane z zapisu na HDD. Dodatkowo sa tam zapisywane wszelkie sciagniete pathy do gier. Jednoczesnid, to co napisalem rowna sie z tym, ze gry kupione na plytach musza miec plyte w napedzie, aby dzialaly, natomkast gry kupione w PSS odpalasz z dysku, bez zadnych plyt (bo przeciez ich nie masz. ;),)

Pisane z tela, moga byc bledy.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

Taaa, jak masz gry pudełkowe to dysk jest tylko do zapisów, osiągnięć czyli nie zajmie ci to nawet 100mb ;P, a jezeli będziesz kupował gry z PSS ( ściągał za kase z reala) to będziesz je musiał zainstaloowac i one ci miejsce bd zajmować ale bez obaw ja sciagnalem 70 demówek po okolo 1-2 GB ( mam 160GB) i zostalo mi jeszcze 60GB, a i gier pudelkowych nie instalujejsz , wkladasz plyte i grasz!!!

RMCF

Opublikowano

Taaa, jak masz gry pudełkowe to dysk jest tylko do zapisów, osiągnięć czyli nie zajmie ci to nawet 100mb ;P

Dane GTA IV zajmuja prawie 4 gb. Szczerze mowiac mozesz kupic wersje ps3 z mniejszym dyskiem. Po co masz placic wiecej jak bedziesz mial taka sama konsole?

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

Jakoś mam Gran Turismo 5 i miałem zapytanie czy zainstalować paręnaście GB, więc o czym Wy tu mówicie? :P Wszystko zależy od danej gry oraz tego czy będziesz z konsoli robił przechowywaczkę zdjęć itd. :P

Opublikowano

Jakoś mam Gran Turismo 5 i miałem zapytanie czy zainstalować paręnaście GB, więc o czym Wy tu mówicie? :P Wszystko zależy od danej gry oraz tego czy będziesz z konsoli robił przechowywaczkę zdjęć itd. :P

Gówno się znasz to się nie wypowiadaj.

Gran Turismo 5 ma opcje zapisania na dysku danych, żeby się szybciej ładowały mapy itd (5 sekund różnicy x.x).

Dysk w konsoli ps3 jest jak dla mnie mało potrzebny. Jedynie do zapisywania gier z PS Store i save'ów z gry.

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png

Opublikowano

Dzięki wielkie leci wam plusik.. W sumie i tak kupie 320 GB ..

Ja tam raczej zdjęć nie będę przechowywał.. Konsolka będzie mi potrzebna do grania w szczególności przez neta..

Aha a te gry s PS store one są za free??

%5BW%5Die%5BV%5Du.png
Opublikowano

Tylko wersje demo. Inne kupujesz i placisz karta kredytowa/debetowa.

8wjJf.jpg

by vPaN

Opublikowano

Polecam ci 320GB, ponieważ gdy zainstalujemy nowsze gry zajmują po 15GB (np.GT5) a również trzeba mieć miejsca na DLC do różnorodnych gier.

nie po instalacji gier nadal trzeba odpalać gry z płyty.

żeby zakupić Gry/DLC z Playstation Network trzeba powiązać swoją kartę kredytową z kontem i dopiero możesz kupować gry/DLC/minis

random.jpg

Opublikowano

Gry z Playstation Store się instaluje.

Gry z płyty się nie instaluje (Jedynie to po to, żeby szybciej się wczytywała, ale i tak trzeba wkładać płytę).

Możesz kupić mniejszy dysk, a później go po prostu wymienić na 1,5TB np...

anonymoussignature.png

Chętnie przyjmę pojedynek graficzny ;)

Jeżeli pomogłem, możesz dać plusa bluee.png