Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niske ELO

access

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż ostatnio grałem parę rankedów. Oczywiście większość musiałem przegrać (leaver w druzynie...) I przez to, upadłem na niskie ELO (1k...:<) Macie jakieś porady, aby z tego wyjść?

p.s. Sry za literówkę w nazwie :))

Opublikowano

1k to nie tak strasznie,pod koniec sierpnia bedzie koniec sezonu 1, i resetuja rankingi,a co za tym idzie ELO

dazasygna.png

by sWitch.(nie znajdziesz go tu ;>)

Opublikowano

Pickujesz postać którą jesteś w przeważyć szalę zwycięstwa na waszą stronę(jeśli jesteś w stanie) solo top/mid/jungla . Graj duo z kimś, jako jungler i solo top. Staraj się wpływać na swój team - ostatecznie sam gry nie wygrasz. Jeśli ktoś sobie nie radzi - nie bluzgaj go, flame przegrywa gry. Lepiej daj mu jakieś dobre porady - jeśli przegrywa lane, niech przytuli się do turreta i czeka na twoją pomoc. Jeśli wygrasz swojego lane to resztę gry możesz wygrać w łatwy sposób - schodzisz z lane i gankujesz. Przeciwnik może się zniechęcić do gry przez swój wynik i gra zakończy się surrenderem w 30< min.

Najlepsze postacie do tego:

Jungla:

Shaco - nigdzie nie sprawdza się tak jak w ELO hell. Zaczynasz od potrójnego spawnu (golemy, red, wrighty) i w 3 min gankujesz.

Udyr - łatwe ganki, szybka i bezpieczna jungla.

Nunu - jeśli zcontrujesz junglę przeciwnika - gra jest już praktycznie wygrana.

Amumu - dobrze użyte ulti to wygrany tf.

GP - nie wiem, nie grałem ale ludzie piszą

Xin - dość łatwa jungla i ganki.

Solo top:

Udyr - strasznie ciężko go skontrować.

Irelia - mocne late, na solo radzi sobie bardzo dobrze.

Yoric - na solo niszczy prawie każdego.

Morde - sporo ludzi nie wie jak go kontrować.

Mid:

Annie - na 6 niszczy każdego, mocna i tania postać.

Malza - tak samo

Vlad - mocne late, nigdy nie musi się cofać.

Brand - mocny nuke.

Nigdy nie byłem w ELO hell, nie jest to tekst pisany z mojego doświadczenia, jedynie z informacji od innych.

Opublikowano

napiszę jeszcze raz :

O co chodzi z tym resetem ELO? Na czym to będzie polegalo?

I czy Akali to dobra postać na rankedy? Osobiscie uwazam, ze jest to jedna z najlepszych postaci. Posiadam wszystkie runy pod nią.

Opublikowano

reset elo prowadzi wszystkich do 1.2k ELO,moze zagrasz z kims slawnym?

dazasygna.png

Opublikowano

@up nie koniecznie offtankami,polecam grac lane dominatorami jak:annie,leblanc.

dazasygna.png

Opublikowano

Riot już o tym napisał - reset ELO będzie soft nie hard czyli od obecnego ELO będzie odejmowana jakaś liczba punktów, a tym którzy są poniżej 1200 będzie ileś dodane

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano
Sezon League of Legends zakończy się pod koniec sierpnia

Więc na koniec sierpnia/początek września będzie reset

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Pickujesz postać którą jesteś w przeważyć szalę zwycięstwa na waszą stronę(jeśli jesteś w stanie) solo top/mid/jungla . Graj duo z kimś, jako jungler i solo top. Staraj się wpływać na swój team - ostatecznie sam gry nie wygrasz. Jeśli ktoś sobie nie radzi - nie bluzgaj go, flame przegrywa gry. Lepiej daj mu jakieś dobre porady - jeśli przegrywa lane, niech przytuli się do turreta i czeka na twoją pomoc. Jeśli wygrasz swojego lane to resztę gry możesz wygrać w łatwy sposób - schodzisz z lane i gankujesz. Przeciwnik może się zniechęcić do gry przez swój wynik i gra zakończy się surrenderem w 30< min.

Najlepsze postacie do tego:

Jungla:

Shaco - nigdzie nie sprawdza się tak jak w ELO hell. Zaczynasz od potrójnego spawnu (golemy, red, wrighty) i w 3 min gankujesz.

Udyr - łatwe ganki, szybka i bezpieczna jungla.

Nunu - jeśli zcontrujesz junglę przeciwnika - gra jest już praktycznie wygrana.

Amumu - dobrze użyte ulti to wygrany tf.

GP - nie wiem, nie grałem ale ludzie piszą

Xin - dość łatwa jungla i ganki.

Solo top:

Udyr - strasznie ciężko go skontrować.

Irelia - mocne late, na solo radzi sobie bardzo dobrze.

Yoric - na solo niszczy prawie każdego.

Morde - sporo ludzi nie wie jak go kontrować.

Mid:

Annie - na 6 niszczy każdego, mocna i tania postać.

Malza - tak samo

Vlad - mocne late, nigdy nie musi się cofać.

Brand - mocny nuke.

Nigdy nie byłem w ELO hell, nie jest to tekst pisany z mojego doświadczenia, jedynie z informacji od innych.

Sam masz 1300~ elo, ale nie byles w elo hell? Rozsmieszasz mnie elo hell jest <1500 imo.

Opublikowano

Sam masz 1300~ elo, ale nie byles w elo hell? Rozsmieszasz mnie elo hell jest <1500 imo.

Ty nigdy nawet nie pochwaliłeś się swoim elo.

ELO hell zaczyna się od 1200<, poniżej 1500 jest low elo.

No cóż, nie wiem czemu służyć ma twoja wypowiedź, bo jeśli według ciebie jestem w elo hell to znam się na temacie.

Opublikowano

reset elo prowadzi wszystkich do 1.2k ELO,moze zagrasz z kims slawnym?

to będzie soft reset, nie wbije każdego na 1,2k elo. potwierdzona informacja, pocztaj ficjalne forum.

@topic: najlepiej ogarnij jakąś "op" postać, która sama carruje gry ale ylko taką, która chodzi na solo top/mid. nafeeduj się, wycarruj i patrz jak elo rośnie.

skuteczny i sprawdzony sposób, grając na koncie kolegi rumblem w 2 dni 1189-1521. można? można.

bearsjw.jpg

Sygnatura wykonana przez Mephisto1994. Dziękuję.

35868u.gif29476.png

Jebutnij

delete.png. :)

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie... Akali da rade wycarrować grę? Świetnie radzi sobie solo top/mid a spellvamp dzieki pasywowi zapewnia dluzsze stanie na lini.

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanie... Akali da rade wycarrować grę? Świetnie radzi sobie solo top/mid a spellvamp dzieki pasywowi zapewnia dluzsze stanie na lini.

Powiem krótko, ja uważam ze jest w stanie.

Opublikowano

Ja mam farta ale i tak przegrywam...

Prawie zawsze idę mid Karthusem Moje staty to około o 3,4,5 więcej killów niż śmierci i full asyst (nie liczę killów z ulti bo to zazwyczaj free-kill'e)

Pecha mam gdyż:

Yoric, nas obrażał, nafeedował wrogów i pisał ,że to dlatego bo on nie umie grać yorickiem... (kolejne "dziecko")

Inne przypadki:

Xin Zhao AFK

3 gości z teamu AFK bo "Nie chcemy grać z Polakiem" ... Oczywiście chodziło o mnie albo o randoma (który też z Polski)...

Jeżeli chcesz grać Rankedy solo na poziomie idź na west....

Osobiście dobry sposób to zgadać się z friendami na skype i jedziecie wrogów jak chcecie oczywiście bez random'ów w twoim teamie

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

Ty nigdy nawet nie pochwaliłeś się swoim elo.

ELO hell zaczyna się od 1200<, poniżej 1500 jest low elo.

No cóż, nie wiem czemu służyć ma twoja wypowiedź, bo jeśli według ciebie jestem w elo hell to znam się na temacie.

Mowisz, ze nigdy w elo hell nie byles a sam siedzisz w 1300... Elo wam pokaze w 2012 roku, bo we wrzesniu reset to w 4 miesiace wbije 2k i ci galy wypadna.

Opublikowano

Będziesz miał historie ELO z 1 sezonu to będziesz mógł się pochwalić

35205.jpg

33071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...