Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Buff

Gony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Buffer to postać, szaman SMOK który służy nam do ułatwienia gry.

Co to Jest Buff?

Buffy sa to skile które dają szamanki, dające nam tak jakby bonusy, np. Krytyk, Zmniejszenie zadawanych obrażeń, zwinność, zwiększenie ataku...

Bardzo pomocne w expieniu szybciej zabijamy mooby(potwory) no i zużywamy mniej potek.

Wiadomo że solo mamy więcej expa niż w pt, a z buffkiem idzie łatwo i szybciej wbijamy LVL'e

By mieć własnego buffera potrzebujemy drugiego konta.

Logujemy się na drugie konto, tworzymy nowa postać szaman/szamanka, oczywiście w tym samym królestwie, główną postacią expimy naszego szamana do 5 lvl'u i idziemy do instruktorów mocy, wybieramy Szamana Smok.

Buffer dla Wojownika Body

- Dajemy Po 1 skilu do Pomocy Smoka, Błogosławieństwa i Odbicia

- Następnie Expimy Buffera dodając mu po każdym lvl'u skile do Błogosławieństwa aż do 17 (jeśli nie wejdzie na M idziemy do staruszki i resetujemy)

- Jeśli mamy już Błogosławieństwo na M, Expimy dalej szamana, aż na M wejdzie nam Pomoc Smoka, No i mamy Gotowego Buffera, te skile wystarczą.

Buffer Dla Wojownika Mentala

- Wszystko tak jak u Bodego tylko najpierw na M robimy Pomoc Smoka a następnie Błogosławieństwo.

Zgrane Gildie często robią dodatkowo Szamana Leczącego i zabierają go na wyprawy na Ripera by leczył członków gildii w starciu z Bossem

1315137143-U173186.png

"Ludzie mówią, że jestem pijakiem, chodnikowym równym chłopakiem..."

"Ale ja mam w sobie mordercę, wojownika, chcę zjeść Twoje serce..."

Opublikowano

wiesz więcej wiem niż jest w tym poradniku nie ma napisane gdzie można mieć int co daje zręka i czemu jest lepsza niż siła . popraw do bo jak narazie do kosza ;)

Combat 18.

Opublikowano (edytowane)

Słabiutko!!! nic nie napisałeś o itemach z inteligencją, a to podstawa dobrego Buffa. Nie wspomniałeś też, że warto zrobić Szamankę i wziąć z nią ślub, bo wtedy zawsze takiego Buffa możesz teleportować do siebie obrączką. Do tego nie zgodzę się że Buff to tylko Błogo i Pomoc, wbić 3 M-kę czyli Odbicie to żaden problem, a też się trochę przydaje, zwłaszcza że KU Odbicie kosztuje grosze.

Edytowane przez yangster

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Tut jest pełen błędów ort., styl., oraz inter.... W dodatku mnóstwo błędów w treści... Ograniczyłeś postać "buff" do części żeńskiej co jest niewłaściwe... Buff to także postać męska... Następnie... Dlaczego piszesz że buff jest tylko dla Wojownika? To znaczy, że ninja, szaman healer czy też sura nie mogą go używać? Oczywiście, że mogą, więc na przyszłość, jak już piszesz opis buffa dla każdej postaci to rób to dla KAŻDEJ, a nie tylko woja... W chwili obecnej tut do kosza...

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell