Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Anonymous

CoSt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ;)

Co o tym sądzicie ?

A tutaj trochę z wiki:

Anonymous (ang., rzeczownik niepoliczalny), Anonimowi[1], Grupa Anonimowych[1] - termin używany w dwóch znaczeniach. W znaczeniu pierwszym jest to mem internetowy, reprezentujący koncepcję wielu członków społeczności on-line lub też samą społeczność on-line, działającą anonimowo, w skoordynowany sposób, zazwyczaj w celu realizacji luźno nakreślonych zadań. W znaczeniu drugim jest to - pochodząca od tego memu - nazwa zaadoptowana przez grupę osób, które podejmują różnorodne protesty oraz inne działania pod szyldem "Anonymous". Generalnie nazwa ta uważana jest jako zbiorcze określenie członków niektórych subkultur internetowych.

Działania przypisywane grupie "Anonymous" są podejmowane przez niezidentyfikowane jednostki, które przybierają nazwę "Anonymous". Od czasu przeprowadzenia serii kontrowersyjnych, szeroko relacjonowanych w mediach protestów i akcji odwetowych DDoS w 2008 roku, liczba incydentów przypisywanych stałym członkom grupy ciągle rośnie.

Wiele stron internetowych jest silnie związana z grupą "Anonymous", wśród nich znajdują się znaczące "fora obrazkowe" takie jak 4chan i Futaba, powiązane z nimi wiki, Encyclopædia Dramatica, a także liczne fora dyskusyjne.
Pochodzenie terminu: koncepcja anonimowej grupy i mem internetowy

Termin "Anonymous" inspirowany jest anonimowością doświadczaną przez użytkowników internetu podczas publikowania treści. Początki użycia terminu "Anonymous" jako wspólnej tożsamości anonimowych użytkowników wywodzą się z "forów obrazkowych". Wyróżnik "Anonymous" jest automatycznie przypisywany użytkownikom forum, którzy publikują komentarze bez identyfikacji i uwierzytelnienia. Użytkownicy "forów obrazkowych", niekiedy dla żartu, zachowują się tak, jakby "Anonymous" był jedną i identyfikowalną osobą. Wraz ze wzrostem popularności "forów obrazkowych", koncepcja "Anonymous" jako kolektywu anonimowych jednostek stała się internetowym memem.

"Anonymous" reprezentuje koncepcję występowania wszystkich ludzi jako nieokreślonej zbiorowości. Zjawisko to trudno zawrzeć w jasnej definicji, dlatego często jest opisywane przy użyciu porównań wskazujących na konkretne cechy.

Opublikowano

@ xEENSx

Nie opieraj sie na wiadomościach z portalu gadu gadu :P. To jest scierwo a nie rzetelne informacje. Czesto kopiuja artykuly bez sprawdzenia ich z faktami ;).

Moim zdaniem Anonymous nie podało prawdziwej daty ataku na FB. Może to być zmyłka i uderzą wcześniej. A może też faktycznie zmienily im sie plany i maja bardziej ambitne cele : wykradanie danych z policji , agencji wywiadowczych itd.

jqeuR.png

Opublikowano

Ciekawe jak oni prowadzą rekrutację do swojej grupy :P

"Musisz shakować 3 komputery osobiste żeby do nas dołączyć" :D

Czego człowiek nie robi ze złości...

674c8z.jpg

Szpanuje. Dajcie +

Opublikowano

Haha to jest plotka. Tak dla zmylenia czujności, a FaceBook'a i tak niedługo nie będzie xD.

PS: Nie wiedziałem, że Ci hakerzy mówią po polsku :(.

Opublikowano

@ xEENSx

Nie opieraj sie na wiadomościach z portalu gadu gadu :P. To jest scierwo a nie rzetelne informacje. Czesto kopiuja artykuly bez sprawdzenia ich z faktami ;).

Moim zdaniem Anonymous nie podało prawdziwej daty ataku na FB. Może to być zmyłka i uderzą wcześniej. A może też faktycznie zmienily im sie plany i maja bardziej ambitne cele : wykradanie danych z policji , agencji wywiadowczych itd.

Lecz z tego co mi wiadomo Anon nie dziala w ten sposob aby niszczyc czy krasc , lecz wsumie wykradanie takich informacji napewno duzo by wyjawnilo. To jest taka jakby "partia polityczna" ktora walczy o wolnosc i niszczy tych ktorzy naruszaja prawa czlowieka , etniczne etc. Oni hackuja i lamia prawo dla dobra czlowieka zatrzymujac multi bilionowe organizacje.

Co do ataku nie wiem , nie interesuje sie ale chyba to prawda. A sa do tego zdolni jak rozwalili ochrone PSN ktore bylo off na 2 tyg , Sky News , MTV , CNN hackneli na zywo , Visa i Mastercard (strony) ale to wszystko odpowiednimi ddosami .Rozwalenie stron governemtu w tunezji czy egipcie , oni sa w stanie rozwalic wszystko ...

Ciekawe jak oni prowadzą rekrutację do swojej grupy

Nie trzeba byc hackerem trzeba miec taki sam poglad jak oni na swiat slyszalem w wywiadzie jednego z ich liderow.

A jesli chcesz sie bawic w hackerka i script kida to przewaznie oni daja takie programy przed atakiem gdzies na ich stronkach ze wlaczasz i poprostu atakujesz cel . Sam nic nie zrobisz ale jak to wlaczy z 2000 kidow to juz duzo robi.

@Co do filmiku to tylko polska wersja ktos poprostu przetlumaczyl..

wakow9.png
Opublikowano

Któraś z grup hackerskich zaatakowała strony syryjskiego Ministerstwa Obrony czy czegoś w tym rodzaju

@CoSt Hah,czyżby inspiracja moim opisem? =)

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

@Up

Skąd masz takie info ? :D

Przecież on sobie jaja robi a ty w to kurwa naiwnie wierzysz.

RAsfepN.png
Opublikowano

A PS kto zaatakował ?/

Przecie ze oni.

Jezeli sie nie myle chyba jeszcze Bio Warea ale to chyba fake.

Tak czy owak bym poszedl do nich..

Ale.

Jakos mnie zaspecjalnie tam nie ciagnie.

Co do FB , fajnie ze to rozpierdola , ale jak nie wiem.

Wkurwia mnie to wole NK.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Powiem wam tyle :

Powiedzieliśmy , że to Fake , żeby Facebook nie posrał się ze strachu a raczej jego Administratorzy .

Facebook jest w planach tuż po nim Pentagon USA.

Pamiętajcie walczymy o dobro tego świata ! O to aby świat stał się lepszy .

Planujemy zniszczyć wszystkie strony i pozostawić tylko xxx - jedyną porządną stronę która nie mydli oczu i zawsze udostępnia to co najważniejsze.

Oczywiście jestem w tej grupie . Oni pokazali mi tą stronę abym zrobił wam parę cheatów do Warrock'a bo Adrenalina i HackerX odeszli i teraz lipa jest .

Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać . biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.giflaugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

Pewnie zaraz połowa pomyśli co to za koleś ? ale debil zrobił sobie taki nick i myśli ze jest fajny .. etc. tongue.gif

Mój nick - w hołdzie owej grupie . Wierzę , że zniszczą Facebook'a codziennie się o to modlę do Lucka .

Mam nadzieję , że ten piękny dzień nadejdzie i Facebook przestanie istnieć . dry.gif

dry.gif

Co do rozmyślań kolegów wyżej zaiste ciekawi mnie tak samo jak was jak przebiega rekrutacja do tej grupy hmmm iście intrygujące .

Swoją droga niezła przygoda znaleźć się w gronie takich osób i razem z nimi namieszać nieco w internecie na skale światową :rolleyes:

Ahhh te marzenia laugh.gif

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

@up

Jestem tego samego zdania ;)

Już nie takie rzeczy robili ;d

Czekam do Listopada ;x

Opublikowano

Najbardziej mnie rozwala to jak ktos napisze temat o ww grupie a nagle tyle specow sie znajduje od ich atakow , co oni nie robili itp a tak narpawde do tej pory o nich nei slyszeli.

wakow9.png
Opublikowano

FEJSBÓK, WASZA (POYEBANA) KLASA, ŚWITER to jest do dup* i po*ebane te wasze portale.......

"Niech ryczy z bólu ranny łoś...."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...